

Karbanátky se sýrovo-žampiónovou omáčkou
Suroviny
- Karbanátky:
- 1/2 kg hovězího mletého masa
- 2 žloutky
- sníh ze 2 bílků
- 3 lžíce polohrubé mouky
- sůl
- bazalka
- pažitka
- Omáčka:
- 1/2 plechovky žampiónů
- 2 trojúhelníky taveného sýra(šunkového)
- 10 dkg tvrdého sýra
- zeleninový bujón
- bazalka
- pažitka
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kečupu nebo rajského protlaku
- kukuřičný škrob na zahuštění
Postup přípravy receptu
Karbanátky – Mleté maso, žloutky, mouku, koření smícháme. Poté vmícháme ušlehaný sníh a tvarujeme malé karbenátky, které pečeme pozvolna na pánvi.
Až jsou hotové, tak je vyjmeme na talíř.
Omáčka - Do toho samého oleje z karbenátků dáme žampióny a krátce dusíme.
Poté přidáme šunkový sýr a mícháme, dokud se nám neroztaví.
Přilijeme vodu, přidáme půl bujónu, bylinky, česnek, kečup, a nastrouhaný tvrdý sýr.
Zahustíme kukuřičným škrobem a krátce zavaříme. Pokud by bylo třeba, dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Servírujeme karbanátky s bramborovou kaší a přeléváme omáčkou.