Tarhoňa v krémové dýňové omáčce s opečenými žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenPokud nemáte chuť na maso a stačí vám zeleninová omáčka, podávaná spolu s tarhoňou a opečenými žampiony, pak vyzkoušejte tento recept. Tarhoňa je vpodstatě těstovina,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud nemáte chuť na maso a stačí vám zeleninová omáčka, podávaná spolu s tarhoňou a opečenými žampiony, pak vyzkoušejte tento recept. Tarhoňa je vpodstatě těstovina,…
Dýňová polévka s chilli a zakysanou smetanou je další variací na podzimní polévku z dýně hokaido. Chilli dává polévce pikantní chuť a zakysaná smetana ji krásně zjemňuje…
Kdo by nemiloval bramboráčky. V tomto receptu jsou ozvláštněny o přidaný jogurt a také aromatický libeček, který dodává nezaměnitelnou chuť. Křupavé, česnekem ovoněné a…
Opravdu název neklame, i na rybě můžeme najít část zvanou svíčková. Jedná se o tu nejlahodnější část filety. Maso je velmi křehké a šťavnaté. Po jednoduché úpravě…
Jednoduchý oběd nebo večeři pro jednoho zvládnete připravit během chvilky. Květák s vejci a sýrem a kuřecí na kari k sobě skvěle pasují a jako příloha bohatě postačí…
Oblíbená chuť segedínu v nové podobě! Masové koule v kysaném zelí spojují šťavnaté masové kuličky s lahodnou smetanovou omáčkou a kyselým zelím. Ideální pro ty, kdo…
Dobrou a zajímavou polévku se svěží chutí ředkviček připravíme během chvíle. Díky bílému vínu a muškátovému květu je velmi lahodná. Podáváme ji ozdobenou plátky…
Žampiony jsou skvělou surovinou, ze které připravíme mnoho lahodných pokrmů. Snadnou úpravou je také orestování na másle, se šalotkou a česnekem. Zajímavou chuť jim pak…
Husí prsa jsou delikatesa, která si zaslouží trochu péče. Za tuto péči se vám ale odmění výbornou křupavou kůží a šťavnatým středem. Stačí jim jen sůl a kmín, víc koření…
Kachní prsa jsou dokonalou lahůdkou. Propečeme je na grilu a doplníme lahodnou omáčkou. Tu připravíme z výpeku na pánvi, který doplníme vývarem, červeným vínem a šťávou…
Grilování se nemusí týkat pouze burgerů nebo kuřecího masa. Tahle vepřová panenka s houbovým ragů na víně je dokonalé sváteční jídlo a okouzlíte jím nejednu návštěvu.…
Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky, promícháme s olejem, solí a pepřem a dáme na plech vyložený papírem na pečení a do trouby péct při 220°C, dokud není měkký…
Toto risotto se ani náznakem nepodobá rizotu z jídelen. Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypte opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou a místo…
Den předem naložíme panenku do bylinkové marinády. Panenku si položíme na prkénko a podélně rozřízneme, tak aby vznikla kapsa. Do kapsy nasypeme polovinu brusinek a…
Troubu předehřejte na 220 ⁰C. Celer nakrájejte na cca 2cm široké hranolky. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte a celer vložte do vody. Vařte 2 minuty, sceďte a nechte…
Sušené hříbky zalijte vroucí vodou.Šalotky očistěte, nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na másle. Přidejte oloupaný, na kostičky nakrájený celer, oloupaná,…
Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Ty osolte, opepřete a posypte uzenou paprikou. Rozpalte pánev a kuřecí maso na oleji osmahněte dozlatova, spolu…
Instantní polentu připravíme snadno během pár minut. Díky máslu a parmazánu bude krásně krémová a chutná. Podáváme ji s orestovanou hlívou ústřičnou, kterou ochutíme…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
Škrob rozmíchejte ve 2 hrncích vody či zeleninového vývaru. V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej, vložte šalotku a cibuli a opékejte asi 5 minut. Poté…
Plátky chleba lehce pokapeme olejem z rajčat a na suché pánvi opečeme z obou stran. Uchováme v teple.Slaninu, šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Na pánev po topinkách…
Prsa naložíme. Napřed jejich kůži mírně nařízneme do mřížky. Do hmoždíře dáme sečuánský pepř, rozmarýn, tymián, zázvor, chilli semínka a rozdrtíme. Touto směsí potřeme…
Začneme den předem. Stroužky česneku po oloupání podélně nakrájíme na malé klínky a maso jimi prošpikujeme. Pět lžic oleje promícháme s citronovou šťávou, částí…
Kachní stehna zalijeme mlékem a necháme 2 - 4 hodiny odpočinout. Poté je vyjmeme, dobře osolíme a posypeme kmínem.Do pekáčku nakrájíme na měsíčky jablko bez jadřinců a…