

Pangasius v zelenině
Suroviny 2 porce
- 3 filety z pangasius (cca 600 g)
- 2 cm široký plátek másla
- 3 větší žampiony
- 3 větší stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 4 řapíky celeru
- 4 pl chilli sladké omáčky
- 1/4 masité červené papriky
- 1/4 masité žluté papriky
- sůl
- mletý pepř
- trochu citronové šťávy
- čerstvá zelená petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu
Filety osušíme, lehce osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím si nakrájíme všechnu zeleninu.Žampiony na širší plátky, řapíky celeru, cibuli a česnek na tenké půlkolečka a obě papriky na drobné kostičky.
Do větší pánve si dáme rozehřát máslo na které vložíme odpočaté filety a necháme prudce po obou stranách zatáhnout.
Přidáme pokrájenou zeleninu, chilli omáčku, podlijeme 1dl horké vody a pod poklicí na mírném plameni dusíme 15minut.
Poté poklici odstraníme, puštěnou šťávu na silnějším plameni zredukujeme na námi požadovanou hustotu a dle potřeby přisolíme.
Podáváme s vařenými bramborami, posypané čerstvou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Chtěli jsme jíst také jednou "zdravě":-)ale nějak mi nesedí ta chuť pangase.Sice jsme si pochutnali, ale příště zvolím jiný druh rybičky,kde je cítit ta rybina(nejraději máme filety ze štikozubce).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pangasius v zelenině
-
Svirova: Děkuji za hezký komentář
Potěšil mě a jsem ráda,že jídlo chutnalo
-
Už když jsem četla recept jsem si říkala, že to musí být dobré. Manžel řekl - moc dobré
a navíc barevně to nemělo chybu. Pochvala největší, my doma říkáme …. ráj v hubě.
-
Všem moc děkuji za hezké a kladné komentáře
-
moc pěkná rybka
+11
-
no skvělééé
-
Anna Kocikova: Pěkný receptík
+
-
maris: melta nebo černá mletá káva v sáčku levnější.. mám ji vždy stranou, přímo tím tu rybku posypeš a za cca 10-15 minut minut zase kávu nebo meltu omyješ a ryba zůstane bez rybího pachu
-
varilamyskakasicku: co myslíš tou kávovinou
? Např. Meltu ?
-
Moc hezký žravý recpetík pangasia
, už jsem zde myslím psala, že když se koupí jen chlazené filety,ne hluboko zamražené, potom je pangasius moc chutná ryba, měla jsem ji na Vánoce a byla moc výborná, ale teď jsem někde četla ty "rady od kuchařů"-když některá ryba je cítit pořád a hodně rybinou,tak se má trochu posypat kávovinou, pak vymýt a není cítit a je i pak moc dobrá.Tak už jsem to vyzkoušela a je to pravda
-
Aničko,fotky jsou to parádní,vypadá to luxusně.Já sice pangase nemusím, ale i jiná ryba v této úpravě bude jistě báječná
-
Anna Kocikova:Aničko, to víš pangas
já ho už vůbec nekupuji, nějak mi chutí vůbec nesedí a je takovej jalovej, pokud ho něčím nepřebiješ, ale nemá tu klasickou rybí chuť. Tak jak si ho udělala ty, tak v té zelenině se paqngas docela vytratí a vyjde to na dobrý obídek, Udělej to příště z jiné ryby a bude to skvost
Dávám 7.bod k jiné rybě
-
Rybku já rád, k smrti rád
krásný recept i fotka +5 -
Za hezké komentíky děkuji
Jani,víš,že já,když už u toho sporáku musím"čučrlíkovat"tak ten postup už zrovna nafotím(poku mám nabitý foťák),ať je to přehlednější hlavně pro Ty,jako jsem jáMě taky víc řeknou fotky-krok za krokem,než krásné fotky hotového jídla x krát.
-
Mňááám
-
Mně pangas taky nevadí a dělám ho taky hlavně na zelenině, je moc dobrý