Zeleninová rýže se šunkou a brynzou
Recept ještě nebyl hodnocenRýži propláchneme a dáme vařit se špetkou soli. V polovině vaření přidáme nakrájenou zeleninu kromě pórku. Rozpustíme máslo a necháme nakrájený pórek zesklovatět,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýži propláchneme a dáme vařit se špetkou soli. V polovině vaření přidáme nakrájenou zeleninu kromě pórku. Rozpustíme máslo a necháme nakrájený pórek zesklovatět,…
V hrnci rozejhřejte olej a asi pět minut na něm do světle zlaté barvy opékejte cibuli a slaninu. Vsypte mrkev, řapíkatý celer, brambory a česnek. Dobře promíchejte a…
Srdce rozkrojíme na menší díly a dobře omyté ho dáme uvařit se solí a pepřem. Pak z něj okrájíme zbytky tuku a maso nakrájíme na kostky.V kastrole osmahneme kostičky…
Očištěný celer nahrubo postrouháme a zprudka ve woku na trošce oleje dozlatova orestujeme - mícháme, ať se nepřipálí. Zasypeme rozdrobenou nebo nastrouhanou Nivou,…
Česnek nakrájíme asi na 1 mm silná kolečka a celer nahrubo nastrouhat. Přidáme olej, postříkáme citronovou šťávou a pepřem, podlijeme trochou vroucí vody a podusíme.…
Hovězí maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme na kusy nakrájený celer, mrkev, petržel a chvíli restujeme. Přidáme osolené, opepřené maso a…
Cviklu uvaríme, olúpeme a nakrájame na malé kocôčky. Premiešame s olejom.Cibuľu narežeme nadrobno, zeler na kúsočky a pridáme k cvikle.Ocot, soľ a čierne korenie…
Do Pomalého nebo normálního hrnce vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu, případně vsypeme mraženou. Přidáme králíka a zasypeme libečkem. Okořeníme, osolíme. Zalijeme…
Zeleninu nastrouháme na hrubo, cibuli nasekáme na jemno. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou…
1. Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C) 2. Celer očistíme a nakrájíme na menší hranolky. Do kastrolu dáme vodu, osolíme, vložíme do ní celerové …
Rukolu a listy opláchneme. Dáme do mísy, osolíme a opepříme.V kastrůlku v osolené vodě dáme vařit na malé kostky nakrájenou batátu a celer .Jablko, fenykl a řepu též…
- mrkev a celer nakrájíme a uvaříme ve slané vodě s limetkovou šťávou - kostičky vařeného masa smícháme s vychladlou mrkví a celerem - přidáme hrášek, cibuli a…
Na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa, osolíme a opečeme. Poté k masu vložíme celer a jablka pokrájená na kostičky, šalvěj a…
V hrnci necháme rozehřát máslo.Do hrnce dáme očištěné a na menší kousky nakrájené mrkve s celerem.Zeleninu opečeme (cca 10 minut) na mírné teplotě.Zalijeme vývarem,…
Listy šalátu rozložíme na tanier.Stopky zeleru nakrájame na šalát.Ricottu, mlieko, šťavu, soľ, prelisovaný cesnak a olej premiešame a nalejeme na šalát.Posypeme pažitkou.
Dáme vařit maso spolu se zeleninou.Přidáme sůl a kari a váříme do měkka.Když je vše měkké,maso vyndáme a obereme.Zeleninu rozmixujeme na krém a zahustíme smetanou.Krátce…
Brambory uvařte ve slupce, nechte je trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (můžete použít i takové to drátkované kolečko). Mrkev, celer a petržel…
Osolíme vodu a dáme do ní uvařit ořezky z kapra, rybí vnitřnosti a polovinu cibule. Po uvaření maso a vnitřnosti z vývaru, kterého nemusí být příliš velké množství,…
Plíčky pod studenou vodou důkladně propereme, vložíme do hlubokého hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny shora uvedené suroviny, dáme dostatečné množství vody,…
Plíčky pod studenou vodou důkladně propereme, vložíme do hlubokého hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny shora uvedené suroviny, dáme dostatečné množství vody,…
Vařený celer nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno a promícháme s rybičkami, které jsme rozmělnili vidličkou.Přidáme tatarku, citronovou šťávu a pomazánku opepříme a…
Květák a pórek nakrájíme na menší kousky. Ostatní zeleninu nastrouháme na struhadle -na hrubší slzy.Zeleninu osolíme, opepříme a smícháme se zakysanou smetanou. Nakonec…
Nejdříve připravíme tatarku. Do úzké nádoby dáme olej, mléko, hořčici, sůl, pepř a cukr. Táhneme ponorným mixérem nahoru a dolů, až směs zhoustne. Přidáme, a už jen…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Jak na prvotřídní vepřovku podle 100 let starého receptu: Šéfkuchař doporučuje kvalitní maso, dostatek sádla a dlouhé pečení
Pasiáns - netradiční kávové cukroví z bílků podle Sandtnerky: Karetní hru si s ním nezahrajete, chutná ale úžasně
Sobota plná jídla a hvězd: Apetit zimní piknik nabídl skvělou gastronomii i setkání se Zdeňkem Pohlreichem či Mirkou Van Gils