Pohanka na různý způsob
Recept ještě nebyl hodnocenPohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Uzená kuřecí stehna v sobě spojují výraznou chuť, šťavnaté maso a vůni dřeva, která navodí atmosféru domácí udírny. Skvěle se hodí k teplému jídlu i studeným pokrmům, ať…
Nenáročné jídlo, které však potěší a zasytí všechny strávníky u stolu. V jednom pekáčku upečeme jak uzené, tak brambory. Kousky uzeného bůčku podlité pivem předpečeme, a…
Bramborové knedlíky patří mezi nejoblíbenější přílohy v české kuchyni. Skvěle doplňují omáčky, pečené maso i dušené zelí. Vyzkoušejte tyto, do kterých je navíc přidána…
Navštěvujete rádi oblíbený severský řetězec s nábytkem, abyste si pochutnali na masových kuličkách s výbornou omáčkou a brusinkami? Už nemusíte nikam jezdit. Připravte…
Les již začíná pomalu vonět houbami a pokud stále váháte co z hub připravit, kulajda zahřeje a zasytí. Pokud nemáte čerstvé houby, nezoufejte. Polévku můžete připravit i…
Jestli nemáte čas vystávat u plotny, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Kuřecí stehna s kysaným zelím a brambory pouze naskládáte do pekáčku, okořeníte, vložíte…
Plněné brambory jsou nestárnoucím hitem. Upečené brambory vydlabeme a zpět naplníme lahodnou směsí z výrazné uzeniny chorizo, strouhaného sýra, šalotky a kapky vína. Po…
Halušky jsou slovenskou specialitou a každý kuchař má svůj oblíbený recept. Halušky z bramborového těsta, smíchané se sladkokyselým zelím a uzeným masem, přelijeme na…
Pečená uzená krkovice s haluškami a dušeným kysaným zelím je klasika, která nikdy nezklame. Vůně uzeného masa se krásně doplňuje s jemnými bramborovými haluškami a lehce…
Rychlá česneková polévka s uzeným masem a tarhoňou vás zahřeje a dokonale zasytí. Je hotová do 30 minut a zvládnou ji i začátečníci. Česnek a majoránka pomohou rozehnat…
Bramborový salát patří mezi oblíbené přílohy svátečních obědů. Pokud hledáte nějaký salát bez majonézy, můžete se inspirovat naším receptem. Podle něj připravíte salát…
Cottage pie je tradiční anglický pokrm, který skvěle zasytí a provoní kuchyni. Šťavnatá masová směs z mletého hovězího, zeleniny a bylinek se zapéká pod nadýchanou…
Brambory, mrkev a celer okrájíme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka. Brambory uvaříme zvlášť v lehce osolené vodě, mrkev a celer můžeme uvařit dohromady ve vodě…
Na oleji osmahneme cibuli a 50 g slaniny.Přidáme hrášek a brambory na kostičky, orestujeme, přilejeme vývar.Přidáme česnek, sůl, pepř.Až budou brambory měkké, část…
Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou do sucha. Nejdříve ho rozřízneme z té strany, kde byla hlava, obloukem podél žeber. Od hřbetu odřízneme větší část ocasu,…
Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé je oloupeme a nastrouháme najemno. Zasypeme bezlepkovou moukou, osolíme a zpracujeme v hladké těsto. Z těsta vytvarujeme menší…
Brambory se uvaří do měkka, oloupají a pomačkají. Pak se promíchají s vařeným kyselým zelím. Podle chuti se přisolí a dobře se omastí sádlem nebo škvarky. Na talíři se…
Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky. Zjistila jsem ale, že to trvá déle, než když se nakrájí na kolečka, takže může být i tak. Brambory okořeníme dle svého…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vymažeme pekáč máslem, dolů vložíme maso, na něj brambory, zlehka…
Příprava dnešního oběda začne pomfritky. Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší hranolky a v míse se studenou vodou necháme máčet.Pokračujeme tatarkou. Celé vejce se…
Klobásy uvaříme ve vodě, potom vyndáme, necháme zchládnout a pak nakrájíme na kolečka. Do vody z klobás přidáme bujón a na kostky nakrájené brambory. Až jsou brambory…
Pomazánka je velice jednoduchá. Všechnu zeleninu nastrouháme na jemném struhadle, pórek nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme sýr. Vše spojíme s hořčicí, solí a s pepřem…
Bůček nakrájíme na drobné kostičky a prudce je osmažíme v kastrólu se silnějším dnem, až vzniknou hnědé škvarečky. Na tomto základu nechám zesklovatět kostičky cibule,…