Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Nakládané  kedlubny

Nakládané kedlubny

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kedlubny mají příjemně nasládlou a osvěžující chuť. Pokud připravíte nakládané kedlubny, vychutnat si je můžete kdykoliv v průběhu roku. Jsou skvělé jen tak k zobání…

poslirecept

65 min

Nakládané ryzce

Nakládané ryzce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Ryzce jsou považovány za krále mezi houbami. Pokud se vám podaří mistrný úlovek a bohatě nasbíráte, uchovejte je i na pozdější časy. Naložit je můžete třeba se zeleninou…

poslirecept

60 min

Albertová musaka

Albertová musaka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Musaka je pokrm ze slunného Řecka, sice náročnější na přípravu, odměnou vám však bude chuťově vyvážená směs mletého masa, brambor, lilku, cuket a rajčat, vrstvené v…

rebeka

155 min

Buši houbová omáčka

Buši houbová omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Tradiční houbová omáčka z čerstvých hub je výtečný pokrm, ale můžete ji klidně uvařit i z mražených hub. Zjemněná zakysanou smetanou a správně okořeněná vám jistě bude…

Ryba v aspiku

Ryba v aspiku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ryba v aspiku je tradiční lahůdka, která kombinuje jemné maso z ryby s křišťálově čistým želatinovým obalem, často doplněná barevnou zeleninou nebo bylinkami. Tento…

maris

40 min

Kuře vařené v zelenině

Kuře vařené v zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kuře vařené v zelenině je velmi příjemný pokrm, vlastně něco mezi polévkou a hlavním jídlem. Kusy zeleniny jsou nakrájeny na větší kousky, stejně tak maso. Součástí…

mika59

60 min

Kulajda s cibulí

Kulajda s cibulí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vydatná, přesto jemná polévka, plná vůní i barev. Díky houbám, kopru i smetaně má svoji charakteristickou a nezaměnitelnou chuť, kterou si vás získá. Při podávání…

cathleen

40 min

Bramborové gnocchi s rajskou omáčkou

Bramborové gnocchi s rajskou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Gnocchi jsou drobné knedlíčky původem z Itálie. Jejich základem bývají ricotta, mouka nebo brambory. Mohou mít tvar obláčků, oválný, diskovitý anebo i mušlovitý a jsou…

HankaPu

80 min

Pečená divoká husa na koření

Pečená divoká husa na koření

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Lahodné maso z divoké husy se nám na talíř dostane málokdy. Proto stojí za to si jej náležitě vychutnat. Decentní okořenění solí a pepřem nechá vyniknout přirozenou chuť…

Bibinka

215 min

Houbová omáčka se zakysanou smetanou

Houbová omáčka se zakysanou smetanou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Houby nakrájíme na větší kusy a necháme 5 minut projít varem. Poté slijeme a propláchneme studenou vodou a vložíme zpět do hrnce. Přidáme vodu a koření s cibulí. Necháme…

Polévka z bílých fazolí

Polévka z bílých fazolí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Den předem si namočím fazole. Druhý den uvaříme do měkka. V hrnci nahřeji olej, v něm rozpustím máslo, přihodím červené cibule na drobno pokrájené a orestuji do…

Zase španělské kuře

Zase španělské kuře

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do pytlíku dáme mouku, mletou papriku, pepř a sůl. Vhodíme osušená stehna a pořádně promícháme, až se stehna směsí obalí. Rozehřejeme pánev, vlijeme olivový olej a…

Marps

90 min

1 57 58 59 60 61 128