Bramborové noky s dýní hokaido
Recept ještě nebyl hodnocenDýně hokaido se stala nejoblíbenější a nejprodávanější variantou dýně u nás. Má poměrně malé množství kalorií, zato velké množství cenných látek pro naše tělo. Zajisté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýně hokaido se stala nejoblíbenější a nejprodávanější variantou dýně u nás. Má poměrně malé množství kalorií, zato velké množství cenných látek pro naše tělo. Zajisté…
Plněná dýně Hokkaido je skvělou kombinací jemné chuti a šťavnatých náplní. Zapečená do dokonalého zlatavého odstínu, tato dýně slibuje nejen lahodnou chuť, ale i…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme vydlabanou omytou a nakrájenou dýni. Orestujeme, osolíme, okmínujeme. Přidáme mrkev, petržel a česnek. Zalijeme vodou a dusíme doměkka…
Kuřecí maso opláchneme, vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na větší kostky. Dýni a cuketu nakrájíme na širší špalíčky, zázvor nakrájíme na úzké nudličky a…
Omyjeme si dýni a škrabkou na brambory z ní uděláme plátky. Rozpálíme si olej a plátky usmažíme. Dáme okapat na ubrousek a pak posolíme.
Dýni nakrájíme na kousky a 15 minut povaříme i se slupkou v trošce vody v hrnci nebo v mikrovlnné troubě (10 minut). Slupka při vaření nevadí - změkne.Po uvaření vodu…
Dýni nakrájíme na plátky / loupat se nemusí /, silné cca 1 cm. Rozložíme je na plech, osolíme, zakápneme olivovým olejem a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Kuskus…
Dýni / Hokkaido nemusíte loupat / i brambory nakrájíme na menší stejnoměrné kousky. Přendáme do zapékací misky, mírně polijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme,…
Omytou dýni si nakrájíme na plátky. Rozpustíme máslo a do něj prolisujeme několik stroužků česneku a přidáme grilovací koření. Zamícháme a kousky dýně tím potíráme. …
Cibuli nakrájíme na kostičky, dýni vydlabeme a nakrájíme spolu s bramborem na kostky.Rozehřejeme máslo, zesklovatíme na něm cibuli a přidáme dýni s bramborem.Orestujeme,…
Zeleninu nakrájejte na větší kusy, zalijte vývarem, osolte, okořeňte a vařte asi 15 minut. Polévku nechejte vychladnout, rozmixujte tyčovým mixérem, ochuťte šťávou z…
Příprava tohoto guláše se vlastně v zásadě neliší od přípravy toho klasického - jen já nepoužívám mouku k zahuštění, jako se to v českých domácnostech často dělá. Na…
Zeleninu pokrájíme na kusy, cibuli na čtvrtky, stroužky česneku neloupeme. Vše v míse rukama promícháme s olejem, solí, balzamikem a odrhnutými bylinkami a dáme na plech…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Dýni nakrájíme na menší kousky a uvaříme v páře nebo v osolené vodě, šťouchadlem rozmačkáme a také dáme vystydnout. Z…
Omytou, semínek zbavenou dýni (já použil neloupanou hokaido) pokrájíme na kostky 2-2,5 cm. Slaninu pokrájíme na nudličky.Dýni se slaninou dáme na máslem nebo olejem…
Lilek pokrájejte na centimetrové plátky, rozložte na tác a posolte. Nechte klidně hodinu vypotit, pak opláchněte, vyždímejte a papírovou utěrkou důkladně vysušte. Dýni…
Rozehřejte troubu na 180 °C. Dýni rozřízněte napůl, vydlabejte, omyjte a osušte. Potřete ji olejem (olivovým, kokosovým...) a dejte do pekáče, do kterého nalijete cca ½…
Na oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou pokrájenou dýni, koření, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.Cizrnu slijeme do cedníku, polovinu přidáme k…
Dýni přepůlíme, máslovou dýni oloupeme, hokaido necháme se slupkou, odstraníme semínka a dýni nakrájíme na středně velké kostky. Očištěnou mrkev pokrájíme na kousky…
Dýni Hokkaido nakrájíme na kousky, pokud je slupka pěkná, nemusíme je odstraňovat. Brambory a mrkev nakrájíme, v míse smícháme s dýní Hokkaido. Osolíme, opepříme,…
Do hrnce na rozehřátý olej dáme do sklovita orestovat cibuli. Přidáme kostky dýně a celeru, zalijeme horkou vodou a rozdrobíme bujón. Pod pokličkou vaříme mírným varem…
Dýni, šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájený česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a…
Zeleninu nakrájejte na kostičky a dýni taky. Nebo ji můžete vyškrábat a udělat dýňáka pro děti:-)V hrnci rozpusťte máslo s olivovým olejem a přidejte cibuli. Orestujete…
Z ingrediencí na těsto vyšlehat řidší těsto a nechat ho odpočinout, než se udělá náplň. Pokud byste měli pocit, že je mouky málo, přidejte, ale pozor, celozrnná mouka…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Slovenská kuchyně: Tajemná živáňská pečeně. Jak se správně skládá a co k ní podávat?
Bavorská specialita z jednoho hrnce: Pichelsteiner je šťavnatá směs masa a zeleniny, kterou si zamiluje každý
Jak na domácí kečup: Dokonalý je z pečených rajčat se skořicí a třtinovým cukrem. Podle našeho receptu jej zvládnete taky