Kešu koláč
Recept ještě nebyl hodnocenOvoce necháme okapat. Mouku,kypřící prášek,skořicový cukr,cukr, olej, vejce a mléko smícháme a zpracujeme šlehačem. Potom přidáme ovoce a kešu. Těsto vylijeme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ovoce necháme okapat. Mouku,kypřící prášek,skořicový cukr,cukr, olej, vejce a mléko smícháme a zpracujeme šlehačem. Potom přidáme ovoce a kešu. Těsto vylijeme do…
Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka. Druhý den si připravíme alobal a…
Jablko si oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky a smícháme s citronovou šťávou. Vejce, zakysanou smetanu oba cukry a skořici pořádně smícháme. Těsto nakrájíme na 8…
V menším hrnci rozehřejte olej a 5 minut na něm opékejte cibuli (pozor, ať se nespálí). Poté přidejte česnek a nechte asi půl minuty osmahnout. Vmíchejte bylinky a cukr…
Zemiaky osupeme a nakrajame najlepsie krajacom na hranolky.Dame varit v osolenej vode do "skoro" makka. Scedime a odlozime na stranu. Ja som pridal trosku praskovej…
V kastrůlku zahřejeme všechny uvedené ingredience na marinádu a rozmícháme do hladka. Odstavíme. Rybu osušíme, osolíme a vložíme na 10 minut do marinády. Poté ji…
Řepu odrhnu pod tekoucí vodou, vložím do kastrolu, zaliju vařící vodou a vařím cca hodinu. Ocedím, nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na osminky (Tj., překrojím na…
Maso nakrájejte na 2 – 3 mm vysoké, 10 – 15 mm široké a 50 – 70 mm dlouhé plátky.Zbylé ingredience smíchejte dohromady, v takto vzniklé marinádě důkladně promasírujte…
Švestky naložíme alespoň na 12 hodin do vína. Pak je i s vínem restujeme na pánvi nepřilnavým povrchem, dokud šťáva nezhoustne. Poté přidáme cukr a máslo a ještě krátce…
Švestky naložíme alespoň na 12 hodin do vína. Pak je i s vínem restujeme na pánvi nepřilnavým povrchem, dokud šťáva nezhoustne. Poté přidáme cukr a máslo a ještě krátce…
Promícháme povolené máslo a cukr, přidáme vejce a skořici. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme k máslovému základu a vypracujeme těsto. Roztlačíme ho rukama do …
Promícháme povolené máslo a cukr, přidáme vejce a skořici. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme k máslovému základu a vypracujeme těsto. Roztlačíme ho rukama do …
Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme podle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme, aby změklo a začalo…
Mouku smícháme se solí a kmínem, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přisypeme cukr, zalijeme teplou vodou a necháme 5 minut vzejít. Mezitím necháme…
V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience - mouku, cukr, koření, sůl a kypřící prášek. Ve druhé míse rozkvrdláme vejce, přidáme vodu, olej, jogurt a javorový…
Připravíme napřed slaný nálev, solanku. Smícháme vodu, sůl, cukr a ocet. Solankou zalijeme kuřecí maso. Umístíme nejlépe do uzavíratelného umělohmotného boxu a dáme…
1. Troubu zahřejeme na 190st./horkovzdušná 170st. 2. Z bílků vyšleháme sníh a před koncem přidáme polovinu hnědého cukru a ještě šleháme. 3. Do kastrůlku dáme čokoládu…
Těsto: Mouku promícháme se solí, přidáme mléko, nasekanou studenou Heru/máslo, zakysanou smetanu a promísíme v hladké těsto. Rozdělíme na dva díly, zabalíme do folie a…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky.Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháváme žloutky, cukr a mouku. Nakonec přidáme ořechy, rum a vyšleháme hladké těsto…
Okurky nakrájíme po délce na dlouhé tenoučké plátky.Vařené kuřecí prso natrháme na vlákna a oboje vložíme do mísy.Přidáme lístky máty nakrájené na malé nudličky a chilli…
1. Hrušky ledabyle oloupeme (nevadí, pokud tam sem tam zbudou i kousky slupek), nakrájíme na osminky, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousíčky. Vložíme do misky,…
1. Hrušky ledabyle oloupeme (nevadí, pokud tam sem tam zbudou i kousky slupek), nakrájíme na osminky, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousíčky. Vložíme do misky,…
Cibulku si očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Kaki omyjeme a nakrájíme na hrubo. Na pánev, nebo do hrnce si dáme rozpálit olej, na něm necháme zesklovatět cibulku,…
Vepřové maso není chuťově příliš výrazné, proto mu marinování vyloženě svědčí. Abychom docílili perfektní chuti, je potřeba marinované maso nechat dostatečně odležet. A…