Vývar z volské oháňky
Recept ještě nebyl hodnocenVolskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny…
Sušené hříbky zalijte vroucí vodou.Šalotky očistěte, nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na másle. Přidejte oloupaný, na kostičky nakrájený celer, oloupaná,…
Sušené hříbky zalijte vroucí vodou.Šalotky očistěte, nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na másle. Přidejte oloupaný, na kostičky nakrájený celer, oloupaná,…
Celer a mrkev si očistíme a nastrouháme na větší slzičky, cibulku na menší kousky a dáme jí osmahnout na kousek másla a přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou taky…
Zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 min. Vychladíme. Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a pokapeme…
Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit a zasypeme hladkou moukou. Když je jíška mírně tmavá přidám nastrouhaný celer a cibuli. Lehce orestuji a zaliji vodou.Přidám…
Nejprve připravíme dresink. Tofu rozdrobíme do misky, přidáme cottage a oloupaný česnek a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Hotový dresink případně naředíme trochou…
Zeleninu nahrubo nastrouháme a opražíme na másle. Přisypeme rýži, zamícháme a po chvíli mírně zalijeme vývarem a 10 minut dusíme.Dolijeme vývarem na potřebný objem a…
Plátky masa nenaklepáváme, jen je osolíme a opepříme Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na tenké plátky. Slaninu, celer a brambory nakrájíme na špalíčky. Dno…
Nejdřív si připravíme žampiony. Očistíme je a nakrájíme. Stejně tak si počínáme s celerem. Kostičky celeru krájíme asi na 1cm krychličky. Pak oloupeme a najemno…
Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a postrouháme podélně na tenké pláty nebo tenké nudličky (nejlépe škrabkou na sýr a pak pokrájet podélně na nudle...), koření…
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky, česnek můžeme ponechat vcelku nebo jen mírně nadrtit. Slaninu též pokrájíme na kostičky.Do velkého pekáče dáme…
Dýni hokkaido oloupeme a nakrájíme na kostky. Celer nakrájíme na kousky, pórek nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a jemně na něm orestujeme pórek. Přidáme…
Nejprve si uvaříme tagliatelle dle návodu, propláchneme je studenou vodou, necháme okapat a dáme do mísy s kouskem rozpuštěného sádla, aby se těstoviny nelepily, pak…
Kuře zbavte kůže. Maso vykostěte a nakrájejte na plátky.Mladé cibulky nakrájejte na tlustší kolečka. Oloupaný celer a mrkev nastrouhejte, květák rozdělte na růžičky a na…
Celer z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový celer oloupu, postrouhám na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám).Rozinky…
Celer z konzervy, resp. ze sklenky propláchnu pod tekoucí vodou. Syrový celer oloupu, postrouhám na velkých očkách. Stejně tak naložím se sýrem (nastrouhám).Rozinky…
Na oleji orestujeme na tenké plátky nakrájané stonky zeleru.Pridáme narezané podpňovky (václavky) a za stáleho miešania cca 2 min restujeme.Prisypeme ryžu, pridáme…
Lososa omyjeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme péct do trouby na cca 150-180 stupňů.Mrkev, celer a petržel nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme ghí a zeleninu na něm…
Mrkvu a zeler zvlášť nastrúhame najemno.Na tanier rozložíme polníček a pokvapkáme olivovým olejom.Na polovicu taniera dáme mrkvu, na druhú zeler.Jogurt premiešame s kari…
Potřebné množství čočky propláchneme na cedníku a necháme přes noc namočit. Čočku i s vodou nalijeme do tlakového rnce, přidáme na plátky nakrájený bujón, na kostičky…
Srdce očistíme od krevních sraženin,dáme do hrnce, nejlépe tlakového, přidáme kořenovou zeleninu, koření a sůl. Zalijeme litrem vody a pod tlakem vaříme cca 50minut…
Umyté kosti dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu. Krátce povaříme, posbíráme pěnu, která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a na mírném ohni…
Hovězí kosti opláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme sůl, koření a očištěnou na větší kousky pokrájenou zeleninu. Vše přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 90…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Těstovinový salát à la Big Mac: Recept podle Viki z MasterChef Česko vás dostane skvělou chutí, po klasice ani nevzdechnete
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
Nejlepší podzimní polévka, která ani polévkou není. Seznamte se s japonským ramen