Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená červená řepa

Sladká, šťavnatá a plná přírodní chuti, pečená červená řepa je ideální doplněk k vašemu hlavnímu jídlu. Každý kousek nabízí šťavnatost a jemnou křehkost, ať už jí dochutíte kořením, česnekem nebo kysanou smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

25. 1. 2010 16:34

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie5 220 kJ / 1 248 kcal
Bílkoviny34,10 g
Tuky25,40 g
Vláknina66,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 523 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy206,91 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Možno je energeticky náročná príprava, ale výsledok stojí za to. Vegetariánska návšteva bola vždy veĺmi spokojná.

Konzumujem teplé ako prílohu k mäsu alebo aj studené ako šalát.

Ja si pridávam smotanu, manžel si pridáva mäso.

Na viacerých weboch je podobná verzia prípravy pečenej červenej repy, skúšala som s oreganom, alebo majoránkou, nakoniec som ostala pri tejto mojej verzii.

Niekedy pečiem cviklu iba umytú a zabalenú v alobale. Potom ošúpem, nakrájam na rezance, zmiešam s kyslou smotanou, soľou a cesnakom. Neskutočná lahoda!

Alebo si upečiem čerstvé bagety od Cathleen, natriem maslom a pokladiem plátkami pečenej repy, osolím...

Pretože sa pečie relatívne dlho, oplatí sa upiecť viac kusov - menšie po jednom, väčšie prekrojené. V chladničke vydržia pár dní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

samouk

25. 1. 2010 17:59

Dobrý den Magdalenko, vegetarián nejsem,ale jako přílohu k masu vyzkouším. :yes:

magdalenka magdalenka

25. 1. 2010 17:33

Pečená cvikla je neskutočne chutná - cukor v nej mierne skaramelizuje, niečo úplne iné, ako varená. Pečenie dlho trvá, ale myslím, že sa oplatí recept odskúšať...Ďakujem za záujem.

Midla

25. 1. 2010 17:01

Jsi mě inspirovala. Příště až budu péct maso (např. kuře) zkusím si k němu zároveň upéci i řepu/cviklu. Miluju ji, ale ještě jsem ji nepekla.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená červená řepa červená řepa pečená pečená řepa pečená červená řepa recept pecena cervena repa recepty červená řepa recepty pečená recepty z červené řepy recept pečená červená řepa řepa pečená pečená řepa recept recept na pečenou červenou řepu recepty červená řepa červená repa recept recepty cervena repa pecena červená řepa recepty pečená červená recept cervena repa pečená červená řepa s medem recept pečená řepa červená řepa pečená s medem

Suroviny: řepa červená, olej, ocet, česnek, med, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Pečená červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLE8