Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené vepřové kousky se sušenou hlívou, zázvorem a medvědím česnekem

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 262 kJ /
780 kcal
Bílkoviny119,56 g
Tuky19,76 g
Vláknina15,85 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 265 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy26,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky do misky a prosolíme. Do pekáčku dáme malinko oleje, přidáme prosolené maso, posypeme kmínem, zázvorem, hlívou, medvědím česnekem a nakonec na hrubo nakrájenou cibulí, na plátky nakrájeným česnekem a podlijeme vodou. Krok 2: Pekáč přikryjeme a dáme péct tak na 180°C vyhřáté trouby, pečeme pomalu 1 hodinu, mezi pečením podléváme vodou když se šťáva vypeče (2-3x za dobu pečení)a zároveň kousky promícháváme. Krok 3: Za celou dobu pečení necháme pekáč přikrytý, maso tak má pěknou barvu i šťávu a je křehoučké.

Zveřejněno 2. 2. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Moc ráda používám domácí sušené koření a zkouším s ním ráda různé kombinace a tahle se velmi povedla!

Pokud někdo nemá medvědí česnek, může přidat o nějaký ten stroužek víc, nebo dá petrželku, či celerovou nať, dobrý by byl i libeček - viď Špagetko?

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové kousky se sušenou hlívou, zázvorem a medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVwk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové kousky se sušenou hlívou, zázvorem a medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVwk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

MichaleP(neregistrovaný), člověče těžko poradit, ale roste i v lese, ve stínu a tam kde je vlhčeji;-)Většinou si ho pak pěstujeme doma a nevím, zda se dá koupit, ovšem hlavu si s ním nedělej a dej česnek normální, pokud to budeš péct-a dobrou chuť, je to mňamózní:-p:yes:

Přijojuji se s díky za recept - určitě vyzkouším - jen bych potřeboval poradit kam za "medvědím česnekem" :( - ve které lokalitě na něj můžu narazit? Díky moc! :yes:

BÍLKOVÁI, to bych teda neřekla, vždyť mražení je jedna z nejlepších věcí jak zachovat vitamíny, tvar i barvu surovin:-!Vždyť se tak prodává i veškerá zelenina i plody(jahody,borůvky ap.);-)

Bibinko, taky jsem ho měla zmrazený, ale nevím, kde jsem to četla, tam psali, že to už nemá žádné vitamíny. Takže nevím. Já ho mám moc ráda do vařených brambor:-p:-p:-p

BÍLKOVÁI, já si ho pěstuju na zahradě(a mám ten základ z lesa),, když začne odkvétat, tak ho ostříhám, projedu studenou vodou, nakrájím ho na proužky a ty dám do nějaké umělohmotné krabičky(třeba od Perly)a dám do mrazáku;-)Mám ho celou zimu až do dalšího kvetení:-)

BILKOVAI - předběhnu Bibinku :-8:-8,podle mě absolutně nejlepší je mrazení, pak sušení;-)

Bibinko, jak uchováváš medvědí česnek? U nás ho roste hodně, ale nevím, jak ho nejlépe uchovat:-S Jinak za recept dávám bod, protože pečený maso můžu na všechny způsoby. A když je to s česnáčkem, tak to nemá chybu:-p:-K:yes:

Tak to bych si dala;-):-p :yes:+8.

Bibinko,moc pěkný:yes:ten libeček,určitě.Medvědí česnek už nemám,až zase v květnu,zasadila jsem si ho na zahrádce,abych pro něj nemusela do lesa.Roste u nás hodně daleko.bodík:-p

Tak to by šlo:-p:yes:

Bibinko,nádhera.Sušenou hlívu tedy nemám,ale miluju čerstvou a tobě posílám bodíka:yes:;-)

Bibi,to vypadá opravdu krásně :yes:+;-):-K

Teda to musí bejt dobroutka, super kombinace chutí:yes:

Tématické fráze:
pečené vepřové kousky, vepřové maso se zázvorem, maso s medvědím česnekem, pečené maso se zázvorem, vepřová pečeně, vepřová pečeně kousky, maso na medvědím česneku, jak uchovat medvědí česnek, veprove kousky pecene, jak uchovat zázvor, pečené vepřové maso s česnekem, vepřové kousky, maso se zázvorem, veprova pecene s hlivou, vepřové pečené kousky, vepřové na zázvoru, pečené kousky masa, jak uchovat pečené maso, koření na vepřovou pečeni, jan uchovat medvědí česnek na zimu

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, česnek, hlíva ústřičná, česnek mědvědí, koření, kmín celý, sůl, olej, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu