Můj dietní boršč

Mirule Kuchař: Mirule

Polévky 4 názory

Suroviny

200 g kuřecí maso
2 červené řepy
6-8 mrkví
1/2 celeru (až 1 celer - dle velikosti)
2 menší petržele
1-2 velká cibule
4 brambory
4 stroužky česneku
Petrželová nať
libeček
nové koření celé
černý pepř celý
bobkový list
sůl
citronová šťáva – dle chuti
voda dle množství
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájím na kousky a dám vařit do mírně osolené vody. Počkám až maso zpění a posbírám lžíci sraženou bílkovinu plavoucí na povrchu, poté vložím všechnu očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu,koření, libeček a dám vařit do změknutí cca 25- 30 minut.

  2. Hotovou polévku dochutím solí a citronovou šťávou, vložím posekanou petrželovou nať a na talíři přidám lžičku bodlákového nebo olivového oleje.

Poznámka

Ničím nezahušťuji, když chci polévku hutnější přidám fazole nebo čočku.

Množství zeleniný dávám, kolik doma zrovna mám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Můj dietní boršč

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Mirule Mirule(autor receptu)

    Hanice (neregistrovaný/á) děkuji za tip, příště vyzkouším s koprem:-), jinak díky holky:-K

    Odpovědět

  • Hanice Hanice(neregistrovaný)

    :-K :yes: Výborný je také, když se do něj přidá sterilovaný kopr a podává se s bílým jogurtem na misce, kterého si každý může nabrat dle libosti. Tak ho připravovala manželova babička a my se po něm můžeme utlouci:-D

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

Tématické fráze: boršč polévka od babičky polévka boršč zeleninový dietní borč rychlá polévka z červené řepy s bílým jogurtem recept borč bez masa boršč polévka dietní boršč dietní polévky recept dietni polevka borsc dietní polavka z řepy falešný boršč dietní boršč bez masa borč mačingova dietal recepty mačingová borč dietní polévky recepty boršč recept na borč mačingová borč mačingová boršč dietní recept bez masa bořč dietní červená řepa dietní polévka