Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Houbový guláš obložený

Houbový guláš obložený

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka.Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme…

toprecepty.cz

140 min

Salát ze zelených rajčat

Salát ze zelených rajčat

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Tento salát nabízí vyváženou kombinaci jemně nakyslé chuti zelených rajčat a aromatického koření, která se během sterilace dokonale propojí. Je ideální jako příloha k…

cathleen

80 min

Pupek na zelenině

Pupek na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso…

1974andrea

120 min

Housková králičí polévka

Housková králičí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Krémovost této polévky zajistí zajímavá alternativa zahuštění. Žloutky spolu s obraným masem a zápravkou z housky zajistí, že bude polévka velmi sytá a výživná.…

RubyRom

90 min

Bramboro-houbovo-cibulovo-česnečka

Bramboro-houbovo-cibulovo-česnečka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Uvařte rodině sytou polévku plnou dobrot. Sušené houby, zkaramelizovaná cibule, vůně koření, kus prorostlého uzeného a brambory pro sytost. Prostě plný talíř chutí. Jen…

isindy

40 min

Krůtí vývar s masem a těstovinou

Krůtí vývar s masem a těstovinou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Krůtí směs dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a sbíráme z hladiny sraženou bílkovinu. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu,…

Colombo65

90 min

Bílá omáčka z hříbků

Bílá omáčka z hříbků

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Čerstvě nasbírané houby můžeme zpracovat různými způsoby. Třeba z nich uvařit lahodnou bílou omáčku. Očištěné houby stačí podusit s kořením ve vývaru, doplnit smetanou a…

poslirecept

45 min

Králičí zadělávaná polévka

Králičí zadělávaná polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Dostali jste domácího králíka? Nevíte co se skeletem, droby a zbylými kostmi? Uvařte jedinečnou zadělávanou polévku. Sytou, výživnou a velmi chutnou. Pokud dodržíte náš…

mika59

80 min

Černé oko (fazole) ze Sicílie

Černé oko (fazole) ze Sicílie

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Fazole, která díky zabarvení nese jméno černé oko je velmi jemná na chuť, rychleji se uvaří a má i tenčí slupku. Stejně jako ostatní luštěniny přináší do jídelníčku…

magdalenka

70 min

Pašticada

Pašticada

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tato kořeněná omáčka s vyzrálým hovězím masem si zcela jistě najde své příznivce. Díky naložení je maso křehké a šťavnaté a delikátní omáčka plná zeleniny. Zkuste…

mika59

80 min

Kuře v červeném zelí

Kuře v červeném zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pečené kuře hravě zasytí celou rodinu a je s ním minimum práce. V tomto receptu je kuře pečené spolu se sterilovaným červeným zelím, anglickou slaninou a výpekem z piva.…

Tamarilka

145 min

Králík na víně se smetanou a játry

Králík na víně se smetanou a játry

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Králičí maso se podává zpravidla při slavnostních příležitostech. Maso je dobré prošpikovat, aby nebylo suché a během pečení jej obracet a přelévat výpekem. K masu je…

RubyRom

130 min

Slavnostní rybí polévka

Slavnostní rybí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokud je na vás kapr příliš aromatický, uvařte si štědrovečerní polévku z okouna. Má jemné, ale pevné maso a do polévky se skvěle hodí. Libeček, je stejně jako všude…

petra.herova

50 min

Špikovaná jeleninka v tlakovém hrnci

Špikovaná jeleninka v tlakovém hrnci

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zvěřina si zaslouží zvýšenou kuchařovu péči. Jelení maso je kvalitní, zdravější než jakékoliv jiné, byť lépe dostupné. Potřebuje odležet, nakořenit a pečlivě dokončit…

Jarka888

90 min

Fazolová polévka se sušenými houbami

Fazolová polévka se sušenými houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Fazolová polévka s netradiční vložkou v podobě sušených hub. Polévka je hutná, sytá, dobře okořeněná. Tyto luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a formou lahodné…

RubyRom

85 min

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Krajové speciality, nebo recepty z kuchařek jednotlivých rodin bývají hýčkané po generace. Nic převratného a přece se díky oblibě dochovaly a udržely i v konkurenci…

Miroku

50 min

Kroupová polévka z Tyrolska

Kroupová polévka z Tyrolska

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na dně hrnce nechte rozpustit máslo a pak na něm orestujte nadrobno nakrájený celer a mrkev.Zeleninu zalijte 1l vody, osolte ji a přidejte kroupy, uzené maso v celku a…

catherina

110 min

1 59 60 61 62 63 129