Pikantní kapr v horkovzduchu

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

Doba přípravy: bez marinování 30 minut 6 porcí Ryby 7 názorů

Suroviny

1 střední kapr (naporcovaný na podkovy)
grilovací koření ďábelské od Vitany - 2 lžíce
5 lžic oleje
10 lžic teplé vody
grilovací koření od Vitany - 1 lžíce
koření na ryby (od vitany nebo od avokáda) - 1 lžíce
sušený česnek - 1 lžíce
2-3 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička kmínu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme a pořádně v této směsi "omatláme" kapříka. Marinujeme do druhého dne. Během marinování kapra ve směsi promícháme, protože marinády není tak moc.

  2. Potom kapra přendáme na mřížku, která je v každé troubě, pod mřížku dáme plech, do kterého nalijeme vodu, aby měla kam odkapávat šťáva a zapneme horkovzdušnou troubu na plný výkon.

  3. Pečeme cca 25-30 minut. Kapr je lepší, když je spíš vysušenější. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.

Poznámka

Kapr má lehce pálivou chuť, takže nedoporučuju pro malé děti. Pokud vynecháte ostré koření, tak už to nebude to pravé ořechové.

Na fotce je kapr pečený na plechu s pečícím papírem, ale spíše doporučuji dělat na mřížce, aby se rovnoměrně "vysušil"

Komu jsem takto upraveného kapra nabídla, tak ten jenom chválil a chválil....Dá se samozřejmě použít i jiná ryba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní kapr v horkovzduchu

Tématické fráze: kapr pečený v troubě pečený kapr v troubě kapr na plechu pikantni kapr kapr na pecicim papire kapr recepty pečený v troubě kapr v horkovzdušné troubě jak dlouho peci kapra kapr pečený na pečícím papíře kapr na pecicim papiru pikantní pečený kapr kapr pečený na pečicím papíru kapr pečený na plechu marinování kapra pečený kapr v horkovzdušné troubě kapr v mikrovlnce kapr na plech peceny kapr na pecicim papire kapr na pečícím papír pečení v horkovzduchu