Celerovo-žampionová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce dáme máslo, necháme rozpustit a zasypeme hladkou moukou. Když je jíška mírně tmavá přidám nastrouhaný celer a cibuli. Lehce orestuji a zaliji vodou.Přidám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit a zasypeme hladkou moukou. Když je jíška mírně tmavá přidám nastrouhaný celer a cibuli. Lehce orestuji a zaliji vodou.Přidám…
Rajčata rozpůlíme, rozložíme na plech řeznou stranou nahoru, zakápneme olejem a dáme do trouby předehřáté na 180 °. Pečeme půl hodiny, troubu stáhneme na 120° a …
Králíka vykostíme, nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky, cibulku nadrobno. Na oleji orestujeme cibuli se zeleninou dozlatova, přihodíme…
Celer nastrouháme, je jedno jestli nahrubo nebo najemno, podle chuti. Trochu osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou, ale jen zároveň s celerem, ne víc. Promícháme a podle…
Do hrnce vložíme pokrájenou slaninu, necháme ji osmažit. Pak přidáme drobně pokrájenou cibuli a jemně nastrouhanou zeleninu. Osmahneme a přidáme hrubou mouku. Za stálého…
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme pokrájenou mrkev, celer, brambory a pórek, jemně nasekaný česnek a ještě krátce smažíme do…
Zakysanou smetanu smícháme s kořením, olivovým olejem, solí, pepřem, nakrájenou jarní cibulkou a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou.Marináda by měla být hustší…
Do masa prořízneme kapsu a osolíme. Na pánvi na oleji podusíme najemno nakrájenou cibuli, pórek a nahrubo nastrouhaný celer. Osolíme, opepříme a přidáme kečup. Do…
Zeleninu si pokrájíme na kostičky a spolu s houbami, hráškem a kořením dáme vařit do vody nebo vývaru. Když je vše skoro měkké, přimícháme prohřátou smetanu promíchanou…
Krkovici osolíme a prudce osmahneme na oleji po obou stranách.Rajčata spaříme v horké vodě - poté je dáme do studené vody a oloupeme slupku. Rajčata rozkrojíme a…
Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na dno hrnce dáme sádlo, polovinu cibule a česneku nakrájeného na plátky. Posypeme kmínem a zasypeme zbytkem cibule a česneku.…
Dáme vařit hovězí maso společně s oloupanou cibulí, 1 překrojenou mrkví, překrojenou petrželí a celerem. Vaříme až do změknutí masa.Zeleninu očistíme, dobře omyjeme a…
Konzervu tuňáka otevřeme(ne úplně)a necháme vytéci šťávu z tuňáka.(co možná všechnu !!) , vkloíme a vidličkou rozrušíme kousky. Na tuto hmotu nastrouháme(na jemném…
Mäso pokrájame na kocky, koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame tiež na kocky. V hrnci rozpálime olej, orestujeme na ňom mäsové kocky do hneda a vyberieme. Na výpeku z…
Uzené kosti omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Vodu nesolíme, až po uvaření, někdy bývají kosti dost slané. Přidáme koření, cibuli a necháme pozvolna vařit 2…
Cibulku nakrájíme najemno. Smícháme olej, sůl, pepř (dle vlastní chuti). Přidáme do toho cibulku a šťávu z 1/2 citronu.Nakrájíme krabí tyčky. Přidáme je k cibuli. Dále…
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Slijeme fazole, propláchneme a necháme na sítu okapat. V hrnci na másle s olejem zesklovatíme nasekanou cibuli…
Zeleninu nakrájíme - cibuli na měsíčky, petržel a mrkev na kolečka, celer na drobné kostičky, opražíme na másle dozlatova (mrkev a petržel mám na tenká kolečka, tak ji…
Vše dáme do pomalého hrnce.Vaříme na stupni 1 pět hodin.
Kedlubnu, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, květák a brokolici rozebereme na růžičky. V hrnci si rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme a zalijeme vroucí vodou…
Do studené vody vložíme dva omyté kousky tilapie a vaříme asi 20 minut s kouskem mrkve, celeru a pokrájene zelené jarní cibulky. Krátce před dovařením rybích kousků…
Všechnu kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom dáme do hrnce ghí (máslo), které necháme rozpustit. Na rozpuštěné máslo dáme cibuli a do…
V kastrolu či hlubší pánvi rozehřeji olej a zesklovatím na něm cibuli.Postupně přidám mrkev, brambor, petržel, celer, nakrájené zelí, lilek i cuketu.Po krátkém dušení…
Do hrnce si dáme rozpustit asi 100g másla, ke kterému přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev a petržel a na nudličky nakrájený celer a cibuli. Orestujeme a přidáme dle…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Tvarohové knedlíky třikrát jinak: plněné meruňkami, s marcipánem nebo s ovocným přelivem
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Retro okénko: Koktejl Modrá laguna frčel nejvíc v devadesátkách, ale populární je dodnes, navíc v horku skvěle osvěží