Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková z vepřového masa

Svíčkovou s knedlíkem - jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně - nemusíme připravovat pokaždé jen z hovězího masa. Můžeme zkusit obměnu s masem vepřovým, třeba s pleckem. V kombinaci s houskovým knedlíkem a brusinkami bude výborná.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

30. 1. 2010 14:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

13. 8. 2023 17:19

Možná častěji než z hovězího masa dělávám na tento způsob vepřové maso. Postupuji stejně, jako v tomto receptu:
Takže dávám i slaninu, cibuli, hořčici, ocet, cukr. Někdy připravuji v troubě, ale když spěchám, tak používám tlakový hrnec. Ale nesmí se odbýt základ, ten se musí připravit poctivě.

Jenn99

15. 4. 2020 19:14

Děkuji za inspiraci, omáčka byla výborná přesně tuhle variantu jsem hledala :-K

spagetka spagetka

26. 5. 2015 14:56

littlegeorge: Recept je dobrý, vysvětlete, co vám na něm vadí, používat jen šmajlíky je málo. Jinak svíčková omáčka (nebo omáčka se zeleninou, pokud by někomu vadil název "svíčková") se dá dělat k jakémukoli masu.

littlegeorge littlegeorge

26. 5. 2015 14:52

:-O;-(:no:

Ivana79 Ivana79

27. 1. 2015 21:47

Pridala som lyžicu pretlaku :-) Mali sme super obed :-p Pridávam 15.bod :yes:

max

24. 5. 2014 01:21

MICHAEL:ty se radeji nauc ceskou gramatiku mistre.jestli varis jako pises tak potes panbuh.:no:

jarda Kadic jarda Kadic

11. 8. 2013 12:29

MICHAEL: My tady nemyslíme druh masa,ale omáčku.V hospodě taky dostaneš sekanou svíčkovou a určitě si nebudeš myslet,ze kvůli tomu rozemleli pravou svíčkovou.Mimochodem,v Brně,v hotelu Jalta jsem dostal před asi 20 lety zrovna vepřové maso v svíčkové omáčce.

Jana Pá

11. 8. 2013 11:49

MICHAEL: díky, jinak budeme rádi, když nám dáš radu na naše recepty, vždy se poučíme a pak budeme diskutovat, ahoj:-D:-K

MICHAEL

11. 8. 2013 11:40

Jana Pá:asi máte pravdu :-D

Jana Pá

11. 8. 2013 11:37

MICHAEL: já, osobně už bych zdejší "diskuzičku" utla:-O:-K,už se to netýká receptu, který za to nemůže;-):-D

MICHAEL

11. 8. 2013 11:23

spagetka:Ano i vy zajisté máte pravdu na vesnicích se dělají nejlepší jídla a nejsou podle receptur to znám protože sám pocházím z vesnice a po pravdě strašně rád mam Severečeskou pravou Uhlířinu a samozřejmě na svíčkovou pravou nemám ani já ale většinou se dá dělat te zadního které zase tak drahé není cca v akci u řezníka 130 kč za kg což jednou za měsíc na nedělní oběd není tak moc aby to vytrhlo z rodiného rozpočtu a samozřejmě s vámi souhlasím každý vaří to co mu chutná ale některé názvy se opravdu protiřečí napr (kuřezí znojemská pečeně)

spagetka spagetka

11. 8. 2013 11:18

MICHAEL: hm s názorem na p. P. souhlasím;-);-):yes::yes:

MICHAEL

11. 8. 2013 11:17

spagetka:O PANU Polraichoj , babicoj atd prosím ani nepište to jsou loutky který jsou v televizi a jenom se tam natřasají ja také umým prijít do restaurace a bejt sprostej jako dlaždič na ulici a machrovat jako kdybych 14 dní nosil v kauflandu melouny avšak pro pan Polraich když je to tak výtečný kuchař nejde právě do těch drahých hotelu aby se tam mrknul aby je tam naučil vařit proč o něm nebylo vydu ani slechu po revoluci před 5 lety ho nikdo neznal proslavil se akorát tím jak byl sprostej a nadaval nic jiného .

MICHAEL

11. 8. 2013 11:13

Jana:ano jenomže pokud máte přístup k technologímm na střední školy tak si schválně běžte mrknout do knihkupectvý a mrkněte se na technologii pro střední školy na díl 1,2,3 a hned na třetí stránce této učebnice je VITANA VAŘÍ ZA VÁS NA DALŠÍ VITANA VÁM ŠETŘÍ ČAS ATD A TO NENÍ DOBŘE PAK ZE ŠKOL LEZOU PAKA KTERÝ AKORÁT UMÝ TAK UMEJT NÁDOBÍ A VYDRBAT PODLAHU KDYŽ SJEM MĚL V KUCHYNI UČNĚ TAK VAŘIL ALE PODLE TOHO CO VYPRAVĚL O ŠKOLE TAK SE DIVÍM RODIČUM ŽE JE TAM NECHÁVAJÍ .

spagetka:

spagetka spagetka

11. 8. 2013 11:11

MICHAEL: Jo v zásadě určitě máte pravdu:yes:, netvrdím, že ne. Jenže holt je dnes taková doba, že pravá svíčková (myslím maso) leze velmi hluboko do kapsy normálním smrtelníkům,ale pokud máme na mysli dobrou chuť omáčky ze zeleniny, se smetanou, tak se nezlobte, ale jde udělat i bez masa a třeba jen k těstovinám, zrovna jako rajská nebo koprovka atd. Mimochodem v prestižní restauraci (kterou provozuje mimochodem pan Polreich) v menu měli kuřecí svíčkovou :-O:-O:-O.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková z vepřového masa svickova omacka z veproveho masa maso na svíčkovou svíčková na smetaně z vepřového masa svíčková z vepřového svíčková bez masa svíčková omáčka z vepřového svíčková ze zajíce jaké maso na svíčkovou vepřová svíčková svíčková s vepřového masa svíčková z vepřové pečeně vepřové maso na svíčkovou svickova na smetane z veproveho svíčková omáčka s vepřovým masem svíčková maso svickova na smetane s veproveho masa falešná svíčková na smetaně z vepřového vepřová svíčková na smetaně svíčková z plecka

Suroviny: plec vepřová, mrkev, petržel, celer, smetana, máslo, tuk, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, mouka hladká

TopRecepty.cz

Svíčková z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZmD