Pho ga čili Kuřecí pho

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 15 + 230 minut Polévky 5 názorů

Suroviny

460 g kuřecích hřbetů
600 g horních kuřecích stehen
2 mrkve
1 svazek jarní cibulky
kousek zázvoru (asi tak 4 cm)
1 chilli paprička
1 zelená pálivá paprika
1 celá cibule
80 ml sojové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
1 celá skořice
1 plechovka hrášku s mrkví (duo, má 265 g)
rýžové nudle
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme vývar. Proprané hřbety dáme do vody, přidáme pokrájenou mrkev a cibuli i se slupkou. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a zakryjeme. Necháme mírně probublávat alespoň hodinu a půl. Pak scedíme, hřbety a zeleninu vyhodíme.

  2. Zázvor nakrájíme na plátky, chilli papričku nadrobno, jarní cibulky překrájíme tak asi na 5 cm dlouhé kousky. Do vývaru přidáme opraná kuřecí horní stehna. Přidáme zázvor, nakrájenou chilli papričku, nakrájenou pálivou zelenou papriku, jarní cibulku a celou skořici.

  3. Přidáme sojovou omáčku a přivedeme k varu. Teplotu snížíme, aby voda probulávala mírným varem, zakryjeme a necháme táhnout (mírně vařit) asi hodinu. Občas promícháme. Pak horní stehna vyjmeme z polévky. Vyjmeme i tu skořici.

  4. Mezitím připravíme skleněné nudle. Stačí je tak 2 až 3 minuty povařit, pak propláchneme studenou vodou. Maso ze stehen po mírném vychladnutí obereme a roztrháme, kůži odstraníme.

  5. Do vývaru přidáme 2 lžíce rybí omáčky, pak hrášek a mrkev z konzervy, kterou napřed slijeme. Promícháme. Přidáme připravené maso a promícháme. Pak chvilku ještě povaříme na střední teplotě. Poté přidáme rýžové nudle a ještě chvíli prohřejeme.

  6. Polévku servírujeme, na chuť i ozdobu ještě přidáme nadrobnou nakrájenou nať jarní cibulky.

Poznámka

Existuje mnoho variant polévky pho, podle surovin a koření. Dvě varianty této polévky krok za krokem najdete také na http://www.mojetara.cz/recipe/pho-ostrejsi-jako-br...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pho ga čili Kuřecí pho

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    mojetara: v pohodě, já vás nechci nijak drtit. Já prostě připravuju rýžové nudle do pho na radu vietnamských přátel takto. Přiznám se, že návod na tom obalu ani nečtu, vietnamsky neumím a nálepka s českým návodem mi připadá jen taková aby se neřeklo :-)

    Odpovědět

  • mojetara mojetara(autor receptu)

    Alzbetina Prk.: Joj, mám nudle s návodem vaříme 2 až 3 minuty ve vodě... Takže...

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    mojetara: Proti vývaru z různých druhů mas bych celkem nic neměla, ale do pho patří koření - badyán, skořice, kardamom a vy používáte jenom skořici. Plechovka hrášku s mrkví, sojová omáčka nebo mrkev do vývaru - to opravdu není pho a to ani s odvoláním na "existuje mnoho variant". Tohle ten výtvor úplně degraduje. Rýžové nudle se nevaří, jen se namáčí ve studené vodě a pak přelijí vroucím vývarem. Prostě toto je vývar s rýžovými nudlemi, ale rozhodně ne pho. Jako proti gustu žádný dišputát, ale byla by škoda, kdyby si někdo myslel, že toto je recept na pho. Byl by asi docela zklamán

    Odpovědět

  • mojetara mojetara(autor receptu)

    aachje: To jako proč? Že by snad uražená pýcha někoho, kdo do pho míchá drůbeží i hovězí a vepřové a já to beru jako možnost, byť si to podle takového receptu prostě neuvařím? Hovězí pho si připravím z morkových kostí a kližky, horký vývar pak přes svíčkovou, ale co bych to psal znalkyni, která se vyzná. Ostatně si přečtěte komentáře ke svému receptu na pho. Já se lidem s jinými recepty a variantami nevysmívám, vařte si podle sebe, já budu podle sebe (podle vašich receptů asi nebudu).

    Odpovědět

  • aachje aachje

    to je spatny vtip toto?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo