Pangasius v zelenině

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou i vařením do 30 minut 2 porce Ryby 18 názorů

Suroviny

3 filety z pangasius (cca 600 g)
2 cm široký plátek másla
3 větší žampiony
3 větší stroužky česneku
1 červená cibule
4 řapíky celeru
4 pl chilli sladké omáčky
1/4 masité červené papriky
1/4 masité žluté papriky
sůl
mletý pepř
trochu citronové šťávy
čerstvá zelená petrželka na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety osušíme, lehce osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout.

  2. Mezitím si nakrájíme všechnu zeleninu.Žampiony na širší plátky, řapíky celeru, cibuli a česnek na tenké půlkolečka a obě papriky na drobné kostičky.

  3. Do větší pánve si dáme rozehřát máslo na které vložíme odpočaté filety a necháme prudce po obou stranách zatáhnout.

  4. Přidáme pokrájenou zeleninu, chilli omáčku, podlijeme 1dl horké vody a pod poklicí na mírném plameni dusíme 15minut.

  5. Poté poklici odstraníme, puštěnou šťávu na silnějším plameni zredukujeme na námi požadovanou hustotu a dle potřeby přisolíme.
    Podáváme s vařenými bramborami, posypané čerstvou petrželkou.

Poznámka

Chtěli jsme jíst také jednou "zdravě":-)ale nějak mi nesedí ta chuť pangase.Sice jsme si pochutnali, ale příště zvolím jiný druh rybičky,kde je cítit ta rybina(nejraději máme filety ze štikozubce).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pangasius v zelenině

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Svirova: Děkuji za hezký komentář:-KPotěšil mě a jsem ráda,že jídlo chutnalo:-8

    Odpovědět

  • Svirova Svirova

    Už když jsem četla recept jsem si říkala, že to musí být dobré. Manžel řekl - moc dobré :-) a navíc barevně to nemělo chybu. Pochvala největší, my doma říkáme …. ráj v hubě. :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem moc děkuji za hezké a kladné komentáře:-K:-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    moc pěkná rybka:yes::yes:+11

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no skvělééé:yes::-D

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Anna Kocikova: Pěkný receptík:yes:+

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    maris: melta nebo černá mletá káva v sáčku levnější.. mám ji vždy stranou, přímo tím tu rybku posypeš a za cca 10-15 minut minut zase kávu nebo meltu omyješ a ryba zůstane bez rybího pachu:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    varilamyskakasicku: co myslíš tou kávovinou ;-)? Např. Meltu ?

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Moc hezký žravý recpetík pangasia:yes::yes:, už jsem zde myslím psala, že když se koupí jen chlazené filety,ne hluboko zamražené, potom je pangasius moc chutná ryba, měla jsem ji na Vánoce a byla moc výborná, ale teď jsem někde četla ty "rady od kuchařů"-když některá ryba je cítit pořád a hodně rybinou,tak se má trochu posypat kávovinou, pak vymýt a není cítit a je i pak moc dobrá.Tak už jsem to vyzkoušela a je to pravda:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-KAničko,fotky jsou to parádní,vypadá to luxusně.Já sice pangase nemusím, ale i jiná ryba v této úpravě bude jistě báječná:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Anna Kocikova:Aničko, to víš pangas:-(já ho už vůbec nekupuji, nějak mi chutí vůbec nesedí a je takovej jalovej, pokud ho něčím nepřebiješ, ale nemá tu klasickou rybí chuť. Tak jak si ho udělala ty, tak v té zelenině se paqngas docela vytratí a vyjde to na dobrý obídek, Udělej to příště z jiné ryby a bude to skvost;-):-p Dávám 7.bod k jiné rybě:yes::-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Rybku já rád, k smrti rád;-):yes::yes:
    krásný recept i fotka +5

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Za hezké komentíky děkuji:-K:-)
    Jani,víš,že já,když už u toho sporáku musím"čučrlíkovat"tak ten postup už zrovna nafotím(poku mám nabitý foťák),ať je to přehlednější hlavně pro Ty,jako jsem já:-)):-))Mě taky víc řeknou fotky-krok za krokem,než krásné fotky hotového jídla x krát.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mňááám :-p:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Mně pangas taky nevadí a dělám ho taky hlavně na zelenině, je moc dobrý:-p:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pangasius na zelenině pangas na zelenině pangacius jíst nebo ne recepty pangasius na zelenině pangacius na zelenině filety na zelenině recept na pangase na zelenině panganius na zelenine pangas zelenina pangasius na zelenině recepty pangasius recept pangasius recepty na zelenine pangasius recepty cejn na zelenině pangasius pangase us na zelenině prirodni file na zelenine pangacius filet na zelenině pangasius recept

Zapomněl/a jsem heslo