Vepřové kousky a omáčka s medvědím česnekem

Suroviny

1 kg vepřové plece či kýty
1 lžíce koření Argentina (obdoba grilovacího)
200 ml zakysané smetany
4 lžíce polohrubé mouky
větší svazek medvědího česneku
sůl
pepř podle chuti
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky. Do masa vmasírujeme koření. V kastrolu rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme do barvy. Poté podlijeme vodou a dusíme doměkka. Průběžně promícháme a dolijeme tak, aby bylo maso do poloviny potopené.

  2. Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Vzniklý výpek necháme varem odpařit skoro na minimum, poté vmícháme mouku a orestujeme. Opět podlijeme a mícháme, vzniklou omáčku necháme provařit 10min. Odstavíme z ohně, vmícháme zakysanou smetanu a nasekaný medvědí česnek. Podle chuti dosolíme či dopepříme. Již nevaříme, jen udržujeme teplé, než se dodělá příloha.

  3. Jako přílohu jsem volila noky z mouky, vejce, másla a mléka - ale hodily by se i klasické knedlíky, rýže, těstoviny či brambory...

Komentáře k receptu Vepřové kousky a omáčka s medvědím česnekem

Tématické fráze: vepřové maso s medvědím česnekem vepřové kousky vepřové s medvědim cesnekem vepřové na medvědím česneku vepřova omáčka na cesneku plněné bramborové knedlíky medvedi česnek vepřová panenka s medvědím česnekem veprovy na medvedim cesneku maso na medvedim cesneku noky s medvědim česnekem vepřove kousky se zakysanou smetanou medvědí česnek na vepřové vepřové maso s medvědím s česnekem medvědí česnek s masem vepřového masa veprova kotleta s medvědim s česnekem a zeleniny omáčky z kousku vepřového masa vepřové kousky na česneku maso s medvědím česnekem vepřové maso omáčky recepty veprove palce s medvedim česnekem