Veganský flamendr ze sojových nudliček
Recept ještě nebyl hodnocenSojové nudličky hodně zakapeme sojovou omáčkou, přidáme nastrouhaný česnek, kostku zeleninového bujonu a zalijeme 1/2 l vařící vody. Necháme odležet do druhého dne.Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sojové nudličky hodně zakapeme sojovou omáčkou, přidáme nastrouhaný česnek, kostku zeleninového bujonu a zalijeme 1/2 l vařící vody. Necháme odležet do druhého dne.Na…
Sojové nudličky hodně zakapeme sojovou omáčkou, přidáme nastrouhaný česnek, kostku zeleninového bujonu a zalijeme 1/2 l vařící vody. Necháme odležet do druhého dne.Na…
Jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo, játra nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme nadrobno. Rajčata nařízneme, spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme. Na oleji…
Stehna omyjeme, osušíme, dostatečně osolíme a opepříme z obou stran. Na dno remosky dáme olej, nadrobno nakrájenou cibuli a rozdrobenou bujonovou kostku. Přidáme…
Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhané kedlubny a mrkev. Krátce osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 20 minut…
Vrchní tmavé listy kapusty jsem odstranila a nechala na jiné použití. Světlejší listy kapusty omyjeme, necháme okapat a vyřízneme tvrdé části řapíků. Pohanku…
Maso nakrájíme na 2 plátky, osolíme, opepříme.V hrnci na sucho osmahneme zeleninu a přidáme plátky. Orestujeme i maso z obou stran. Přidáme vodu tak aby bylo maso jen…
Masovo-zeleninový nákyp je výborný nápad na letní pokrm. Kousků vhodné zeleniny se najde dost v chladničce a nákyp se po nezbytné přípravě surovin zapeče v jednom…
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme na plát(můžeme požádat v masně) a přes potravinářskou folii rozklepeme od středu do stran.Plát masa po obou stranách…
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s malým množstvím vody, kmínem, posekanými lístky Libečku a jedním bujonem. Nakrájíme rozmáčklý česnek, slaninu…
Pikantní fazolový guláš je sice trochu pracnější a rozmanitější na potřebné suroviny, zato vás hotový pokrm odmění bohatostí své chuti. Je hutný a výživný a jako příloha…
V posledních letech se do popředí dostává také alternativní způsob stravy, zejména pak ta bezmasá forma. V marketech už najdeme spousta možností, ze kterých připravíme…
Jednoduchý, rychlý a neuvěřitelně chutný! Segedín z jednoho hrnce je perfektní volbou pro všechny, kdo milují klasiku bez zbytečného nádobí. Kombinace masa, kysaného…
Slaninu osmažíme do růžové barvy, přidáme nudličky masa a prudce orestujeme(necháme zatáhnout). Přidáme cibuli, pokud chceme, tak i chilli papričku a restujeme, než…
Na dně hrnce vlijeme slunečnicový olej, zpěníme na drobno pokrájenou cibulku, přidáme veškerou pokrájenou či nastrouhanou zeleninu a chvilku restujeme, zapražíme 3…
Květák a brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka. Zeleninu dáme vařit do vroucí vody, ve které jsme rozpustili zeleninovou bujónovou kostku. Zvolna…
Z uzeného uděláme vývar, vyndáme maso, vložíme zeleninu, kterou uvaříme do měkka. Zeleninu rozmixujeme, vložíme maso rozkrájené na kousky, vločky, bujony, chvíli…
Na oleji zpěníme cibuli, osmahneme kostičky petržele. Vlijeme rajčata, vodu, přidáme bujón a povaříme 15 minut.Scezené mušle propláchneme, vložíme do polévky a vaříme…
Očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na kostky, cuketu a řepu také. Řepu dáme stranou. Vkládáme ji až ke konci vaření.V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu…
V tlakovém hrnci na sádle orestujeme očištěné, omyté a osušené maso nakrájené na kousky. Až se maso po všech stranách zatáhne, tak postupně přidáváme hořčici, pepř,…
Kuskus připravit podle návodu, jen do něj zamíchat olivový olej, do vody přidat zeleninový bujón. Na pánvičce opéct na olivovém oleji pokrájená rajčata do změknutí,…
Den předem si namočím fazole. Druhý den uvaříme do měkka. V hrnci nahřeji olej, v něm rozpustím máslo, přihodím červené cibule na drobno pokrájené a orestuji do…
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách naklepeme a nakrájíme na delší úzké nudličky. Na nudličky nakrájíme bůček, papriku a cibuli na tenké půlměsíčky. V kastrolu…
V masně si vybereme plecko podlouhlejšího tvaru, nebo si z většího zakoupeného kusu můžeme potřebný kus vyříznout.Mrkev a celer nastrouháme na hrubém slzičkovém…