Norské vejce

Suroviny 3 porce

300 g vlašského salátu:
brambory
sterilované okurky
cibule
mrkev
celer
sterilovaný hrášek
gothaj salám
sůl
pepř
worcester
majonéza
(lák z okurek)
sterilovaná kapie dle chuti
3 vařená vejce
salátová okurka
zelená paprika
jarní cibulku
dip:
1 jogurt
kopr
100 g uzeného lososa
nasekaný kopr
2 stroužky česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský salám nakrájet na nudličky a přidat do salátu. Osolit, opepřit, přidat worchestr a majonézu a promíchat. Pokud je salát moc hustý, ředit lákem z okurek. V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Nechat vychladit.

  2. Po vychlazení salát klademe na dno pohárů. Přidáme vejce rozkrojená na půlky. Přisypeme nadrobno nasekanou cibulku a papriku. Vše přelijeme jogurtovo-koprovým dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme.

  3. Na vrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.

Komentáře k receptu Norské vejce

  • rebeka rebeka

    paráda veliká, dám ti bodíka:-K;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezky sis pohrál;-)Mě by chutnalo:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Nic nového pod sluncem....Takových receptů norské, české, čínské a jakékoliv vejce mohu nasekat a přidat příslušný národní produkt k vejci, že jo !:-//

    Odpovědět

  • ela ela(neregistrovaná)

    to vypadá super

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jo ruské vejce, ale je to šuma fuk, jaký vejce, neb dycky dobréééééé:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Jasný bodík:yes:,po přečtení receptu,jsem dostala hlad:-// a právě jsem spráskala 2 chlebíky s rajčátkem ze zahrádky,slibuji,že už nikdy v noci neotevřu nové recepty,doženou mně vždy k vyplenění lednice,přesto dík,určitě vyzkouším:-p...proč mně nové recepty chodí tak pozdě,nešlo by to po obědě:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • kaskavalerin kaskavalerin

    Fakt pěkné.
    :yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • AniCiz AniCiz

    :yes:jako Eliza..taky bych se nechala obsloužit:-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Takové věci mám ráda, nejraději, když mi někdo naservíruje, protože sama se při přípravě tak přetláskám, že potom už nejím...;-):-D +:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Dala bych si s chutí :yes::yes::-p;-):-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Chcela som dopísať, že až na toho lososa:-D Takže či nórske či ruské, je to fajn :yes:;-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Úžasné dala bych si:-p:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    U nás sa tomu vždy hovorilo Ruské vajce ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Mám ráda ruské a dala bych si i norské vejce;-). Dobrota:-p:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: norské recepty recepty norske kuchyně norská kuchyně recepty norský dort jak ředit majonézu vejce v láku norská kuchyně recepty na vejce recepty z norské kuchyně ruské vejce norské kuličky norské brambory norský národní dort dip na ruské na vejce norske jogurty norský uzený losos recepty norský uzený losos - recepty sterilovana vejce recept vejce losos recept norske kuchyně