Zapečená rýže se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenPropláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě a necháme vykapat. Formu vymažeme máslem. Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji zpěníme. Přidáme dýni, papriky nakrájené na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě a necháme vykapat. Formu vymažeme máslem. Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji zpěníme. Přidáme dýni, papriky nakrájené na…
Zeleninové ragú je velmi rychlá, lehká a zdravá večeře nebo i odlehčený oběd. Cukety ochotně přeberou chutě koření a medvědího česneku, papriky barevně ozvláštní jídlo.…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s trochou oleje. Uvařené propláchneme a prolijeme troškou oleje, aby se nelepily. Necháme vychladnout.Do mísy rozmčkáme tuňáka. Přidáme…
Brambory oloupeme, zeleninu očistíme. Nakrájíme na klínky nebo kolečka. Okořeníme a pokapeme olejem. Všechno promícháme, aby se zelenina obalilaNahoru položíme stehna a…
Cuketa je letní zelenina, která je díky své variabilitě velmi oblíbená. Z cukety můžete připravit celou řadu velmi chutných jídel. V mnoha případech může nahradit maso,…
Těstoviny uvaříme podle návodu. Nakrájíme cibuli na drobno, zeleninu na kostky. Cibuli a česnek necháme zpěnit na oleji.Přihodíme zeleninu a restujeme, aby byla na skus.…
Na plněné cukety použijeme jen mladší kusy, ne ty přerostlé do obřích rozměrů. Vydlabané cukety podle receptu nejdříve krátce předpečeme. Poté je naplníme směsí zeleniny…
S létem přichází ruku v ruce i sezóna cuket, ze kterých se dá připravit například slaná buchta se sýrem a salámem, provoněná česnekem. Buchta chutná skvěle teplá i…
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Každoročně v létě s úrodou cuket vyvstává otázka, co s nimi. Jejich unikátnost spočívá v univerzálnosti použití. Jak do slaných cukeťáků, tak sladkých moučníků nebo na…
Zkombinovat čerstvou zeleninu se sterilovanou cizrnou, kuskusem a cuketou je skvělý nápad. Přesvědčte se o tom a zkuste připravit jídlo podle našeho receptu. Zdravě si…
Hledáte tip na rychlý oběd? Vyzkoušejte tento snadný recept. Žampiony a cuketu stačí osmažit, chvíli dusit v mléce s kořením a na závěr zahustit taveným sýrem. K omáčce…
Listové těsto vyválíme na obdélník. Ten rozdělíme na 6 stejných částí.V misce smícháme hořčici, kečup a rozmačkaný česnek.Doprostřed každého čtverce rozetřeme trochu…
Příprava masa v hliníkové lorně je originálním způsobem jak připravit pokrm na grilu. Maso z jednoho pekáče tak bude měkké, lehce zauzené a krásně vonět kouřem. Jako…
V chladném období je dobré vyhledávat pokrmy, které nás i vnitřně zahřejí. Takovým může být bezesporu tato zeleninová vegetariánská směs s cizrnou, zázvorem, mrkví a…
Plátky kotlety pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Přidáme sojovou omáčku a koření dle chuti. Doporučuji sušený česnek se zázvorem, výborný je i mletý kmín. Pokud…
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a všechno koření, necháme rozvonět a přidáme posekaná rajčata nebo rajčatový protlak. Jako první zeleninu…
Máme-li velkou úrodu cuket, hodí se určitě zpracovat jich část na zimní použití. Topinková směs se z cuket je výborný základ pro rychlou. Můžeme zkusit tuto lahůdkovou…
Křupavé smažené placky ze směsi brambor, cuket, anglické slaniny a smažené cibulky, krásně voní majoránkou a třeným česnekem. Konzumovat je můžete i zastudena a poslouží…
Připravíme všechny potřebné suroviny. Nakrájené maso dáme do misky společně s trochou olivového oleje, sójovkou, trochou salsy a 1 lžičkou mex. koření, marinádu…
Bulgur uvařit s kostkou bujonu dle návodu. Zeleninu očistit a nakrájet. Mrkev krájím na plátky, protože je tvrdší než zbývající zelenina-použiji škrabku na brambory Do…
Cukety a rajčata nakrájíme na cca 1 cm plátky, trochu osolíme a z obou stran opečeme na pánvi.Vyjmeme a cukety potřeme utřeným česnekem.V pánvi orestujeme jarní cibulky,…
V pekáčku rozpustíme sádlo a dáme na to Taliány. Pečeme v troubě na 180 st. 20 min., na prvních 10 minut přikryté poklicí. Dopečeme dorůžova. Po upečení se loupou. …
Zbylo vám z předchozího dne pečené krůtí maso? Použijte ho na toto skvělé thajské jídlo, které jednoduše a rychle připravíte v hluboké pánvi. Směs plnou kousků lehce…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Byliny v kuchyni: Víte, proč se muchovníku říká rozinkový strom a jak chutnají jeho plody?
Chutě antického Řecka: Den začínali chlebem namočeným ve víně nebo speciálními palačinkami, které bychom dnes asi nepozřeli
Zdravá pleť v zimě? Tipy a triky, díky kterým bude vaše pokožka fit i bez drahých krémů!