Rychlé rizoto z vařené rýže
Recept ještě nebyl hodnocenZvlášť na každou hromádku si nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a okurky, na jemných slzičkách mrkev.Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do hrnce na rozehřátý tuk. Až…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zvlášť na každou hromádku si nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a okurky, na jemných slzičkách mrkev.Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do hrnce na rozehřátý tuk. Až…
Tofu překrojíme na dva trojúhelníky a každý překrojíme v půlce, budeme mít 4 kousky. Mouku rozkvedláme v mléce, přidáme vejce, libeček a sůl. Těstíčko našleháme a tofu…
Omyté maso opečeme na trošce oleje z obou stran, aby se zatáhlo. Zalijeme vodou, jen aby bylo maso ponořené. Přidáme očištěnou zeleninu, koření a vaříme do změknutí masa…
Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme a opepříme.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou jednu cibuli a polovinu sádla. Přidáme nakrájenou…
Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky. Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater.…
Chlebíčky bohatě obložené jsou symbolem dokonalého pohoštění. Kombinace čerstvého pečiva, rozmanitých delikates, jako jsou šunka, sýr, vejce, zelenina a další lahůdky,…
Vyzkoušejte tento snadný přílohový salát z hrášku. Dle svých preferencí můžete použít do základu buď majonézu, nebo pro odlehčení bílý jogurt. Před podáváním nechte…
Bramborový salát: Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Okurky slijeme (lák si schováme) a nahrubo nastrouháme. Celer a mrkev…
Na oleji osmahneme bílé části cibulky, krájené maso a papriku, osolíme, opepříme a krátce orestujeme.Podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme protlak, chilli a povaříme…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný nebo nakrájený česnek, přidáme mleté maso, promícháme, osolíme, přidáme chilli a kečup. Znovu promícháme a podlijeme…
V 1,5 l vroucí vody rozpustíme slepičí bujón. Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a na polovině másla dusíme pod pokličkou na mírném ohni 40 minut doměkka. Poté ji…
Z uzeného vývaru můžete s použitím pár dalších surovin vykouzlit vydatnou a silnou polévku, která přijde vhod nejen jako vyprošťovák po dlouhé noci. Její chuť vás…
Krémová kombinace salámu, sterilované zeleniny a lahodné majonézy nebo jogurtu, tvoří dokonalou souhru chutí. Skvělý na chlebíčky, jednohubky nebo jako samostatná…
Uzený vývar s pražským svítkem je tradiční česká polévka, která spojuje bohatou chuť uzeného masa s jemností pečeného svítku. Výsledkem je sytý a aromatický vývar…
Hovězí kližka je skvělá na přípravu gulášů a pokrmů, které vyžadují dlouhé dušení. Díky obsahu kolagenu získáte výbornou šťávu, a když jí dopřejete dostatek času, maso…
Správně připravená vepřová kotleta je šťavnatá a plná chuti. Připravte si vepřové plátky s trochou chilli koření, vonící po tymiánu a doplněné sterilovaným hráškem.…
Zadělávaná mrkev s hráškem je lahodná příloha, která skvěle doplní hlavní jídlo. Kombinace sladké mrkve a jemného hrášku tvoří vyváženou chuť, kterou si zamilujete nejen…
Do hrnce si dáme vařit vodu, v době varu přidáme bobkový list, nové koření, pepř, brambory nakrájené na kostičky, sůl. Zároveň si připravíme zátrepku z hladké mouky +…
Dáme si vařít těstoviny podle návodu. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a dáme smažit na oleji do zlatova. Než se nám uvaří těstoviny a usmaží maso,…
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a pokrájíme na kostičky. Očistíme a uvaříme i mrkev, kterou pak také nakrájíme na kostičky, stejně jako okurky a cibuli.Papriku …
Naklepané osolené a opepřené roštěnky prudce opečeme na sádle. Vyjmeme je a do výpeku přidáme cibuli, lehce osmahneme, zaprášíme moukou, vytvoříme tmavší jíšku a…
Cibuli orestujeme, přidáme na kostky pokrájené maso, restujeme, posypeme kořením. Až je maso s cibulí dostatečně orestované, přidáme hrášek s kukuřicí, zalijeme bujónem…
Pohanku přebereme, propláchneme, rozdrobíme do ní masox, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Hrnek zabalíme do ručníku a pohanku dáme dojít do peřin.Na trošce oleje…
V papiňáku rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme cibulku a poté i maso nakrájené na kostičky zalité sójovou omáčkou. Podlijeme vodou (podle uvážení tak, aby bylo vše…