Vepřový guláš VI
Recept ještě nebyl hodnocenCibuľu na drobno pokrájame a osmažíme na masti do sklovita. Pridáme na kocky pokrájané mäso, posolíme, pokoreníme, pridáme čevenú papriku, štipku mletej rasce a podľa…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuľu na drobno pokrájame a osmažíme na masti do sklovita. Pridáme na kocky pokrájané mäso, posolíme, pokoreníme, pridáme čevenú papriku, štipku mletej rasce a podľa…
Sojové kostky uvaříme dle receptu na sáčku. Na pánvičce na másle podusíme papriku, pórek, kukuřici a hrst sušených hub. Přidáme trochu sojové omáčky, sůl a kari ( vše…
Rybí polévka je tradičním štědrovečerním pokrmem. Každá rodina má svůj, generacemi ověřený recept, podle kterého polévku připravuje. Pokud ale chcete vyzkoušet něco…
Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyndáme je a ve výpeku osmahneme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova, zaprášíme moukou a uděláme tmavší…
Zelňačka je oblíbená polévka české kuchyně, která spojuje svěží kyselost zelí s bohatou chutí koření a dalších ingrediencí. Ať už si ji připravíte v lehké variantě, nebo…
Sytá a aromatická masová omáčka, která se pomalu vaří s rajčaty, cibulí, česnekem a kořením, dokonale obalí dlouhé špagety a vytváří nezapomenutelný chuťový zážitek.…
Voňavé dušené vepřové maso s kedlubnami a pórkem potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Kombinace jemně kořeněného masa a zeleniny v lahodné omáčce je ideální…
Ani ten, kdo nemá rád konzistenci vařených jater, nepohrdne dobře vychucenou omáčkou, kde nejsou na skus znát. Přidejte pořádnou porci rýže nebo domácí knedlík a uvidíte…
Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky,…
Hovadzie maso pokrájame na kocky.Mleté maso premiešame spolu s trochou soli, mletým čierným korením, mletou červenou paprikou a necháme chvíľu postáť.Na oleji orestujeme…
Osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme pyré, osolíme, opepříme a dusíme.Zalijeme vývarem, přidáme rýži a bazalku a vaříme, než rýže změkne. Podáváme s nastrouhaným sýrem.
Při mrazivých zimních dnech přijdou k chuti teplé polévky. Příjemně sladkokyselá bílá zelňačka s uzenou krkovicí je nejen plná vitamínů, ale zasytí natolik, že nebudete…
Uzené maso uvaříme ve vodě s přídavkem neoloupané cibule, nakrájené na čtvrtiny, neoloupaného hrubě pokrájeného česneku, drceného kmínu, pepře a bujónové kostky. Uvařené…
Uvaříme vodu s bujónem (nebo s kořením a bez bujónu) a přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, 6 utřených stroužků česneku se solí, čerstvý mletý mletý pepř,…
Na másle a slanině orestujeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Maso očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v perníkovém koření. Vložíme na zeleninový základ,…
Hovězí pupek naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, rozpálíme si v tlakovém hrnci sádlo, přidáme cibuli, restujeme až…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Pak přidáme nakrájenou…
Výborný pokrm z kuřecího masa, inspirovaný asijskou kuchyní, zaujme pěkným pestrým vzhledem. Je plný zajímavých chutí, nechybí ani houby a pikantní feferonka. Skvěle…
Nejrychlejší přípravy hráškové polévky dosáhnete s pomocí sterilovaného hrášku. Dochutit můžete kostkou bujónu nebo celou polévku vařit s vývarem. Polévku vonící…
Kachní stehna očistíme, mírně osolíme a posypeme troškou koriandru (můžeme použít i klasický černý pepř, pokud ho někdo nemá rád nebo úplně vynechat). Cibulku nakrájenou…
Zeleninu, včetně brambor očistíme a nakrájíme na kostičky (krom kapusty).Máslo rozpustíme, osmahneme na něm cibulku, přidáme nakrájenou zeleninu a ještě dvě minutky…
Na oleji osmažíme maso, které jsme si předem nakrájeli na velmi tenké nudličky. Osolíme a opepříme, chvíli podusíme a pak přidáme žampiony. Promícháme a přilejeme…
Kuřecí stehna omyjeme, vložíme do papiňáku, přidám očištěnou mrkev,cibuli a celer, přidáme bujon, lehce osolím a opepřím, to celé vařím cca 30 minut, někdo déle, když…
Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majolky, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si…