Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte výbornou polévku s drožďovými knedlíčky na sváteční den, nebo i jako luxusní vývar během týdne. Knedlíčky mu dodají výživovou hodnotu a nezadají si ve své…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte výbornou polévku s drožďovými knedlíčky na sváteční den, nebo i jako luxusní vývar během týdne. Knedlíčky mu dodají výživovou hodnotu a nezadají si ve své…
Uvařte si s námi výbornou zeleninovou polévku. Jemný krém doplněný kopečkem zakysané smetany a opečenými krutony se vám zcela jistě bude zamlouvat. Příprava není složitá…
Čerstvé letní zelí svoje chutě nejlépe předá v dobrém salátu. Salát doplňte řeckým jogurtem a chuťově výraznějším typem octa. Před podáváním přihoďte pár barevně…
Připravte si s námi variaci zeleninového jídla s luštěninami. Čočka nemusí být vůbec nuda, když ji dochutíte a vylepšíte kořením a dobře ladícími druhy zeleniny. Věřte,…
Pokud jste přinesli z lesa jenom hrst hub, nezoufejte! Připravte je spolu s na másle restovaným zeleninovým základem. Přilijte vodu a trochu libečku pro chuť. Spolu s…
Z ředkviček a celeru uvaříme zajímavou krémovou polévku, ve které nepřijdou nazmar ani listy ředkviček. Polévku podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany a nakrájenými…
Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin,…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Bulgur se zeleninou a volskými oky tak potěší nejen vegetariány, ale zachutná i zapřisáhlým…
V pestrém jídelníčku by měly být zastoupeny také luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Zeleninová směs je luštěnin opravdu plná, naleznete v ní hrách, čočku, ale…
Pečená zelenina se dá v parném létě jíst i studená, čímž nás příjemně osvěží. Ať už zvolíte jakoukoli kombinaci zeleniny, vždy si pochutnáte. Je to prostě takové skvělé…
Kuřecí polévka ze hřbetů přijde vhod téměř v každém ročním období. Na podzim, při prvních sychravějších dnech, nám spolehlivě pomůže s bojem proti nachlazení, v zimě zas…
Nejen vnučka autorky Anežka si bude pochutnávat na dobré polévce z kuřecího masa a zeleniny. Dochucovadla zvolte taková, která splňují požadavky na dětskou stravu - bez…
Podzimní dýňová polévka, která je ozvláštněna červenými fazolemi, vás překvapí jednoduchou a rychlou přípravou. Polévku můžete dochutit do sladko-kysela, nebo přidat…
Zapečený lilek s celerem je lahodný a zdravý pokrm, který kombinuje jemnou chuť lilku s výraznou chutí celeru. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro vegetariány…
Skvělá variace na bramborový salát v odlehčené verzi s cuketou. Pokud rádi zkoušíte nové věci a máte přebytek cuket, recept stojí za vyzkoušení. Nechte ho odležet, chutě…
Zeleninové saláty jsou skvělou přílohou a zdrojem zdraví a vitamínů. Zejména pak v chladnějších dnech. V zimě si pak pravidelně můžete připravovat tento křupavý salát ze…
Špízy s masem a zeleninou jsou dokonalou volbou pro všechny, kdo milují grilování a pestré chutě. Na špejli se střídají šťavnaté kousky masa s barevnou zeleninou, jako…
Příprava sous - vide přidá pokrmu to „něco” navíc, co běžným pečením nedosáhnete. Maso není nikdy přesušené, chutě se propojí a koncentrují. Křepelka připravená tímto…
Salát z nevařené červené řepy je skvělou volbou pro milovníky čerstvé zeleniny, kteří ocení její přirozenou chuť a výživové benefity. Syrová řepa dodá salátu jemně…
Na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Zvlášť ve vodě uvaříme překrájené zelí i s lákem.Až jsou…
Salát, hrající všemi barvami, je bohatý na vitamíny a pomůže vám na jaře či na podzim, v boji s různými neduhy. Kombinace hlávkového salátu, granátového jablka a…
Tento salát je lehká a zdravější varianta tradičního bramborového salátu, která nabízí svěží chuť bez zbytečně těžkých přísad. Místo klasické majonézy se často používá…
Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s…
Chcete ozvláštnit rybí vývar? Nebojte se experimentovat! Zkuste třeba variantu s kurkumou. Má významné benefity pro trávení, přidá zajímavou chuť i barvu a umožní vám…