(Nejen) Novoroční čočka po italsku

zizala Kuchařka: zizala

4 porce Luštěniny 12 názorů

Suroviny

250 g přebrané zelené čočky
2 střední mrkve
2 řapíky celeru
2 bobkové listy
1 menší cibule
1 dcl bílého vína
vývar
olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čočku namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny. V průběhu namáčení vodu dvakrát vyměníme a před tepelnou úpravou čočku propláchneme čistou vodou.

  2. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostičky mrkve a řapíkatého celeru, na mírném plameni opékáme, dokud nezačne zelenina měknout, pak podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme namočenou čočku, koření a sůl, podlijeme vývarem a dusíme, dokud čočka nezměkne. Nesmí se rozvařit.

  3. U nás se podává s pečeným uzeným masem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 115 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: (Nejen) Novoroční čočka po italsku

  • pipre pipre

    Zajímavý recept a mně se líbí :yes::yes:+

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Moc pěkné a s uzeným:-Ddělám podobně jen bez vína;-):-p+:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p to vypadá moc chutně:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Děkuji všem za milé komentáře, mám radost, že se vám recept líbí a pokud vyzkoušíte, budu ráda :-):-K:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Vylepšit finance v mé peněžence pomocí čočky jsem již sice vzdala;-), ale tato úprava se mi zdá zajímavá. Přemýšlela jsem o čočkovém salátu, tak zkusím tuto variantu :-p:-K +5:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám stejně a na Nový rok prostě musí být ;-):yes: Jo aha, nepodlévám bílým ale červeným vínem (merlotem)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Super mňamka:-p:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Čočka zase jinak a moc lákavě:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala:aj ja to tak vidím...:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Magdalenko, klidně i za studena se dá :-) Tím, že není ničím zahuštěná, je dost univerzální ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Konzumujete to teplé alebo studené? Mne príde druhá varianta sympatickejšia, ako šalát šošovicu pripravujem rôzne. Uvažujem práve o nejakom šošovicovom šaláte na zajtra...:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Hodně podobnou dělám, jen tam nedávám víno. S ním to ale musí být ještě o něco lepší, takže určitě vyzkouším!:-p:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: čočka po italsku čočka novoroční cocka čočka na nový rok novoroční přání na facebook cocoka po italsku čočka po thaisku čočka na nový rok recept novoroční čočka jinak čočka recept čočkový salát novoroční přání cocku namacime do slane vody recept čočka po italsku čočka s červenym vinem novoroční čočka video novoroční čočka mrkvi novoroční gratulace

Zapomněl/a jsem heslo