Kuřecí po lovecku
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na…
Na troše oleje a kousku másla krátce osmažíme šalotku, česnek a přidáme pastu. Pak vložíme nakrájené a očištěné žampiony, orestujeme a podlijeme vínem. Dusíme ve víně do…
Slaninu nakrájíme na proužky, na oleji na mírném plameni vyškvaříme a na papírovém ubrousku necháme okapat. V tuku po slanině necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou…
Slaninu nakrájíme na kostičky, kapii na širší proužky, česnek na plátky a šalotku na kolečka. Mrkev, celer a bramboru očistíme a nakrájíme na hranolky a jarní cibulku…
Nejprve uvaříme těstoviny.Během vaření těstovin připravíme další ingredience: cizrnu slijeme (nálev nepoužijeme, takže ho vylijeme), šalotku oloupeme a nakrájíme na…
Nejprve si připravíme majonézu - všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu, aby se nesrazily.Žloutky, ocet a hořčici si začneme pomalu šlehat. Postupně přidáváme…
Uvařenou řepu nastrouháme na jemno. Promícháme ji s uvařenou čočkou, nakrájenou šalotkou a ostatními přísadami.Z připravené hmoty utvoříme placičky a pozvolna je…
Šalotku nasekejte najemno a v misce promíchejte s limetovou šťávo a asi 1 lžící olivového oleje. Přidejte krevety a nechte chvíli odležet. Do hmoždíře vložte pažitku,…
V misce promícháme umleté krůtí ( kuřecí ) maso, přidáme nasekané bylinky, nasekané šalotky, solamyl, sůl, pepř, sojovou omáčku, worcester a strouhanku. Vše dobře…
Olivovým olejem vytřeme plech, na dno dáme nakrájenou šalotku, oloupané a větší kostky nakrájené syrové brambory, rovnoměrně narovnáme zeleninu, vše posypeme kořením a…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou šalotku. Přidáme česnek a přisypeme nepranou rýži. Orestujeme ji, aby se zrnka hezky obalila, a podlijeme vínem. Necháme víno odpařit…
Kuřecí čtvrtky osolíme, okořeníme pepřem, sladkou mletou paprikou a dáme na pekáč.Veškerou zeleninu nakrájíme na libovolné kousky, promícháme, osolíme, opepříme a…
Tataráček: uzeného lososa naškrábeme nožem, dáme do mističky, nakrájíme na drobno cibule a rajčátko, přidáme do misky. Do misky dáme i zbytek surovin. Zakápneme limetou…
Očištěnou mrkev a květák nastrouháme na hrubém struhadle, šalotku nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo a šalotku necháme zesklovatět. Přidáme zeleninu (dala jsem i…
Rajčata pokrájíme podélně na čtvrtiny a pak nakrájíme napříč na plátky. Jedno z rajčat pouze přepůlíme a napříč nakrájíme na plátky. Kombinace tvarů není k zahození…
Kuřecí paličky očistíme a povaříme do poloměkka cca 15 minut ve vodě se lžící sušené polévkové směsi (domácí nebo koupené), pokud máme domácí, přidáme sůl. Paličky…
Uvařené brambory důkladně rozšťoucháme v hrnci nebo ve větší misce, přidáme teplé mléko jako na kaši a poté i vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a solí, šunku…
Cibuli a papriku nakrájíme najemno. Dáme na pánev s olejem a necháme za občasného míchání změknout.Přidáme koření, necháme rozvonět a vlijeme rajčata. Dáme rajčatovou…
Když se řekne kachna, asi si představíme pečenou kačicu s knedlíky a zelím. Nebo možná pekingskou kachnu? Kachnu na pomerančích? Zkuste si připravit kachní prsa na…
Lilek nakrájejte na centimetrové plátky. Posolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit.Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Šalotku nakrájejte nadrobno. Na lžíci oleji…
Maso z diviaka odblanime, ak ma rozne slachy, vyrezeme ich. Maso nakrajame na platky, tak aby boli prave na spiz. Dame ich do misy a zalejeme sladkym mliekom tak, aby…
Hlívu nakrájíme na menší kostky, na olivovém oleji orestujeme a dochutíme solí a pepřem. Zakysanou smetanu rozmixujeme s šalotkou, česnekem, petrželkou a olivovým…
Pokud si nevíte rady, co uvařit k obědu, vyzkoušejte toto kuřecí maso ve smetanovo-sýrové omáčce s rajčátky, bazalkou a medvědím česnekem. K jídlu můžete podávat…
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí…