Dědkův kapr - gril

mirca75 Kuchařka:

Grilování 18 názorů

512

Suroviny

Kapr (může být i jiná rybka)
sůl
rozmarýn
koření na ryby
anglická slanina 4 plátky
cibule
česnek 2 stroužky
rajče střední 1 ks
olej
máslo
bílé víno suché(pivo)
Alobal
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme, zbavíme šupin a šikmo od páteře přes boky uděláme pár zářezů skoro až ke kostem. Kapra osolíme a posypeme rybím kořením i do zářezů, i zevnitř a necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím si připravíme česnek na plátky, cibuli na kolečka, rajče na kolečka.

  3. Na stůl si rozvineme alobal, místo kde bude kapřík, přetřeme olejem, na něj nasypeme půl dávky cibule, půl česneku, pár plátků rajčete, položíme vedle sebe 2 plátky anglické, na to položíme připraveného kapra, přidáme pár jehliček rozmarýnu a opakujeme vrstvení - na kapra anglickou, posypat cibulí, česnekem, rajčata. Do břišní dutiny i do zářezů můžeme vložit kousky másla. Poté zakapeme vínem (není-li víno, můžeme použít světlé pivo), ale opravdu jen zakapat (tak 1, max. 2 lžíce), aby to neplavalo.

  4. Pak dobře zabalíme do alobalu a dáme péct na venkovní gril. Lze i doma v troubě. Já balím 2 x - na ten druhý alobal si naliji trošku vody a do toho ten balíček s kaprem zabalím a mám jistotu že se nic nespálí.

  5. Pečeme u kraje grilu, aby se nám kapr dobře prohřál a správně se propekl. Dobu vám nepovím, neboť nevím, jak velkého kapra máte.

Poznámka

Koření Dědkův kapr - http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/de....

Koření od Samuela - http://www.koreni-samuel.cz/.

Jde to i grilovat po porcích - stejný postup, jen kapra nakrájet na podkovy a jednotlivě zabalit. My ho ale děláme vcelku, protože není tolik práce s balením. V téhle úpravě ho můžeme ve velkém a tak pro 4 dospělé a 2 děti, děláme rovnou 2 kapry. Já ho můžu bez čehokoliv, ostatní s chlebem (já jen na vytření sosíku).

Omlouvám se, že jsou jen tyto fotky, ale jedlíci byli rychlejší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dědkův kapr - gril

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Rebeko:-) jsem ráda, že jsi Zdence pomohla;-):-K.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jana Remkova: já vím, taky mi to přijde trochu moc:-//:no: , ale co naplat,když to musíš:-8 mít a v kamenném obchodě to prostě nemají:-//:-?
    Miruško, promiň:-8:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Zdenko (neregi.):-), já si to koření neobjednávám přes net (přijde mi to dost drahé), ale kupuji ho na různých trzích, vinobraních,... co jsou u nás v okolí (severní Čechy). Koukala jsem, že bývají i na farmářských trzích - Praha Dejvice. Lepší je koupit si koření v sáčku - do dózičky si ho nasypu doma.
    Rebeko:-) díky za pomoc - už jsem šupla link přímo do poznámky.

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    rebeka:
    Ještě se zeptám, jaké balení kupujete ? Nevím jestli vzít dózičku nebo jen malý sáček. Aby i po delší době bylo stále voňavé. Za ty stránky moooc děkuji. :-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    rebeka: rebi, ty jsi tak pohotová!! Já se včera dívala na odkaz, co jsi mi taky poslala a ty brďo, ty různé pomůcky jsou za pakatel, ale to poštovné..:-((, oni se snad zbláznili!!

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    rebeka:
    děkuji :-8:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    mirca75:
    \ahoj Mirčo, chtěla bych se tě zeptat, kde si koupila koření Dědkův kapr ? Nemohu to nikde sehnat. :-) Děkuji za typ.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Zdenko (neregi.):-). Na tácku půjde grilovat jistě také, ale raději bych po podélně rozpůlila, aby se propekl a při grilování bych ho potírala (třeba marinádou z vína / piva, Dědkova koření, oleje a soli) - aby se maso nevysušilo;-).

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    mirca75:
    Ahoj Mirčo, našla jsem tvůj typ na grilovaného kapra, alias Dědkův kapr. S grilováním zkušenosti nemám, proto bych se chtěla zeptat, zda-li bych mohla kapra na tvůj způsob ogrilovat na alobalovém tácku. To aby byl spíš opečenější.;-) Děkuji ti za tvou zkušenou radu. Ahoj Z.

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Neregistrovaný Petr Kapr - a ještě k tomu určitě chceš světový mír...NE:-?:-? Toto jsou stránky kde se vaří...a vaří se ze všech dostupných surovin, takže pokud s tím máš problém, tak si najdi pokec o ochraně přírody a budeš v pohodě;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Magdalenko:-), ani nevíš, jak moc jsi mě potěšila:-8. Děkuju za vyzkoušení i za lákavou fotku:-K.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mirečka, piekla som kapra v rúre podľa teba, cesnakom som nešetrila, na paradajky som akosi zabudla...prikladám foto.
    Takže +!

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Ondro, dík za odkaz na vykoštění kapra:yes::yes::yes:...určitě vyzkouším...

    Odpovědět

  • ondřej ondřej(neregistrovaný)

    Omluva - recept v alobalu je jinde... jak vykostit kapra se ale taky bude hodit, takže ten alobal je zde:
    http://www.trebonskykapr.cz/grilovani-v-papilote-a...

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo