Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dědkův kapr - gril

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Kapra si většina z nás dopřává pouze na vánoční svátky. V letních měsících můžete tuto rybu zajímavé chuti připravit na grilu. Kapr pečený v alobalu, příjemně vonící po rozmarýnu, vám určitě zachutná.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie388 kJ /
93 kcal
Bílkoviny2,41 g
Tuky0,34 g
Vláknina7,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra očistíme, zbavíme šupin a šikmo od páteře přes boky uděláme pár zářezů skoro až ke kostem. Krok 2: Kapra osolíme a posypeme rybím kořením i do zářezů, i zevnitř a necháme chvíli odležet. Krok 3: Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajče nakrájíme na plátky. Krok 4: Na stůl rozvineme alobal. Místo kam budeme pokládat kapra přetřeme olejem, nasypeme na něj půl dávky cibule, půl česneku, položíme pár plátků rajčete a vedle sebe položíme dva plátky anglické. Krok 5: Na připravené lůžko položíme kapra, přetřeme olejem, přidáme pár snítek rozmarýnu a opakujeme vrstvení - anglická slanina, cibule, česnek a rajčata. Krok 6: Do břišní dutiny i do zářezů můžeme vložit kousky másla. Poté zakapeme vínem (není-li víno, můžeme použít světlé pivo), ale opravdu jen zakapat (tak 1, max. 2 lžíce), aby to neplavalo. Krok 7: Dobře zabalíme do alobalu a pečeme na venkovním grilu. Můžeme péct i doma v troubě. Krok 8: Pečeme u kraje grilu, aby se nám kapr dobře prohřál a správně se propekl.

TIP: Jak grilovat ryby, aby se nepřipekly k roštu?

Zveřejněno 12. 5. 2009

Poznámka autorky mirca75

Koření Dědkův kapr - http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/de....

Koření od Samuela - http://www.koreni-samuel.cz/.

Jde to i grilovat po porcích - stejný postup, jen kapra nakrájet na podkovy a jednotlivě zabalit. My ho ale děláme vcelku, protože není tolik práce s balením. V téhle úpravě ho můžeme ve velkém a tak pro 4 dospělé a 2 děti, děláme rovnou 2 kapry. Já ho můžu bez čehokoliv, ostatní s chlebem (já jen na vytření sosíku).

Omlouvám se, že jsou jen tyto fotky, ale jedlíci byli rychlejší.

Já balím 2x - na ten druhý alobal si naliji trošku vody a do toho ten balíček s kaprem zabalím a mám jistotu že se nic nespálí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dědkův kapr - gril

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ElQk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dědkův kapr - gril

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ElQk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Rebeko:-) jsem ráda, že jsi Zdence pomohla;-):-K.

Jana Remkova: já vím, taky mi to přijde trochu moc:-//:no: , ale co naplat,když to musíš:-8 mít a v kamenném obchodě to prostě nemají:-//:-?
Miruško, promiň:-8:-)

Zdenko (neregi.):-), já si to koření neobjednávám přes net (přijde mi to dost drahé), ale kupuji ho na různých trzích, vinobraních,... co jsou u nás v okolí (severní Čechy). Koukala jsem, že bývají i na farmářských trzích - Praha Dejvice. Lepší je koupit si koření v sáčku - do dózičky si ho nasypu doma.
Rebeko:-) díky za pomoc - už jsem šupla link přímo do poznámky.

rebeka:
Ještě se zeptám, jaké balení kupujete ? Nevím jestli vzít dózičku nebo jen malý sáček. Aby i po delší době bylo stále voňavé. Za ty stránky moooc děkuji. :-8

rebeka: rebi, ty jsi tak pohotová!! Já se včera dívala na odkaz, co jsi mi taky poslala a ty brďo, ty různé pomůcky jsou za pakatel, ale to poštovné..:-((, oni se snad zbláznili!!

rebeka:
děkuji :-8:-)

mirca75:
\ahoj Mirčo, chtěla bych se tě zeptat, kde si koupila koření Dědkův kapr ? Nemohu to nikde sehnat. :-) Děkuji za typ.

Zdenko (neregi.):-). Na tácku půjde grilovat jistě také, ale raději bych po podélně rozpůlila, aby se propekl a při grilování bych ho potírala (třeba marinádou z vína / piva, Dědkova koření, oleje a soli) - aby se maso nevysušilo;-).

mirca75:
Ahoj Mirčo, našla jsem tvůj typ na grilovaného kapra, alias Dědkův kapr. S grilováním zkušenosti nemám, proto bych se chtěla zeptat, zda-li bych mohla kapra na tvůj způsob ogrilovat na alobalovém tácku. To aby byl spíš opečenější.;-) Děkuji ti za tvou zkušenou radu. Ahoj Z.

Neregistrovaný Petr Kapr - a ještě k tomu určitě chceš světový mír...NE:-?:-? Toto jsou stránky kde se vaří...a vaří se ze všech dostupných surovin, takže pokud s tím máš problém, tak si najdi pokec o ochraně přírody a budeš v pohodě;-)

Magdalenko:-), ani nevíš, jak moc jsi mě potěšila:-8. Děkuju za vyzkoušení i za lákavou fotku:-K.

Mirečka, piekla som kapra v rúre podľa teba, cesnakom som nešetrila, na paradajky som akosi zabudla...prikladám foto.
Takže +!

Ondro, dík za odkaz na vykoštění kapra:yes::yes::yes:...určitě vyzkouším...

Omluva - recept v alobalu je jinde... jak vykostit kapra se ale taky bude hodit, takže ten alobal je zde:
http://www.trebonskykapr.cz/grilovani-v-papilote-a...

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
kapr na grilu, kapr recepty, grilovaný kapr, recept výborný grilovaný kapr, kapr na grilu recept, grilovani kapra, kapr na grilu v alobalu, jak grilovat kapra, kapr na gril, grilovaný kapr v alobalu, recepty kapr na grilu, jak vykostit kapra, kapr recept, kapr gril, recept kapr na grilu, recepty na gril, recept grilovaný kapr, recepty kapr, grilovaný kapr recept, recepty na kapra

Suroviny:
kapr, sůl, rozmarýn, koření na ryby, slanina anglická, cibule, česnek, rajče, olej, máslo, víno bílé suché

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu