Znojemská specialita z časopisu Blesk
Recept ještě nebyl hodnocenNa 80 g sádla opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme paprikou, protlakem, osolíme opepříme a zalijeme vývarem a pivem. Dusíme.Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na 80 g sádla opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme paprikou, protlakem, osolíme opepříme a zalijeme vývarem a pivem. Dusíme.Na…
Šunku nakrájíme na malé tenké nudličky, přidáme hrášek a všechny ingredience. Zamícháme a necháme odležet v lednici.
Cibuli pokrájet na jemno, hodit na rozpálený olej a k tomu majoránku, aby v oleji pustila co nejvíc aroma.Přecedit hrášek, ale nálev ponechat. Na sklovatou cibuli dát…
Do máslem vymazaného pekáčku dáme polovinu brambor pokrájených na plátky. Nahoru dáme uzené maso orestované na cibulce, do kterého vmícháme hrášek.Poslední vrstvu tvoří…
Těstoviny dáme vařit dle návodu. Pozor, nerozvařit, ať jsou radši tvrdší. Cibulku nakrájíme, osmahneme a přidáme kukuřici ,hrášek a salám necháme prohřát. Vypneme pánev…
Maso obrané z uvařených uzených žeber nakrájíme na drobno.Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme zeleninu, krátce jí orestujeme a…
Bramborový salát a kuřecí řízek jsou klasickou kombinací pokrmů, která se často objevuje na našich stolech. Bramborový salát přináší svou osvěžující a sytou chuť díky…
Na potravinou fólií dáme kuřecí prsa, která rozkrájíme na pláty, skládáme vedle sebe a poklepeme. Osolíme, opepříme.Osmažíme slaninu, vejce a cibulku a poklademe na…
Uvaří se kaše a nechá se vychladnout. Do vychladlé kaše zašlehat majolku, přidat hořčici, pepř a sůl. Promíchat a nechat uležet do druhého dne v chladu.
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme promáčknutý česnek a smažíme dozlatova. Vložíme větší kusy masa, osolíme, opepříme a restujeme maso ze všech stran.Pak maso podlijeme…
Do hrnce nalijeme scezený a části tuku zbavený masový vývar.Do vřícího vývaru vložíme jemně nastrouhanou směs kořenové zeleniny, uvařenou rýži a sterilovaný hrášek…
Vlašský salát je klasika z minulých let, kterou si s oblibou dopřáváme i dnes. Domácí je nepochybně chutnější než kupovaný, nicméně pokud chcete změnu, vyzkoušejte…
Brambory, jablka, řepu, cibuli nakrájíme na kostičky, k nim do mísy přidáme hrášek. Vše promícháme osolíme a opepříme. V jiné míse smícháme smetanu, olej, ocet, hořčici…
Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Do kastrolu dáme olej a nakrájenou cibuli na něm krátce orestujeme. Přidáme k ní…
Pohanku přebereme, propláchneme, rozdrobíme do ní masox, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Hrnek zabalíme do ručníku a pohanku dáme dojít do peřin.Na trošce oleje…
Velikonoční pohoštění můžete trochu oživit roztomilé vypadajícími a skvěle chutnajícími aspikovými vejci. Jako formičky poslouží předem připravené vaječné skořápky.…
Mrkev oloupeme, přepůlíme a dáme vařit. Zavináče rozbalíme, cibuli zevnitř překrájíme na drobno, rybu na menší kostky. Dáme do mísy, přidáme zcezený hrášek, majonézu a…
Uvaříme bramboru, oloupeme a necháme vychladit. Nakrájíme na nudličky bramboru, salám, okurku, vařenou mrkev a celer. Majonézu rozmícháme s hořčicí, octem, solí…
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme maso nakrájené na kostičky, osmahneme, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou, přidáme kečup, podlijeme vodou, (asi 3 dl) a dusíme do…
Kuře si omyjeme a vaříme ve vodě s kořením i s pórkem do měkka. Vývar pak scedíme, část pórku necháme do výborného vývaru a kuřecí polévky a část ho použijeme do rosolu…
Jelení kýtu si nakrájíme na plátky, potřeme utřeným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, osolíme, opepříme.Zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet,…
Maso nařežeme metodou "Z", roztáhneme na plát a rozklepeme. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, které lehce potřeme chilli pastou.…
Listové těsto rozválíme na troše mouky. Nejlepší tvar je větší obdélník.V misce smícháme 4 lžíce kečupu a 3 lžíce hořčice.Touto směsí potřeme těsto, necháváme si však…
Náplň: Šunka nakrájená na nudličky, nakládané žampiony na plátky, kapie na kostičky, hrášek, kyselá okurka na nudličky. Vše prohřejeme na pánvičce s máslem a přidáme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 15:15