Mleté steaky s vejcem

lenka-m Kuchařka:

Mleté maso 6 názorů

43

Suroviny

25 dkg svíčkové
15 dkg vepřového plecka
1 cibule
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
2 vejce
strouhanka
sůl
pepř
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme. Drobně nakrájenou cibuli opečeme na rozehřátém oleji a necháme vychladnout. Potom ji přidáme k masu spolu s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, dvěma vejci a vše promícháme.

  2. Je-li směs řídká, přidáme strouhanku. Ze směsi vytvarujeme placičky a usmažíme v rozehřátém tuku z obou stran.

Poznámka

Podáváme s "volským okem", pokapeme rajčatovým protlakem a čerstvou zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mleté steaky s vejcem

  • hela22 hela22

    Tohle také dělávám, manža nemá rád tatarák, tak místo něj. Je to superdobré.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Boubelindo, moje řeč-jasný:yes:;-)

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Ne svíčkovou opravdu ne, je opravdu drahá. Použila jsem hovězí zadní. ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Je to jen můj názor, ale mlít maso ze svíčkové, to považuji skoro za hřích:-!:no:vždyť stačí pěkné zadní atd. To bych teda oplakala, kdyby svíčková projela mlýnkem;-(

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Moc hezká fotka;-) Boubelino, jen se zeptám, možná hloupě-opravdu jsi použila na mletí svíčkovou? Já jsem se nedávno podívala na cenu, byl to takový kousíček masa a protočily se mi panenky, proto se ptám.;-)

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Je to opravdu dobré, zase něco jiného než dělám. Dávám bodík a fotečku.:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo