Kachna s nádivkou - nejen velikonoční
Recept ještě nebyl hodnocenDlouze pečená, voňavá kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dlouze pečená, voňavá kachna se zlatavou křupavou kůrčičkou, plněná dobře ochucenou nádivkou s uzeným masem a kopřivami, se skvěle hodí k nedělnímu obědu. Podáváme ji s…
Ideální pro rychlou a sytou večeři. Špagety uvařené na skus, doplněné masovou omáčkou vonící po koření a rajčatech, jsou jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších jídel.…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a dopřát si pokrm bez masa. Červená čočka s kuskusem a zeleninou je bohatá na vlákninu a tak vás příjemně zasytí. Podávat ji…
Opečenou bagetku se sýrovou pomazánkou ochucenou sušenými rajčaty a česnekem připravíme snadno. Podáváme ji ozdobenou olivami a bazalkou jako svačinu či pohoštění pro…
Kontrabáš je tradiční valašské jídlo z brambor a pohanky. Obojí uvaříme zvlášť, pak promícháme s restovanou slaninou, cibulí a česnekem a nakonec krátce zapečeme.…
Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Zapékané brambory s mletým masem ve stylu lasagní přijdou k chuti celé rodině. Brambory je dobré uvařit ve slupce, lépe se pak krájí na plátky. Masová směs je velmi…
Gnocchi, italská klasika, která se na jídelníčku objevuje stále častěji. Uvařené bramborové gnocchi, zapečené s restovanými kuřecími medailonky, smetanou a třemi druhy…
Zapékané brambory jsou skvělé a snadné jídlo, do kterého můžeme přidat různé suroviny podle naší chuti. Tentokrát vrstvy brambor proložíme šunkou a sýrem a celé to…
Mrkev je skvělá zelenina, ze které můžeme připravit i velice jednoduchý a osvěžující salát. Tenké proužky mrkve dochutíme kořením, česnekem a necháme naležet. Při…
Pokud máte chuť na něco ostřejšího, nenechte si ujít tyto dobré topinky s pikantní směsí mletého masa, paprik a fazolí. Směs stačí podusit, poté nanést na topinky…
Zapečená kolínka s bůčkem a vejci jsou perfektním jídlem z jednoho hrnce. Jsou snadná a není s nimi příliš práce. Potřebují akorát čas v troubě, aby se zapekla do…
Restovaná zelenina s nudlemi tvoří barevnou a pestrou pánev plnou chutí a vůní s asijským nádechem. Použijte sójovou omáčku, žampiony a mražený hrášek s mrkví. Velmi…
O tom, že špenát neobsahuje takové množství železa, jak se původně myslelo, již víme. Přesto s ním dokážeme vykouzlit vynikající pokrmy. Stačí přidat těstoviny, kuřecí…
Těstoviny s rajčatovou směsí voní sušenými houbami a bazalkou. Ačkoliv v těchto těstovinách není maso, rozhodně vám chybět nebude. Niva dodá slanost a houby s rajčaty na…
Mezi zabijačkové dobrůtky patří tlačenka, vyrobená z vařeného plecka, srdce a jater. Nakrájené maso jednoduše zalijeme vývarem s kořením a želatinou a naplníme do obalu.…
Těstoviny v kombinaci se smetanovo-nivovou omáčkou nikdy nezklamou. Jsou rychle hotové, chutné a posypané čerstvou pažitkou také skvěle vypadají. Místo masa použijte…
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Doslova perfektním jarním receptem jsou kuřátka plněná nádivkou, obalená ve slanině, podávaná s petrželovými brambory. Opravdu sytý sváteční oběd si svojí chutí podmaní…
Pečené brambory jsou lahodným a chutným bezmasým jídlem, nebo přílohou. Pečou se do zlatova ve vyhřáté troubě, kde díky máslu, česneku a bylinkám získají perfektní…
Luštěniny by měly být pravidelně zastoupeny v našem jídelníčku. Červená čočka je pak skvělou a výživnou volbou. Nenadýmá a zasytí. Tyto smažené placky s ovesnými…
Klasické masové karbanátky v odlehčené verzi. Přidaná kedlubna dodá masu šťavnatost a slanina zase skvělou chuť. Pak už jen stačí osmažit do zlatova a výborný vyvážený…
Rychlé a chutné jídlo, které zvládnete připravit i během každodenního shonu. Restované brambory s medvědím česnekem, pórkem a uzeninou můžete podávat jako samostatné…