Polévka z vařených vajec
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka s vařenými vejci a nastrouhanou mrkví je jednoduchá na přípravu a přesto tak chutná! Zjemněná smetanou a zahuštěná cibulovou jíškou. Při servírování můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polévka s vařenými vejci a nastrouhanou mrkví je jednoduchá na přípravu a přesto tak chutná! Zjemněná smetanou a zahuštěná cibulovou jíškou. Při servírování můžete…
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete…
Ořezy, kosti, hlavu, srdce dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat zeleninu do polévky, dáme ji…
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky, česnek můžeme ponechat vcelku nebo jen mírně nadrtit. Slaninu též pokrájíme na kostičky.Do velkého pekáče dáme…
Gnocchi jsou drobné knedlíčky původem z Itálie. Jejich základem bývají ricotta, mouka nebo brambory. Mohou mít tvar obláčků, oválný, diskovitý anebo i mušlovitý a jsou…
Slepici vložíme do studené vody, přidáme koření a dáme pozvolna vařit.V polovině vaření přidáme zeleninu a dovaříme do měkka.Uvařenou polévku scedíme a dáme zpět vařit…
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a pivu je dokonalým spojením bohaté chuti masa, jemné sladkosti zeleniny a svěžího citrusového nádechu. Pomalu dušená v hrnci získá…
Pikantní nakládané ředkvičky jsou ideální způsob, jak oživit každý talíř výraznou chutí a svěží křupavostí. Rychlá a jednoduchá příprava z nich dělá skvělou přílohu k…
Očištěná, opláchnutá stehýnka vložíme do studené vody s kořením a velmi pomlým varem vaříme asi 30 min. Pak do polévky vložíme zeleninu a jáhly a pokračujeme ve varu asi…
V hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté přidáme očištěné maso i s kostí a…
Kuřecí vývar s domácí těstovinou je osvědčený recept pro chvíle, kdy potřebujete povzbudit, zahřát nebo jen potěšit smysly. Čirý, silný vývar plný chuti, doplněný jemnou…
Tento pokrm je inspirovaný tradičními polskými plněnými zelnými závitky, tzv. golubci. Místo jednotlivého balení do zelí se všechny typické suroviny – vepřové maso,…
Fazole zalij vodou a nech přes noc v ledničce namáčet. Uzené maso nakrájej na centimetrové kostičky. Mrkev a celer očisti a také nakrájej na kostičky. Pórek nakrájej na…
Houby nakrájíme na cca 1 cm plátky a vaříme ve slané vodě 10 min. (lžíce soli na 1 l vody). Prudce ochladíme. Okapané houby smícháme s jednou nebo dvěma cibulemi…
Pokud hledáte recept na opravdu vymazlený guláš, vyzkoušejte tento připravený z hovězího vývaru. Díky dvojímu vaření je maso opravdu krásně měkké a rajčatový protlak…
K této úpravě kapra zachytíme při zabíjení krev a kapra vypláchneme octem. Potom na kastrole udusíme kořenovou zeleninu, všechno koření, cibuli a přidáme krev z kapra,…
Houby s octem mohou pro některé z nás znít trochu nevábně a někdo by dokonce řekl, že nevábně i vypadají. Barva sice není nijak lákavá, ale věřte, že na chuti se vám to…
Houbová paštika s játry a rýží je lahodný pokrm, který krásně voní houbami a je jemný díky játrům. Pečená ve formě na srnčí hřbet a obložená plátky anglické slaniny…
Maso vložíme do pomalého hrnce, přidáme koření, cibuli a osolíme. Vaříme doměkka - cca 4 hodiny. Hodinu před koncem přidáme mrkev. Měkké maso necháme vystydnout a…
Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den vodu vyměníme, přidáme bobkový list a koření, nesolíme. Vaříme téměř do měkka.Hlívu nakrájíme na kousky a přidáme k…
Hovězí kosti opláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, koření a očištěnou na větší kousky pokrájenou zeleninu. Vše přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 90…
Na kokosovém oleji osmahneme dosklovita cibuli nakrájenou na kostičky.Přidáme maso nakrájené na kostky, necháme zatáhnout. Podlijeme zeleninovým vývarem (lze nahradit…
Šošovicu preberieme, umyjeme a dáme variť s bobkovým listom. Ku koncu varu osolíme.Uvarenú šošovice scedíme, prepláchneme pod studenou vodou na cedníku, bobkový list…