Pikantní hovězí ragů
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu si nakrájíme na kousky, maso na plátky, nebo větší kousky, které osolíme a opepříme. Zahřejeme si olej, po částech dáváme maso prudce opéct a pak ho vypneme. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu si nakrájíme na kousky, maso na plátky, nebo větší kousky, které osolíme a opepříme. Zahřejeme si olej, po částech dáváme maso prudce opéct a pak ho vypneme. Na…
Špalek hovězího masa, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Poté maso potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne…
Oloupané šalotky nakrájíme nadrobno, maso naklepeme, z obou stran okořeníme. Na rozpáleném oleji zesklovatíme šalotku, přidáme maso, z obou stran opečeme, podlijeme…
Z peknej hlávky kelu oddelíme asi 10 vrchných listov, zvyšok hlávky rozpolíme a vyberieme hlúbik.Všetko dáme na 3 minúty blanšírovať do veľkého hrnca s osolenou vriacou…
Maso si naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, poklademe šunkou a cibulkou, můžeme přidat snítku rozmarýnu. Stočíme do závitku, posypeme moukou a orestujeme ze…
Maso naklepeme, z jedné strany osolíme a opepříme a z druhé strany potřeme hořčicí. Vejce, křen a strouhanku smícháme, pak osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, opečeme na oleji, zalijeme trochou vody a vínem, přihodíme snítku rozmarýnu nebo tymiánu a dusíme 4 hodiny, až se víno pěkně…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Je velmi rychle měkké.Do máslem vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu brambor pokrájených na kostky a…
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme na jedné straně hořčicí a druhou stranu olejem, obalíme z obou stran ve strouhance.Dáme na rozpálený olej opéci z…
Maso nakrájíme na kostky cca 8 cm velké, cibule nahrubo, česnek na plátky. Z pomeranče odkrojíme kůru a zachytíme šťávu.V kastrolu rozehřejeme olej a maso orestujeme,…
Plátky naklepeme, osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí a obalíme v mouce.V hrnci rozpustíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme. V průběhu opékání maso zlehka posouváme,…
Pekáč vytřeme máslem a na dno dáme polovinu nadrobno nakrájenou cibuli a na ni dáme polovinu syrových na plátky nakrájených brambor, které trochu posolíme. Maso lehce…
Maso nakrájíme na plátky, opepříme, potřeme olejem a dáme na 24 hodin do chladničky odležet. Pak osolíme, naklepeme, položíme plátky šunky, rozetřeme ochucený mletý…
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji a necháme vychladnout.Maso nakrájíme na kousky a umeleme.K masu přidáme zchladlou osmaženou cibuli, přidáme…
Maso umeleme najemno. Pepř a tymián rozdrtíme v mlýnku na pepř.Do masa přidáme sůl, rozemleté koření, rozetřený česnek, hořčici.Vše rukama dobře propracujeme a rozdělíme…
hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi půl litru červeného vína, a nechal marinovat.…
Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku. (Správně se maso špikuje špekem, ale my to máme rádi bez něj). Maso osolíme a opepříme. V hrnci…
Hovězí zadní bez kosti očistíme, pořádně odblaníme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, dáme do potravinové fólie a necháme aspoň 24 hodin v mrazáku při mínus 20 °C …
Jíšku mám udělanou předem do zásoby, ale můžete použít koupenou, není na tom nic špatného. Očištěnou cibuli nakrájíme nejprve na plátky z poloviny cibule a 6 ks dáme…
Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně.…
Divoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu…
Závitky z hovězího masa, plněné kysaným zelím a slaninou, dušené v masové šťávě. Jídlo, které bude ozdobou i na svátečním stole, stejně jako ozvláštní běžnou večeři.…
Dušené hovězí maso s mrkví a lahodnou zeleninovo-masovou šťávou můžete zařadit i mezi sváteční jídla. Maso se díky úpravě v tlakovém hrnci rozpadá, mrkvička voní po…
Cibuli nakrájíme na nudličky a podusíme na sádle, přidáme kyselé zelí s jalovcem, promícháme a zalijeme vínem a vodou. Přidáme slaninu, vepřová žebírka, nebo ramínko,…