Domácí pochoutkový salát - téměř retro
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve uděláme majonézu. Do vyšší úzké nádoby dáme všechny suroviny. Ponorný mixér dáme na dno. Zapneme a pomalým tahem zvedáme, a opět zpátky dolů. Pár krát…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve uděláme majonézu. Do vyšší úzké nádoby dáme všechny suroviny. Ponorný mixér dáme na dno. Zapneme a pomalým tahem zvedáme, a opět zpátky dolů. Pár krát…
Mrkev uvaříme a nakrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájené okurky.Dále přidáme nakrájenou cibuli ze zavináčů, nakrájené zavináče a hrášek.Žloutky, olej a sůl…
Krůtí prsa nakrájíme tak, že vždy první plátek nedokrojíme - uděláme jakousi kapsu a až druhý plátek dokrojíme. Maso zevnitř i zvenčí osolíme a ochutíme oblíbeným…
Tradiční bramborový salát s poctivou kořenovou zeleninou, vajíčky a jemnou zálivkou se hodí nejen na vánoční stůl. Tento recept nabízí klasickou českou kombinaci, která…
Maso nařežeme metodou "Z", roztáhneme na plát a rozklepeme. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, které lehce potřeme chilli pastou.…
Vlašský salát je klasika z minulých let, kterou si s oblibou dopřáváme i dnes. Domácí je nepochybně chutnější než kupovaný, nicméně pokud chcete změnu, vyzkoušejte…
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme schládnout. Salám a syrovou kapii pokrájíme na tenké krátké nudličky, cibuli, do měkka uvařenou kořenovou zeleninu a bramboru…
Dušená mrkev zůstává stále trochu opomíjená. Přitom s její pomocí snadno a rychle připravíte chutný pokrm, který je výživný a lehký na trávení. Skvěle doplní maso, ale…
Vlašský salát patří mezi stálice české kuchyně a díky své všestrannosti se hodí téměř ke každé příležitosti. Skvěle poslouží jako chuťově vydatná příloha k hlavnímu…
Patříte-li k milovníkům smažených nudlí na všechny způsoby, vyzkoušejte je připravit s marinovanou vepřovou panenkou. Díky koření jsou nudle zase o trochu jinačí, avšak…
Mrkev oloupeme, přepůlíme a dáme vařit. Zavináče rozbalíme, cibuli zevnitř překrájíme na drobno, rybu na menší kostky. Dáme do mísy, přidáme zcezený hrášek, majonézu a…
Klasické řízky jsou výborné, ale čas od času je dobré vyzkoušet něco nového. Tento řízek plněný vaječnou směsí se sterilovaným hráškem a šunkou si jistě oblíbíte. Po…
Malé kuřecí řízky naložíme do směsi zakysané smetany a hořčice. Díky tomu budou šťavnaté a křehké. Před smažením je obalíme v těstíčku ochuceném hráškem a šunkou. Pak už…
Vysočinu, vejce, okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme najemno nakrájenou cibuli a hrášek. Vše společně promícháme. V druhé misce smícháme majonézu, tatarskou…
Uvaříme bramboru, oloupeme a necháme vychladit. Nakrájíme na nudličky bramboru, salám, okurku, vařenou mrkev a celer. Majonézu rozmícháme s hořčicí, octem, solí…
Kuřecí maso je vděčnou surovinou, ze které můžeme vykouzlit spoustu rychlých a sytých pokrmů. Přesně takový je kuskus s kuřecím masem a hráškem, který příjemně voní po…
Svačinový pochoutkový salát patřící do studené kuchyně zvládnete lehce připravit i doma. Salát je s vyšším podílem kvalitního šunkového salámu, zeleninou a ochucenou…
Pokud vám zbylo vařené maso z uzených žeber, připravte z něj rizoto podle následujícího receptu. Stačí přidat pár surovin a chutné, syté jídlo je na světě. Kromě masa je…
Šunku a sýr nakrájíme na nudličky, okurky na kostičky a cibuli na půlkolečka. Vše smícháme s majonézou, hořčicí a zbytkem surovin.Salát dochutíme čerstvě mletým pepřem a…
Uvaří se kaše a nechá se vychladnout. Do vychladlé kaše zašlehat majolku, přidat hořčici, pepř a sůl. Promíchat a nechat uležet do druhého dne v chladu.
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme smažit na olivový olej a plátek másla. Hlídáme a občas mícháme. Ke konci vložíme nasekaný česnek a jakmile zavoní, vypneme. Maso…
Chutný pokrm lze samozřejmě připravit i bez masa. Jedním takovým je tato pohanka se zeleninou. Přirozeně bezlepkovou pohanku uvaříme ve vývaru a poté ji restujeme s…
Zeleninové saláty jsou vyhledávané zejména v letních dnech, kdy nemáme moc chuť na sytá horká jídla. Už jste zkoušeli salát s červenou řepou? Osvěžující, lehký, a pokud…
Všechno nakrájíme na kostičky, dáme do uzavíratelné nádoby, podle chuti osolíme, okořeníme a necháme alespoň týden naložené. Podáváme s rohlíkem.