Kuře v kahari
Recept ještě nebyl hodnocenVe woku či velké pánvi rozehřejeme ghí, přidáme česnek a cibuli. Na prudkém plameni smažíme 3-4 minuty. Přidáme garam masalu, koriandr, mátu a bobkový list. Dále maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ve woku či velké pánvi rozehřejeme ghí, přidáme česnek a cibuli. Na prudkém plameni smažíme 3-4 minuty. Přidáme garam masalu, koriandr, mátu a bobkový list. Dále maso…
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do kastrolku, podlijeme několika lžícemi vody, mírně zakápneme citronem (pro zachování světlé barvy) a podusíme.…
V hluboké pánvi rozehřejme máslo, vložíme nakrájenou slaninu, očistěná játra a zprudka opečeme. Přidáme jemně nakrájenou šalotku a ještě chvíli společně restujeme…
Sumečka opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky velikosti soust. Kousky osolíme a opepříme podle chuti, opečeme v pánvi na másle s olejem.Současně v jiné pánvi necháme…
Sumečka opláchneme, osušíme, nakrájíme na širší proužky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a dáme opéct osolené a opepřené kousky dozlatova.Současně v druhé pánvi…
Sumečka opláchneme, osušíme, nakrájíme na širší proužky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a dáme opéct osolené a opepřené kousky dozlatova.Současně v druhé pánvi…
Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a přidáme na plátky nakrájenou hrušku. Chvilku opékáme a pak vmícháme lžíci medu. Med necháme jemně zkaramelizovat a vše…
Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na větší kousky a vhodíme do hrnce. Přidáme vodu, zeleninový bujon a vaříme doměkka. Množství vody záleží na tom, jakou konzistenci…
Do hrnce dáme cibuli na půlměsíčky, na ni položíme osušené, osolené maso, které posypeme masalou, římským kmínem i pískavicí, pokapeme šťávou z citronu, ghí necháme…
Do mísy dáme mouku (pokud použijeme klasickou hladkou, je dobré jí nejprve prosít, aby se provzdušnila), přidáme sůl, prášek do pečiva a máslo na menší kousky. Rukou…
Šafrán jsem zalila vroucí vodou. Rozpůlila jsem citron a vymačkala jsem z něj šťávu. Do citronové šťávy jsem přisypala sůl. Kuře jsem nařízla na prsou a stehnech, aby se…
Prsa rozkrájejte na plátky. V uzavíratelné misce rozmíchejte všechny suroviny a maso v marinádě důkladně omáchejte. Zavřete víčkem a nechte v lednici uležet do druhého…
Pórek a jarní cibulku nakrájíme na proužky a restujeme na másle. Přidáme brokolici rozebranou na maličké růžičky (nebo i pokrájenou), nakrájenou kapustu a půl hrnku…
Slaninu nakrájíme na kostky cca 1x1 cm, cibuli taktéž na podobnou velikost. Na pánvi rozpustíme lžíci másla (jiný tuk) a restujeme na něm cibuli a slaninu. Necháme jen…
Platýse stáhneme z kůže, dočistíme a opláchneme studenou vodou.Osolíme, opepříme, necháme chvíli, ať sůl pronikne do masa, pak obalíme v hladké mouce.Na pánvi roztopíme…
Na rozpálenou pánvičku dáme tuk a přidáme cibulku a hrách (ten doporučuji cca 1 hod. předem namočit). Poté podlijeme vodou a dusíme. Jakmile nám hrách trochu změkne,…
1) Do woku nebo vyššího hrnce dejte ghee a nechte rozpálit. Přidejte směs koření č.1 a orestujte. 2) Přidejte hrách, směs koření č. 2 a pár lžic vody. Přiklopte a…
Ovesné vločky spolu s ghí osmahnu na pánvi, aby se hezky rozvoněly. Pozor, nespálit! Pak přidám kokos, semínka, skořici a med.Těsto nechám v lednici odpočinout alespoň…
Na přepuštěném másle osmažíme cibuli, přidáme pokrájenou mrkev a chvíli restujeme. Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a posypeme kořením, restujeme spolu s mrkví…
Batát okrájíme a nastrouháme. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme na něm pórek. Přidáme batát s petrželí a necháme chvilku restovat (podle…
Česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a citrony nakrájíme na tenká kolečka.Každý filet položíme na kus alobalu (velký abychom dobře filet zabalili, osolíme a opepříme.V…
Quinou propláchneme pod vodou a vaříme ji ve vodě 1:2 do změknutí. Tofu nakrájíme na kostičky a orestujeme do zlatova. Po chvilce přidáme posekané kešu.Papriku nakrájíme…
Sumečka opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na porce. Z citronu odkrojíme 2 kolečka. Jednotlivé kousky ryby pokapeme šťávou ze zbylého kousku citronu,…
Jednu cibuli pokrájíme na drobno a na 1 PL ghee osmahneme na pánvi, až jí začnou kraje lehce zlátnout. Vysypeme ji do mísy, prolisujeme půl hlavičky česneku, přidáme sůl…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Pečeme s Ivou: Rozmarýnem vonící slané tyčky jsou snadno a bleskově připravené i upečené. Hodí se i jako pohoštění k vínu
Luxusní opilé dobroty: Jak vařit s vínem a pozvednout tak obyčejná jídla do kulinárního nebe?
Jednoduché večeře nejen pro všední dny: S těmito tipy ušetříte čas a skvěle si pochutnáte!