Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami

maris Kuchařka: maris

Pokrmy z vnitřností 8 názorů

Suroviny

300 g vepřových jater
hrst pokrájených lesních hub
150 ml smetany ke šlehání
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžíce mouky
300 ml drůbežího vývaru
1 lžíce másla
1 cibule
olej
sůl
čerstvě mletý černý pepř
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.
    V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kousky jater, zprudka je opečeme, posypeme paprikou a zalijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a necháme dusit.

  2. Pokrájené houby dáme do pánvičky s rozehřátým máslem, osolíme, opepříme a podusíme doměkka.
    Když jsou játra téměř měkká, přilijeme k nim mouku rozmíchanou v trošce vody. Zároveň vložíme připravené houby a společně necháme provařit cca 20 minut. Na závěr zjemníme smetanou a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 628 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami

Tématické fráze: vepřová játra se smetanou vepřová játra omáčka vepřové na houbách omáčka vepřové játra omáčka játra na houbách vepřová játra s omáčkou vepřová játra na na houbách a na smetaně veprovy jatra na houbach vepřové játra smetanová omáčka vepřová játra se na smetaně s omáčkou smetanová omáčka s lesními houbami vepřová játra na smetaně v papiňáku vepřové na houbách na smetaně vepřová játra v omáčce vepřová jatra smetana veřová játra se smetanou vepřová játra omáčka se se smetanou jatra s vepřové k omačkám vepřová játra recepty vepřové na houbách se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo