(Nejen) Novoroční čočka po italsku

zizala Kuchařka:

4 porce Luštěniny 12 názorů

Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů
Přidat další fotografii
515

Suroviny

250 g přebrané zelené čočky
2 střední mrkve
2 řapíky celeru
2 bobkové listy
1 menší cibule
1 dcl bílého vína
vývar
olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čočku namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny. V průběhu namáčení vodu dvakrát vyměníme a před tepelnou úpravou čočku propláchneme čistou vodou.

  2. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostičky mrkve a řapíkatého celeru, na mírném plameni opékáme, dokud nezačne zelenina měknout, pak podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme namočenou čočku, koření a sůl, podlijeme vývarem a dusíme, dokud čočka nezměkne. Nesmí se rozvařit.

  3. U nás se podává s pečeným uzeným masem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 115 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: (Nejen) Novoroční čočka po italsku

  • pipre pipre

    Zajímavý recept a mně se líbí :yes::yes:+

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Moc pěkné a s uzeným:-Ddělám podobně jen bez vína;-):-p+:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p to vypadá moc chutně:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Děkuji všem za milé komentáře, mám radost, že se vám recept líbí a pokud vyzkoušíte, budu ráda :-):-K:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Vylepšit finance v mé peněžence pomocí čočky jsem již sice vzdala;-), ale tato úprava se mi zdá zajímavá. Přemýšlela jsem o čočkovém salátu, tak zkusím tuto variantu :-p:-K +5:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám stejně a na Nový rok prostě musí být ;-):yes: Jo aha, nepodlévám bílým ale červeným vínem (merlotem)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Super mňamka:-p:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Čočka zase jinak a moc lákavě:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala:aj ja to tak vidím...:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Magdalenko, klidně i za studena se dá :-) Tím, že není ničím zahuštěná, je dost univerzální ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Konzumujete to teplé alebo studené? Mne príde druhá varianta sympatickejšia, ako šalát šošovicu pripravujem rôzne. Uvažujem práve o nejakom šošovicovom šaláte na zajtra...:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Hodně podobnou dělám, jen tam nedávám víno. S ním to ale musí být ještě o něco lepší, takže určitě vyzkouším!:-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo