Těstoviny pappardelle s cuketou a lososem
Recept ještě nebyl hodnocenCuketu omyjeme a škrabkou uděláme jemné plátky, šalotku pokrájíme na kostičky a česnek utřeme.Těstoviny dáme vařit podle návodu na obale.Lososa omyjeme, osušíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketu omyjeme a škrabkou uděláme jemné plátky, šalotku pokrájíme na kostičky a česnek utřeme.Těstoviny dáme vařit podle návodu na obale.Lososa omyjeme, osušíme…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, nejlépe tak, aby byly na skus (doporučuji přidat 3 lžičky mořské soli a 3 lžičky olivového oleje). Po uvaření těstoviny slijeme,…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a na oleji osmahneme až zbělá. Odložíme, do výpeku přikápneme olej a smažíme šalotku a plátečky česneku, jen chvilku, aby…
Rozpálíme troubu, kolečko sýru dáme na pečící papír a dáme rozpéct. Sýr je hotový v momentě, kdy začne mírně zlátnout.Mezitím připravíme salát. Opláchneme, osušíme a…
Z lososa odstraníme kůži a odvážíme 200 g, které rozsekáme / rozmixujeme / na jemno. Zbylých 300 g nakrájíme na drobné kostičky a spojíme s rybí fáší. Quinou uvaříme…
Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Nasekáme nadrobno cibuli, utřeme česnek se špetkou soli, propláchneme špenát a okapaný nasekáme.Do hluboké…
Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem…
Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nasekáme nadrobno.Na trošce oleje osmažíme dosklovata šalotku, k ní přidáme nudličky hub a dále smažíme…
Všechny suroviny mají mít pokojovou teplotu. Jinak se emulze může srazit. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, bílého pepře a pomocí metly…
Nejprve uvaříme těstoviny.Během vaření těstovin připravíme další ingredience: cizrnu slijeme (nálev nepoužijeme, takže ho vylijeme), šalotku oloupeme a nakrájíme na…
V misce rozpustíme med, který smícháme s olejem, šťávou ze 2 citronů, solí, pepřem, strouhanou kůrou z jednoho citronu a sekanými bylinkami. Do pekáče neb zapékací…
Dáme vařit brambory. V hluboké pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme šalotku najemno nasekanou, chvíli necháme na pánvi, pak přidáme papriku nakrájenou na jemné…
Špek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené …
Cibuli a papriku nakrájíme najemno. Dáme na pánev s olejem a necháme za občasného míchání změknout.Přidáme koření, necháme rozvonět a vlijeme rajčata. Dáme rajčatovou…
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra.…
Uvaříme čočku, osolíme.Ve velké pánvi na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou šalotku a česnek, přidáme kmín a necháme rozvonět.Přidáme čočku a špenát, ten necháme jen…
Na oleji zlehka orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme mix koření, promícháme. Přisypeme pohanku a všechno společně chvíli restujeme. Zalijeme…
Pokud si nevíte rady, co uvařit k obědu, vyzkoušejte toto kuřecí maso ve smetanovo-sýrové omáčce s rajčátky, bazalkou a medvědím česnekem. K jídlu můžete podávat…
Přemýšlíte co dobrého si dát k obědu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na vepřovou pečeni ochucenou voňavými bylinkami. Šťavnatou pečeni si skvěle vychutnáte se…
V malém kastrůlku na oleji dozlatova osmažíme 2 jemně nakrájené šalotky a čerstvé očištěné houby, pokrájené na malé kousky, které lehce podusíme. Používáme-li houby…
Nejdříve nastavte Lauben Sous Vide Stick, aby se vám předehřála voda. Teplotu nastavte podle toho, jakou úpravu lososa preferujete. My doporučujeme médium, pro jehož…
Tradiční bramboráky voňavé po majoránce a česneku, tak je známe všichni. V tomto receptu však přidáme navíc ještě sušené houby. Kombinace vůní a chutí je naprosto…
V sezoně cuket hledáme různé způsoby, jak tuto zeleninu upotřebit. Můžete z ní připravit také skvělý bezmasý tatarák, ochucený dle vašich chutí a zvyklostí. Samozřejmě…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě na skus. Vývar uchováme. Na másle zpěníme nakrájenou šalotku, přidáme mouku a uděláme jíšku.Jíšku zalijeme mlékem a…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17