Hanácké hovězí závitky II.
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí závitky (náplň, rozetřený česnek, kterým pomažeme naklepané řezy zadního hovězího masa, poklademe na něj plátky šunky, míchané vejce s hráškem) a zavineme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí závitky (náplň, rozetřený česnek, kterým pomažeme naklepané řezy zadního hovězího masa, poklademe na něj plátky šunky, míchané vejce s hráškem) a zavineme,…
hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi půl litru červeného vína, a nechal marinovat.…
Maso očistíme, pokud jsou na něm blanky, tak je odstraníme. Z masa nakrájíme nejprve přes vlákno plátky a pak nudličky. Ty můžeme pokapat olejem a nechat chvilku odležet…
Hovězí maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a po okrajích nařízneme. Mírně osolíme a opepříme. Z jedné strany maso obalíme v polohrubé mouce a…
Hovězí zadní bez kosti očistíme, pořádně odblaníme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, dáme do potravinové fólie a necháme aspoň 24 hodin v mrazáku při mínus 20 °C …
Jíšku mám udělanou předem do zásoby, ale můžete použít koupenou, není na tom nic špatného. Očištěnou cibuli nakrájíme nejprve na plátky z poloviny cibule a 6 ks dáme…
Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně.…
Maso z hovězí kýty si zaslouží zvýšenou péči při přípravě. Odmění se lahodnou chutí a měkkostí. Nespěchejte a postupujte přesně podle našeho receptu. Odměnou vám bude…
Aby si hovězí maso zachovalo svoji šťavnatost a na talíři se jen krásně rozpadalo, je třeba velice pečlivé a delší přípravy. Hovězí kostky den předem marinujeme v…
Boerewors, známý také jako búrský buřt, je tradiční jihoafrický klobásový výrobek, který je oblíbený mezi milovníky grilování po celém světě. Tato klobásová specialita…
Šťavnaté hovězí plátky s udon nudlemi, doplněné restovanou barevnou zeleninou s nádechem Asie. Skvělých výsledků dosáhnete použitím wok pánve a metodou stir-fry, která…
Troubu jsem si dala předehřát na 180°C. Na plotně jsem si v pekáči rozpálila olej a dala do něj zprudka osmahnout kousky masa, aby se hezky zatáhlo. Pak jsem jej dala…
Maso nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a na sádle zprudka opečeme z obou stran.Pak si nakrájíme cibuli, tu dáme osmažit…
Hovězí maso nakrájíme na plátky silne cca 1,5cm. Připravíme si marinádu: drcený pepř, sůl, 1PL sojové omáčky, olej,1PL provensalských bylinek. A naložíme do ní maso.…
Maso v celku osolíme a opepříme asi 1/2 hodiny předvaříme ( já předvářím v papiňáku). Mezitím orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli na sádle či oleji do zlatova.…
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, potřeme máslem umíchaným se sardelovou pastou a necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladu. Nejlépe do druhého dne. Nařízneme…
Plátky masa naklepu, osolím, opepřím, potřu z jedné strany hořčicí. Vajíčka rozšlehám s trochou soli a na malé pánvičce upeču tenké omeletky. Ty pak rozkrojím, položím…
Na oleji si osmažíme dozlatova cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso, až se zatáhne zasypeme červenou paprikou a gulášovým kořením, osolíme, chvíli podusíme ,…
Paradajky nakrojíme do kríža, ponoríme ich na chvíľu do vriacej vody, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Mäso nakrájeme na prúžky, cibuľu na jemno. Na rozpustenej masti…
Maso nakrájíme na malé kousky a s kořením dáme dusit. Nejprve hovězí a asi po půl hodině přidáme vepřové. Dusíme doměkka.Když je maso měkké, přidáme protlak a hořčici,…
Maso nakrájíme na silnější plátky cca 1,5 cm,osolíme, opepříme, naklepeme. Do kastrolu dáme vrstvu nakrájené cibule na kolečka, vrstvu plátků masa na ně opět cibuli …
Maso naklepeme, z jedné strany osolíme a opepříme a z druhé strany potřeme hořčicí. Vejce, křen a strouhanku smícháme, pak osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky…
Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka).Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech…
Vše dáme do hrnce (maso vcelku, zeleninu pokrájenou na větší kusy), zalijeme studenou vodou (jen tak, aby bylo vše ponořené) a dáme vařit na cca 2,5 hodiny. Podáváme…