Filet z mořského vlka s dýňovo-bramborovým pyré
Recept ještě nebyl hodnocenDo menšího hrnce nalijeme vývar a přidáme kousky dýně a brambory v poměru 2:1. Osolíme a uvedeme do varu. Regulujeme množství vývaru. Neměl by po 20 minutách zůstat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do menšího hrnce nalijeme vývar a přidáme kousky dýně a brambory v poměru 2:1. Osolíme a uvedeme do varu. Regulujeme množství vývaru. Neměl by po 20 minutách zůstat…
Ze pstruha vyřízneme dva krásné filety a pinzetou odstraníme i zbytek kostí, které v mase nahmatáme. Kůži si na dvou až třech místech šikmo prořízneme, aby se nám filet…
Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek, tymián, sůl a vše orestujeme. Bagetu…
Filety ze pstruha zbavíme případných zbytků kostí (použijeme pinzetu) a z obou stran filet poctivě osolíme a opepříme. Do pánve si dáme lžíci přepuštěného másla. Filety…
Batát oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit doměkka. Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a pak je vaříme odkryté v 400ml vody až do vypaření vody. Batáty i…
Oloupané a na sousta nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. V misce smícháme podrcená hořčičná semínka, kmín, prolisovaný česnek, pálivou papriku a zázvor.…
Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a necháme odležet. Pak kousky ryby obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle opečeme dozlatova. Opečené kousky si…
1) Rajče odjadřete a rozmixujte s cibulí na kaši. 2) Do pomalého hrnce dejte ghee, česnek, zázvor, rajčatovo cibulovou kaši a rajský protlak. 3) V míse smíchejte…
Hokkaido zbaváme semeníku a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a krátce na něm…
Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený…
Špenátové listy omyjeme pod tekoucí vodou. Pórek nakrájíme nadrobno, brambory okrájíme a nastrouháme najemno.V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme…
Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena. V hrnci si zohrejeme ghee a opecieme do sklovita nadrobno nakrajanu cibulu. Pridame chilli…
Připravíme dvojité kusy alobalu podle počtu porcí, které budete připravovat. Do středu dáme lžičku másla, jestli přepuštěného nebo normálního je asi jedno. Maso…
Nasekejte zelí buďto nožem, v robotovi, v minisekáčku anebo lze nastrouhat na struhadle. Totéž udělejte s cibulí, česnekem, zázvorem a ferefonkami a vytvořte hrubou…
V hluboké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibulku nakrájenou na půlkolečka a česnek na kolečka. Když je cibulka do hněda, přidejte na kostičky nakrájené maso,…
Brambory a 2 jablka nastrouháme najemno a zpracujeme s ostatními surovinami dohromady. Přesné množství mouky jsem nenapsala záměrně, protože jsou různé kvality brambor,…
V hrnci rozehřejte ghí či máslo. Několik vteřin pražte bobkové listy, koriandr, asafoetidu, zázvor a kurkumu a potom okamžitě přidejte nakrájenou zeleninu. Tu smažte 4…
Řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky a ty na hodně tenké nudličky. Olej s hořčicí a limetkovou šťávou důkladně rozšleháme vidličkou, přidáme řepu, lehce osolíme,…
Filety štiky opláchneme vodou, osušíme a osolíme. Oba filety na kůži nařízneme, aby se nám ryba při opékání nekroutila. Do pánve si dáme přepuštěné máslo a necháme ho…
Kuřecí nohu omyjeme, osolíme a poprášíme sladkou mletou paprikou. Do pekáčku dáme máslo, na něj maso a na maso opět máslo. Podlijeme trochou vody.Pečeme zakryté na cca…
Kešu orechy na pol hodinu namočíme vo vode. V hrnci zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme nakrájané 2 cibule a cesnak a restujeme do mäkka. Pridáme nakrájanú paradajku a…
Brambory okrájíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do lehce osolené vody. Vaříme doměkka.Uvařené brambory scedíme a v misce rozmačkáme. Ghí dáme do ovesného mléka a…
Dejte vařit nudle.Na dvou lžících másla osmahněte dohněda nakrájenou cibuli. Vyjměte cibuli z pánve a dejte na stranu do misky.Do téže pánve dejte zbytek vejce a…
Tresku osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypte slunečnicí, tu do ryby zatlačte.V pánvi rozehřejte máslo, a protože se říká, že ryba musí plavat, nebojte se dát…