Indická placka s dvojím masem
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, vody, soli, oleje a kysané smetany uděláme těsto a vyválíme placky, které opečeme nasucho na pánvi. Česnek prolisujeme, přidáme med, trochu vody, římský…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, vody, soli, oleje a kysané smetany uděláme těsto a vyválíme placky, které opečeme nasucho na pánvi. Česnek prolisujeme, přidáme med, trochu vody, římský…
Cibulku nakrájíme nahrubo a orestujeme na olivovém oleji v hluboké pánvi.Přidáme lžíci rajčatového protlaku a ještě chvíli restujeme. Dále přidáme rozmačkaný česnek,…
Kuřecí prsa rozkrojíme v širší části, ale nedokrojíme. Rozevřeme jako knihu a naklepeme přes mikrotenový sáček. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zbytek mouky…
Okurku nakrájíme našikmo asi na 3 mm silné plátky. Smícháme sojovou omáčku s cukrem a octem, přidáme chilli a sezam. Necháme cukr dobře rozpustit. Zelenou část jarní…
Do misky dáme všechny ingredience na omáčku a prošleháme metličkou. Když se vše spojí, necháme stranou. Uděláme hnízda (nudle jsou křupavé, smažené, kdo je nechce, může…
Omytého a osušeného sumečka nakrájíme na porce, pokapeme z obou stran citronem a dáme do chladu. Připravíme do uzavíratelné mísy marinádu tak, že vidličkou prošleháme…
Olej promícháme se solí a kořením. V připraveném oleji obalíme křídla, uložíme je na pekáček nebo hluboký plech. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a upečeme…
Příjemné letní jídlo s nádechem asijského koření získáte, pokud si připravíte pokrm podle tohoto receptu. Není to blesková úprava jako v asijském bistru, ale…
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, mírně osolíme a na lžíci másla podusíme doměkka.Kuřecí prsa nakrájíme na menší nudličky. Na pánvi rezehřejeme trochu oleje a maso na…
K přípravě těchto nadýchaných a křupavých placiček stačí jen několik surovin. Nejprve necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, vločky a koření a vypracujeme těsto, které…
Výborný steak z kulaté plece stačí okořenit trochou chilli a krátce opéct při vysoké teplotě tak, aby vevnitř zůstal růžový. Pokud ho poté necháme chvíli odpočinout v…
Fazolová směs nabitá zeleninou a kořením, když máte opravdu velký hlad. Hodí se na víkendové vaření a pokud část odebereme než přidáme pálivé koření, můžeme mít oběd pro…
Čerstvému a křupavému domácímu chlebu se prostě nic nevyrovná a krásně provoní celý váš dům. Ke chlebu však patří také výborná pomazánka, třeba z tofu, dochucená…
Pokud máte po koledě doma spoustu vajec vařených natvrdo, můžete z nich připravit jednoduchý smažený oběd. Stačí je smíchat se strouhaným sýrem a salámem, lehce dochutit…
Jednoduchý a výborný oběd připravíme během chvilky na pánvi. Kuřecí maso, jemná chuť žampionů a křupavá aromatická jarní cibulka tvoří chutnou kombinaci. Jídlo podáváme…
Sem tam bychom měli svůj jídelníček odlehčit a dopřát si i bezmasý pokrm. Plnohodnotnou alternativou pak může být toto zeleninové kari. Květák s kořením je uvařen ve…
Bramborové hranolky nemusí být fádní přílohou. S naším receptem je povýšíte na skvělý pokrm. Jsou netradičně nařezány a po usmažení ochuceny pikantní kořenící směsí. K…
Součástí dobrého grilování jsou také méně známe pochoutky. Kebab z mletého jehněčího masa, příjemně pikantní a zajímavě okořeněný, si zajisté získá pozornost všech…
Španělská studená polévka gazpacho je jako stvořená pro horké dny. Připravíme ji z čerstvé zeleniny, kterou rozmixujeme, vychladíme a podáváme s opečenou bagetkou.…
Inspirace asijskou kuchyní dává v tomto receptu vzniknout výbornému jídlu i z jindy opomíjených zbytků sezónní zeleniny a trochy uvařené rýže. Vyzkoušejte sami doma, že…
Hummus pochází z Blízkého východu, oblibu ale našel po celém světě díky své lahodné chuti a dobré výživové hodnotě. Ke klasickému základu z cizrny a sezamové pasty…
Krkovice je šťavnatá, má výraznou chuť a řadí se mezi nejoblíbenější části vepřového masa. Plátky masa tak můžeme jednoduše doplnit paprikou a lehkou, byť výraznou…
Kuřecí křidélka jsou vděčná kuchyňská surovina. Nemusíte je ale jen prohnat grilem, nebo vývarem. I když pro vývar jsou jedinečná, tak s trochou péče navíc z nich…
Opravdu šťavnatou sekanou, z vepřových jater a mletého masa, ozvláštněnou mladými kopřivami a pažitkou, můžete připravit k obědu o velikonočních svátcích. Sbíhají se vám…