Vajíčkovo-hráškové kari
Recept ještě nebyl hodnocenNa ghee restujeme domakka nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak.Pridame kurkumu, garam masala, sol a paradajku. Premiesame a na miernom ohni pod…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na ghee restujeme domakka nadrobno nakrajanu cibulu, nastruhany zazvor a cesnak.Pridame kurkumu, garam masala, sol a paradajku. Premiesame a na miernom ohni pod…
V kastrolku rozpustíme máslo Ghee a orestujeme na něm jarní cibulku. Zaprášíme ji kurkumou.Přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo, orestujeme, přidáme pohanku a opět…
Telecí maso očistíme, omyjeme, osolíme a potravinářským provázkem svážeme do úhledného tvaru. Váleček pak dobře obalíme v hrubozrnné hořčici rozšlehané s olejem. Uložíme…
Na rozehřátém másle si osmažíme strouhanku dozlatova.Květák rozebereme na menší kusy a v osolené vodě uvaříme do poloměkka, tak jak máme rádi. Scedíme a případně můžeme…
V míse smícháme špaldovou mouku s třtinovým cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo a rukou vypracujeme "máslové" těsto. Z těsta pak tvoříme kuličky, které klademe na plech…
Líčka odblaňte a nakrájejte na větší kousky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nahrubo. V hrnci rozehřejte asi tři lžíce přepuštěného másla a cibuli, společně s…
Filety ze pstruha i s kůží omyjeme, osušíme a na straně kůže jednou, nejlépe dvakrát opatrně prořízneme (nebude se nám kroutit). Filety osolíme, opepříme a necháme malou…
Všechny ingredience dejte do pomalého hrnce, přilejte vodu, zaklopte a vařte 3 hodiny na vysokém stupni nebo dvojnásob času na nízkém stupni.
Sušenky rozdrtíme válečkem v mikrotenovém sáčku, v míse promícháme s moukou, kypřicím práškem, solí a nasekanými ořechy. K rozšlehanému vajíčku přilijeme vlažné mléko,…
Smíchejte všechny ingredience a přidávejte po troškách vodu, dokud vám nevznikne tuhé těsto. Rozdělte ho na 3 díly a pomaštěnýma rukama z něj vytvořte 3 kuličky.…
V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přidáme rozpuštěné máslo a ostatní suroviny. Vypracujeme hladké těsto, které by se nám nemělo lepit na…
Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme. Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě…
Ananas rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme mouku, rozehřáté vlažné máslo a cukr a dobře promícháme. Na plech vyložený papírem na pečení nebo fólií dáme vždy kávovou…
Kešu ořechy rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 180°C asi 5-10 minut necháme opékat, občas promícháme. Když se ořechy rozvoní a začnou zlátnout, vyndáme je a…
Do menšího hrnce nalijeme vývar a přidáme kousky dýně a brambory v poměru 2:1. Osolíme a uvedeme do varu. Regulujeme množství vývaru. Neměl by po 20 minutách zůstat…
Ze pstruha vyřízneme dva krásné filety a pinzetou odstraníme i zbytek kostí, které v mase nahmatáme. Kůži si na dvou až třech místech šikmo prořízneme, aby se nám filet…
Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek, tymián, sůl a vše orestujeme. Bagetu…
Filety ze pstruha zbavíme případných zbytků kostí (použijeme pinzetu) a z obou stran filet poctivě osolíme a opepříme. Do pánve si dáme lžíci přepuštěného másla. Filety…
Oloupané a na sousta nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. V misce smícháme podrcená hořčičná semínka, kmín, prolisovaný česnek, pálivou papriku a zázvor.…
Pstruha vykucháme, očistíme od šupin a bohatě osolíme. Okořeníme pepřem a drceným kmínem. Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na větší pánev,…
Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a necháme odležet. Pak kousky ryby obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle opečeme dozlatova. Opečené kousky si…
Kuře vykostíme, ale kůži necháme na mase. Křidýlka a kosti můžeme použít na vývar :o). Vykostěné maso nakrájíme na větší kousky, které opečeme z obou stran na…
1) Rajče odjadřete a rozmixujte s cibulí na kaši. 2) Do pomalého hrnce dejte ghee, česnek, zázvor, rajčatovo cibulovou kaši a rajský protlak. 3) V míse smíchejte…
Hokkaido zbaváme semeníku a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a krátce na něm…