Kuřecí stehna se zeleninou v remosce

Drůbeží maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 16 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 16 názorů

Suroviny 4+

4 kuřecí stehna s kůží
1 (350 g) mražené zeleninové směsi pod svíčkovou
1 střední cibule
1 kostka bezlepkového zeleninového bujónu
sůl
pepř
1 PL slunečnicového oleje
4 dl bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Stehna omyjeme, osušíme, dostatečně osolíme a opepříme z obou stran. Na dno remosky dáme olej, nadrobno nakrájenou cibuli a rozdrobenou bujonovou kostku. Přidáme mraženou zeleninu, podlijeme vínem a necháme asi hodinu péct, dokud není maso měkké a při naříznutí je zcela bílé. Podávala jsem s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu Kuřecí stehna se zeleninou v remosce

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    casino: to je definitivní koruna v této diskusi...:omg::omg:
    Bych něco napsala, ale jako moderátorka nemůžu;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Já bych použil třeba i HALALI :-)
    No chápu ale, že KAŽDÁ LIŠKA CHVÁLÍ SVŮJ OCAS, že :-8

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Eja57: Taky to nechápu. Člověk by se neměl brát tak vážně, zvláště když jde o něco, co by mělo přispívat spíše k relaxu a pohodě, jako je výměna receptů a pokec nad nimi. Mohlo by se pak stát, že o ten pokec by už nemusel mít nikdo zájem......

    Odpovědět

  • cathleen: ¨Díky za názor, vína jsem tam asi dala víc než bylo nutno, ale i tak to chutnalo dobře. Děkuji :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Eja57: souhlasím :-) i když na počátku byla jen lehce udivená a nevinná otázka, proč mraženou zeleninu (která ani odpověď nepotřebovala) - každý to máme nastaveno jinak, i podle dostupnosti obchodu...
    Mně v receptu spíš zarazilo použití 400 ml vína v malém uzavřeném prostoru remosky, když každý kuchař u použití vína píše (říká), že víno pořádně zredukujeme. Kuře pustí hromadu šťávy, mražená zelenina také trochu, k tomu skoro půl litru vína vína, které šťávu pouze zředí a nedochutí...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    :-O dle mne naprosto ok recept, tak proč kolem takové dusno? Mražena kořenova zelenina od kvalitního výrobce...Proc ne? Pokud potřebuji menší množství? V hypersupermarketu já osobně zeleninu nekupuji, kvalita mi nevyhovuje.
    Nemyslím si, že bude zásadní rozdíl v chuti, aspoň ne v tomto receptu. Ano - nikdy bych nepoužila mrazenou třeba jako základ svíčkove, protože ten základ prostě chce čerstvou....
    Autorka sice dřív nekomunikovala, ale teď ano.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen (moderátorka)

    Lenka Škulinová: .....už jednou jsem Vás musela nechat zastavit, tak prosím!...
    Něco mi uteklo? Třeba to, že tu máme nové móresy a "necháváme lidi umlčovat"? Nejdříve jste pod recepty na dotazy nereagovala ani tehdy, když to bylo třeba a teď na normální poznámku reagujete takto:-?

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Milé casino, Váš nadhled je osvěžující! :yes::yes::yes:
    My dva určitě ano, však víte, že se nám tu už vyčítalo, že jsme jedna parta! :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda: Lenka Škulinová:
    Dámy ráčejí být jedna za osmnáct a druhá bez dvou za dvacet ;-)
    No obávám se, že my tři bychom si mohli podat ruce, že :-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Lenka Škulinová: :-D

    Odpovědět

  • Dajda: Komentáře k receptu ano, ale poučování o tom co jsme kdy mohli či nemohli mi přijdou přes čáru a ne k receptu. Prosím přestaňte mi pod recept psát o tom co jsme si nemohli dovolit, stačí naspat, že byste použila čerstvou zeleninu, já zvolila jiný způsob, vše ostatní si odpusťte, už jednou jsem Vás musela nechat zastavit, tak prosím!:-//

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Dovolila jsem si napsat slušný komentář do rubriky, která je pro komentáře vyhrazená - jsou jich tu stovky, tisíce, možná desetitisíce a nikdo nikoho nezastavuje. Nchápu, proč bych vám měla psát soukromé maily? Vyjádřila jsem se k receptu, jak bych ho vylepšila, na tom není nic neslušného. Třeba bude můj názor někoho inspirovat. Vám přeju hezký den! :-)

    Odpovědět

  • Dajda: Prposím, nezačínejte zas. Chcete-li se opětovně nesmyslně dohadovat jako minule, kdy Vás musel zastavit redaktor, tak mějte alespoň tu slušnost mi napsat do soukromé zprávy a ne pod recept. opravdu bych to ocenila. Děkuji.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Lenka Škulinová: Proč ne? Je to dobrá inspirace, jak upéci kuře zase jinak, ale se zmrazenou zeleninou určitě ne. Ty doby, kdy jsme byli rádi, že máme alespoň ji, jsou už dávno pryč. I když i tehdy se na podzim ukládala kořenová zelenina na zimu, zmrazená se moc nepoužívala. Dneska, pokud nežijete na samotě u lesa, si můžete kdykoliv koupit zeleninu čerstvou. Třeba ne právě na farmářských trzích, ale v mnoha supermarketech určitě a je to dobrá čerstvá zelenina, tak proč používat zmrazenou? Vím, že čistit kořenovou zeleninu není zrovna povznášející činnost, ale těch 35 deka je sotva jedna mrkev, jedna petržel a kousek celeru, to taková práce není. Ta čerstvá zelenina dá úplně jinou chuť a dobře nahradí i tu bujónovou kostku. ;-)

    Odpovědět

  • Dajda: Tak si to tak udělejte :-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2