Celerová bulharská polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmahneme cibule, nastrouháme celer (já ho strouhala nahrubo), najemno mrkev. Papriku nakrájíme na malé kostičky.Vše přidáme k cibuli, chvilku restujeme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji osmahneme cibule, nastrouháme celer (já ho strouhala nahrubo), najemno mrkev. Papriku nakrájíme na malé kostičky.Vše přidáme k cibuli, chvilku restujeme.…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky, jak jsme zvyklí, houby též na menší kousky. Rozehřejeme máslo a vše krátce osmahneme. Přidáme pohanku, promícháme a…
V rozehřátém oleji orestujeme nasekanou cibuli, přidáme plátky česneku, chilli a chviličku restujeme. Přidáme všechno koření a zalijeme vývarem, přivedeme k varu.…
Cibulku omyjeme, pokrájíme na kostičky a na oleji /másle/ ji necháme zesklovatět. Přidáme propláchlé a osušené krupky, mícháme chvilku a pak podusíme. Přidáme hřebíček…
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky, česnek můžeme ponechat vcelku nebo jen mírně nadrtit. Slaninu též pokrájíme na kostičky.Do velkého pekáče dáme…
Řapíkatý celer si nakrájíme na menší kousky, brokolici taktéž i s košťálem(pokud není dřevitý), bramboru okrájíme a nakrájíme na menší čtverečky. Zeleninu bez hrášku…
Uvaříme 2 vejce natvrdo.Masa smícháme dohromady i s kořením Kotanyi a strouhankou (dle potřeby).Vytvoříme placky, na střed položíme špekáček, vejce a zabalíme.Položíme…
Jáhly dáme do cedníku, dvakrát je spaříme vřelou vodou a podle návodu na obalu uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a…
Zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 min. Vychladíme. Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a pokapeme…
Nejprve připravíme dresink. Tofu rozdrobíme do misky, přidáme cottage a oloupaný česnek a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Hotový dresink případně naředíme trochou…
Celer z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový celer oloupu, postrouhám na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám).Rozinky…
Celer z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový celer oloupu, postrouhám na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám).Rozinky…
Na oleji osmažíme pokrájaný pór,pridáme na kocečky pokrájanú mrkvu a stonky celeru, pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, aj s hlúbikmi, keď sú jemné, osolíme, dáme na…
Nejprve si uvaříme tagliatelle dle návodu, propláchneme je studenou vodou, necháme okapat a dáme do mísy s kouskem rozpuštěného sádla, aby se těstoviny nelepily, pak…
Prsa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe chorizem. Pevně stočíme a spíchneme párátky. Zprudka opečeme na másle a pak podlijeme a dusíme doměkka.Fenykl nakrájíme, …
Uzený vývar mám v mrazu, zredukovaný na menší množství, aby nezabral moc místa. Vyklopím do hrnce, přdám asi 500 ml vody a vsypu červenou čočku (nenadýmá tolik). Nechám…
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, přidáme rozdrobené kvasnice. Až se kvasnice rozpustí, tak je zalijeme vodou a přivedeme k varu. Kuřecí sekanou a rozetřená…
Zeler nastrúhame najemno, pokvapkáme šťavou a premiešame.Pridáme sekané orechy.Vmiešame jogurt, korenie, soľ a ak treba, ešte dochutíme šťavou. Jogurtu dáme toľko, aby…
Olej smícháme s utřeným česnekem a potřeme jím z obou stran na plátky nakrájného šmakouna. Necháme odležet. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu podle druhu: cibulku a…
Lososa omyjeme, osolíme a okmínujeme. Zabalíme do alobalu a upečeme v troubě, na 180 stupňů pečeme cca 15 - 20 minut, podle velikosti a tloušťky filetu.Celer nastrouháme…
Ledvinky očistíme, nakrájíme a připravíme jak jsme zvyklí. Já proplachuji horkou vodou několikrát, necháme okapat. Cibuli nakrájíme na hrubo, celer si očistíme(stáhneme…
Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Celr nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli. Přidáme…
Z ořezů a kostí uvaříme vývar, přidáme mrkev, petržel, celer a libeček.Mezitím než se uvaří polévka, uděláme svítek. V míse umícháme máslo, sůl a žloutky, pak přidáme…
Maso ovážeme provázkem, aby drželo tvar. Na pánvi nasucho orestuji, aby se zatáhlo. Po zatažení maso dám na talíř, do pánve naliji trochu vody, chvilku povařím, vznikne…