Kukuřičné placky s cibulí a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenRajčata zbavíme semínek. V sekáčku rozsekáme cibuli, 1 rajče, 2 zelené chilli papričky, zázvor, česnek a polovinu množství koriandru. Zbytek čerstvých ingrediencí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rajčata zbavíme semínek. V sekáčku rozsekáme cibuli, 1 rajče, 2 zelené chilli papričky, zázvor, česnek a polovinu množství koriandru. Zbytek čerstvých ingrediencí…
Rajčata zbavíme semínek. V sekáčku rozsekáme cibuli, 1 rajče, 2 zelené chilli papričky, zázvor, česnek a polovinu množství koriandru. Zbytek čerstvých ingrediencí…
Filet z okouna naporcujeme na cca 3 kousky. V hmoždíři si uděláme pesto z 10 najemno ručně natrhaných lístků bazalky,trošky hrubozrnné mořské soli (soli málo parmezán je…
1) Do woku nebo vyššího hrnce dejte ghee a nechte rozpálit. Přidejte směs koření č.1 a orestujte. 2) Přidejte hrách, směs koření č. 2 a pár lžic vody. Přiklopte a…
Jednu cibuli a kurkumu dáme stranou. Druhou cibuli, všechno koření, česnek i zázvor rozmixujeme na hladkou pastu. Na rozpuštěném másle orestujeme nasekanou druhou…
Na ghí nebo oleji zesklovatíme cibuli, přidáme česnek, nakrájenou hlívu a osmahneme. Podlijeme troškou vody, přiklopíme poklicí a dusíme do změknutí hlívy (krájím tenčí…
Jednu cibuli pokrájíme na drobno a na 1 PL ghee osmahneme na pánvi, až jí začnou kraje lehce zlátnout. Vysypeme ji do mísy, prolisujeme půl hlavičky česneku, přidáme sůl…
Sumečka opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na porce. Z citronu odkrojíme 2 kolečka. Jednotlivé kousky ryby pokapeme šťávou ze zbylého kousku citronu,…
Pokud máme robot a nebo domácí pekárnu, necháme vypracovat těsto. Pokud ne, vše smísíme a vypracujeme ručně.Necháme vykynout.Na tvarohovou náplň umícháme tvaroh s cukrem…
Panenku rozdělíme na 3 stejné kousky, kuřecí prsa necháme vcelku, osolíme, okořeníme pepřem, sušeným česnekem, obalíme v bylinkách nebo v libovolné marinádě, necháme…
Brambory a cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Česnek očistíme a nakrájíme na větší kousky.V hrnci rozehřejeme ghí, přidáme cibuli a až zesklovatí,…
Koleno vykostíme a rozdělíme na tři části. Pivo, pepř, Vegemite, šalotky, petrželku a olej rozmixujeme, marinádou zalijeme vykostěné koleno a uložíme na 24 hodin do…
Králičí nožku omyjeme a osolíme. Do pekáčku dáme kousek sádla, položíme na něj nožku a podlijeme trochou vody. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby na 180…
Líčka důkladně očistíme, omyjme a osušíme papírovými utěrkami. Nakrájíme a kousky vetší než na guláš. Špek nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme. Malé cibulky necháme…
Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí…
Do rozehřáté hluboké pánve dáme přepuštěné máslo a olej, přidáme nasekanou cibuli, podrcený kmín a restujeme cca 5 minut do změknutí cibule.Přidáme nastrouhaný zázvor,…
Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme kolečka mrkve a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kapustičky očistíme, rozpůlíme a…
Slaninu nakrájíme na proužky, vložíme na chvíli do mrazáku a pomocí úzkého nože prošpikujeme maso. Lehce osolíme. Připravíme silný ovocný čaj.V kastrolu rozehřejeme…
Do mísy nastrouháme kůru z omytého pomeranče a pak pomeranč ostrým nožem okrájíme tak, aby na něm nezůstala bílá část. Pomeranč přidáme do mísy a rozmixujeme.Přidáme…
Očištěné maso osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Zlehka přes fólii maso naklepeme a z obou stran posypeme kořením (které jsme podrtili v hmoždíři spolu…
Krůtí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny přísady na marinádu a maso důkladně s marinádou promícháme…
Květák rozebereme na malé růžičky, propláchneme na sítu a necháme okapat. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nasekáme najemno. Rajče spaříme a oloupeme.Do hluboké rozehřáté…
Malé kuřecí kousky marinované s bylinkami, obalené v kukuřičných lupínkách nebo brambůrkách, osmažené a pak pečené dozlatova jsou vevnitř křehké a šťavnaté a na povrchu…
Skvělá ryba jakou je candát, si zaslouží dokonalou přílohu. A tou může být ne úplně tradiční červená čočka v kombinaci se salátovou okurkou. Rychlá příprava ryby,…