Vepřové kousky a omáčka s medvědím česnekem

isindy Kuchařka: isindy

Vepřové maso 1 názor

Suroviny

1 kg vepřové plece či kýty
1 lžíce koření Argentina (obdoba grilovacího)
200 ml zakysané smetany
4 lžíce polohrubé mouky
větší svazek medvědího česneku
sůl
pepř podle chuti
olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky. Do masa vmasírujeme koření. V kastrolu rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme do barvy. Poté podlijeme vodou a dusíme doměkka. Průběžně promícháme a dolijeme tak, aby bylo maso do poloviny potopené.

  2. Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Vzniklý výpek necháme varem odpařit skoro na minimum, poté vmícháme mouku a orestujeme. Opět podlijeme a mícháme, vzniklou omáčku necháme provařit 10min. Odstavíme z ohně, vmícháme zakysanou smetanu a nasekaný medvědí česnek. Podle chuti dosolíme či dopepříme. Již nevaříme, jen udržujeme teplé, než se dodělá příloha.

  3. Jako přílohu jsem volila noky z mouky, vejce, másla a mléka - ale hodily by se i klasické knedlíky, rýže, těstoviny či brambory...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 142 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kousky a omáčka s medvědím česnekem

Tématické fráze: vepřové maso s medvědím česnekem plněné bramborové knedlíky medvedi česnek vepřová panenka s medvědím česnekem veprovy na medvedim cesneku noky s medvědim česnekem vepřové kousky na česneku maso s medvědím česnekem vepřové maso omáčky recepty veprove palce s medvedim česnekem medvědí česnek s masem vepřové kousky s medvědím česnekem maso na medvedim cesneku medvědí česnek vepřové maso vepřové maso na medvědím česneku recept na omacku z veprove plece a testoviny

Zapomněl/a jsem heslo