Rohle pro Ozzáka

cathleen Kuchařka: cathleen

6 rohlíků o váze asi 80 g Domácí pekárna 55 názorů

Suroviny

150-170 ml piva
10 g droždí (nebo 1 lžička sušeného)
lžička cukru
1,25 lžičky soli
130 g polohrubé mouky
170 g hladké mouky (nebo jen 300 g hladké mouky)
20 g sádla
Recept si zatím oblíbilo 52 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, tuk vlahý, rozpuštěný) a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 6 dílků a z každého uděláme bulku. Asi 10 min je necháme odpočinout, pak rozválíme na ovál a ten srolujeme do rohlíku. Hotový rohlík ještě rozválíme tak, aby byl tenčí a delší a zahnutý ho dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.

  3. Po vykynutí potřeme vejcem, sypneme hrubou solí a kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10-13 min).

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 254 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rohle pro Ozzáka

  • mekkejla mekkejla

    Byly výborné! Chlapi mi je doslova snědli pod rukama :-D Příště musím udělat dvojitou dávku.

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Rohlíky jsou super a já jsem ještě do těch rohlíků zalekli slaninu se sýrem ... a to je pošušnaničko:-))

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Rohle jsem dělal a použil jsem 12° Staropramen.:)
    Rohle jsou fantastické! Jdu je dělat znovu a větším množství :) Děkuji za recept!:yes:

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Ivuško, to je teda originální název :-D, jsou nádherné :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    bystrouska: :-8děkuju, i za krásné fotky:-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Pekla jsem z dvojité dávky:-O, jedny sypané mákem a druhé lněným semínkem. Byly vynikající:yes:. Dávám bod;-) a přidala jsem foto.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Evane::-) děkuju!

    Odpovědět

  • Evane Evane

    Moc děkuju za info.;-) Rohle už mám upečený (dělala jsem z dvojité dávky)a už je jich půlka pryč, páč jsou ozzákovsky dobré :-p S těstem se pracuje výborně, akorát se mi málem strhla DP jak je hutné :-D. Každopádně recept si s díky ukládám a posílám bodíka.

    Odpovědět

  • Evane Evane

    Jo a ještě.... pivo světlé či tmavé (10°, 11°, 12°)?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Krásne rohlíky :-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Teda,v sobotu bude návštěva:-//,upeču,budou čučet na drát,jsou k nakousnutí,díky;-)

    Odpovědět

  • Gabča Gabča(neregistrovaná)

    Neskutečná mňamka - škoda,že není doma manžel,utčitě by si pochutnal....tak teď je musím spapkat sama:-)))):yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Danna Danna

    VÝBORNÉ:-)):yes:

    Odpovědět

  • Metlos Metlos

    pro Ozzaka?Já sem jeho kámoš já mu je předám:DDD:-p:-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Rebeko, děkuji za vyzkoušení receptu i za fotečku.:-) Rozhodně ji tam nechej, pro mě je vždycky ctí, pokud se někdo rozhodne vyzkoušet můj recept a jídlo navíc i odfotit:yes:
    Díky.

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: pivní rohlík recept pivní rohlíčky rohle pivní rohlík pivní rohlíky recept ozakovy rohliky ozakovo pivni rohliky recepty na pivní rohlíky ozzákovy rohle recept na pivní rohlíky ozákovy pivní rohliky rohle pro ozáka ozakovy rohle recept na pivní rohlik pivní rohlíky rohle pro ozáka ozzákovy rohliky recept na pivni rohlicky ozzákovo pivní rohlíky ozakovy pivni rohle

Zapomněl/a jsem heslo