Cuketovo-batátová polévka - pro nejmenší
Recept ještě nebyl hodnocenBatát a cuketu okrájíme a pokrájíme na malé kousky, pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a dáme na něj cuketu. Promícháme a přidáme batát. Zalijeme vodou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Batát a cuketu okrájíme a pokrájíme na malé kousky, pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a dáme na něj cuketu. Promícháme a přidáme batát. Zalijeme vodou…
Brokolici pokrájíme na malé kousky, brambory okrájíme a pokrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejeme ghí, ztlumíme plamen a vsypeme rýžovou krupičku. Promícháme, aby…
Pórek nakrájíme na půlkolečka, mrkev na kousky, brokolici rozebereme na jednotlivé malé růžičky, popřípadě ještě pokrájíme. Krůtí maso pokrájíme na kousky.V kastrolu…
Brambory, mrkev a celer okrájíme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka. Brambory uvaříme zvlášť v lehce osolené vodě, mrkev a celer můžeme uvařit dohromady ve vodě…
Pórek nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Špenátové listy omyjeme pod tekoucí vodou.Kuskus zalijeme dvojnásobkem množstvím horké vody a necháme nabobtnat.V kastrůlku…
Pórek nakrájíme nadrobno. Mrkev a batát okrájíme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejeme ghí a na mírném plameni orestujeme pórek. Přisypeme vločky, promícháme a…
Brokolici nakrájíme na malé kousky, česnek nastrouháme na jemné hoblinky.V kastrůlku rozpustíme ghee a na mírnějším plameni chvilku restujeme brokolici. Přidáme česnek a…
Pórek nakrájíme nadrobno. Česnek naškrabeme.V kastrůlku rozpustíme ghí a pórek na mírnějším plameni orestujeme. Přidáme česnek a necháme ho jen zavonět. Přidáme pohanku,…
Pastinák opucuju, pokrájím na špalíčky, vhodím do osolené vařící vody. Podle velikosti kořene minutu či dvě. Vyberu a zchladím pod studenou vodou (Normálně to…
Mrkev nastrouháme najemno. V kastrůlku rozehřejeme ghí a mrkev krátce orestujeme.Přidáme vločky, mletý kmín, promíchám a podlijeme vodou.Dusíme cca 10 minut, podle…
Pórek nakrájíme nadrobno, batát a brambory na malé kousky, brokolici rozebereme na nejmenší růžičky a případně ještě pokrájíme.Ghí rozehřejeme v kastrůlku a na mírném…
Cuketu okrájíme a nakrájíme na kousky, mangold nakrájíme. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a pórek na mírnějším plameni orestujeme. Přidáme cuketu,…
Květák a brokolici rozebereme na nejmenší růžičky. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme na něm pórek. Přidáme květák s brokolicí, podlijeme…
Máslovou dýni okrájíme a nastrouháme najemno.V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme dýni. Přidáme quinoové vločky, promícháme a necháme chvilku opékat…
Mrkve nakrájíme na kousky, mangold opereme a nasekáme. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejem ghí a orestujeme pórek. Přidáme mrkev s mangoldem a solčanku,…
Cizrnu si předem uvaříme ve vodě se saturejkou. Pórek nakrájíme nadrobno, brambory na kousky.V kastrůlku rozehřejeme ghí a vsypeme veškerý nakrájený pórek. Orestujeme,…
Ossobuco očistíme (prohlédneme, aby tam nebyly úlomky kostí), osušíme, okolní šlachy na 3 místech nastřihneme, aby se nekroutilo a svážeme kuchyňským provázkem. Žampiony…
Sumečka opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky velikosti soust. Kousky osolíme a opepříme podle chuti, opečeme v pánvi na másle s olejem.Současně v jiné pánvi necháme…
Sumečka opláchneme, osušíme, nakrájíme na širší proužky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a dáme opéct osolené a opepřené kousky dozlatova.Současně v druhé pánvi…
Sumečka opláchneme, osušíme, nakrájíme na širší proužky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a dáme opéct osolené a opepřené kousky dozlatova.Současně v druhé pánvi…
Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a přidáme na plátky nakrájenou hrušku. Chvilku opékáme a pak vmícháme lžíci medu. Med necháme jemně zkaramelizovat a vše…
Jáhly spaříme třikrát horkou vodou a vsypeme do studeného mléka. Přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme, dokud nám jáhly neabsorbují všechno mléko.Hrnec…
Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na větší kousky a vhodíme do hrnce. Přidáme vodu, zeleninový bujon a vaříme doměkka. Množství vody záleží na tom, jakou konzistenci…
Filet z okouna, posolíme hrubozrnnou solí, okořeníme tymiánem a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Mezitím si připravíme citronovou omáčku a to tak, že do rendlíku…