Napité řízečky
Recept ještě nebyl hodnocenŘízky naklepeme, mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do mísy se strouhankou, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. Když je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řízky naklepeme, mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do mísy se strouhankou, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. Když je…
Ve 100 ml rozpustíme bujón, přidáme worčestrovou a sójovou omáčku, kečup a kukuřičný škrob. Nakrájenou kotletu na plátky naklepeme a okraje nepatrně nařízneme. Mírně…
Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a jalovec. Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, rozpustíme lžíci medu a…
Na plátcích kotlety lehce nařežeme mřížku z obou stran a nařízneme lehce po stranách, aby se plátky masa nevyboulily a zůstaly pěkně rovné. Osolíme, opepříme a potřeme…
Jáhly třikrát spaříme a zbavíme je tím hořkosti. Dáme je vařit do vody a mléka, přidáme bujon, bobkový list a sůl.Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém…
Vymažeme hrnec olejem. Nakrájíme cibuli na jemno a dáme na dno hrnce.Papriku nakrájíme na kostičky a dáme na cibuli. Oloupeme brambory, nakrájíme na měsíčky a naskládáme…
Játra si umyjeme a nakrájíme na kostky. Cibule a hříbky očistíme a nakrájíme na hrubo. Na sádle si osmahneme cibulku, přidáme játra, až se zatáhnou přidáme hříbky a…
Sojové kostky uvaříme dle receptu na sáčku. Na pánvičce na másle podusíme papriku, pórek, kukuřici a hrst sušených hub. Přidáme trochu sojové omáčky, sůl a kari ( vše…
Uvaříme vodu s bujónem (nebo s kořením a bez bujónu) a přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, 6 utřených stroužků česneku se solí, čerstvý mletý mletý pepř,…
"Kopračku", "koprouku", "koprovou" - pořád tu jednu a samou omáčku můžete buď milovat, nebo nesnášet. Při dodržení našeho jednoduchého receptu se připojíte do první…
Dáme vařit kysané zelí do většího hrnce, kde později vznikne zelňačka.V menších hrnci uvaříme pokmínované brambory.Vejce vaříme natvrdo.Když je zelí měkké (asi po půl…
Krůtí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky. Maso osolíme a opeříme. Vložíme do většího hrnce, kde lehce zatáhneme na troše oleje s nakrájenou cibulí a…
Brambory oškrábeme a nakrájíme na co nejslabší plátečky, maximálně 1 mm a osušíme. Na dno zapékací misky rozetřeme prolisovaný stroužek česneku a 1-2 lžíce másla.…
Maso i cibuli nakrájíme a smícháme dohromady se solí, kořením i moukou. Na dno lorny dáme sádlo, pak vysypeme masovou směs a mírně zalijeme vývarem - povrch musí být…
Plát masa naklepeme a osolíme. Na plátku másla připravíme ne moc tuhá míchaná osolená vajíčka. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a vejci. Povrch poklademe kousky papriky,…
Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.Když je maso pořádně uvařené nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít…
Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "nabouchali" co nejvíc strouhanky (je lepší si řízky…
Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, krátce orestujeme a přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev. Také krátce orestujeme a dusíme do změknutí spolu s bujónovou kostkou…
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme, přidáme kmín a na kostky nakrájenou kedlubnu. Vaříme asi 20 minut - do měkka. Poté…
Kachní stehna očistíme, mírně osolíme a posypeme troškou koriandru (můžeme použít i klasický černý pepř, pokud ho někdo nemá rád nebo úplně vynechat). Cibulku nakrájenou…
Řízky podélně rozkrojíme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem a bazalkou. V pánvi rozpálíme máslo a olivový olej (po jedné lžíci) a maso deset minut zprudka…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, klobásu a zeleninu na kostičky.. Na oleji vše společně mírně opražíme, přidáme mouku a uděláme zelenino-klobásovou jíšku.Přidáme…
Na sádle zpěníme cibuli a přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Restujeme do zlatova.Následně přidáme hovězí nudličky, které jsou osolené, opepřené a zaprášené…
Hovězí pupek naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, rozpálíme si v tlakovém hrnci sádlo, přidáme cibuli, restujeme až…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Hitem internetu jsou tyhle jablečné bochánky podle zkušené pekařky Míši. Voní skořicovým cukrem a jsou krásně nadýchané
Kulinářská zábava nejen na tábor: V Setonově hrnci neboli pečením v zemi zvládnete třeba tohle fantastické kuře
Tvarohový mazanec bez kynutí je krásně vláčný a voní rumem a citronem. Příprava je snadná a zvládne ji každý