Podmáslová zelňačka s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenNa tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude…
Škvarkové placky jsou vynikající pochoutkou, na kterou se všichni doma těší a z talíře zmizí i ty poslední drobečky. Pokud polovinu škvarků pomelete a druhou nakrájíte…
Lehká, svěží a plná chutí léta – letní zelná polévka s houbami a bramborem je vhodným jídlem pro teplé dny. Kombinace kysaného zelí, čerstvých lesních hub a nových…
Šťavnaté kousky vepřového masa restované spolu s anglickou slaninou, dušené s pórkem a hlívou vám jistě zachutnají. Pórek a hlíva maso skvěle doplňují. Maso podáváme…
Koleno pečené v pomalém hrnci je vynikající pokrm, který se díky pomalému pečení stane neuvěřitelně šťavnatým a plným chuti. Kombinace uzeného masa a piva dodává kolenu…
Pokud přemýšlíte, co se zbylou koprovou omáčkou, máme pro vás jeden tip. Uvařte do ní houby a brambory, smíchejte, dochuťte a podávejte jako takovou kulajdu. Nezapomeňte…
Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem…
Není nad doma připravený, krásně křupavý chléb. Neváhejte a pusťte se do pečení, není to tak složité, jak se vám na první pohled může zdát. Odměnou vám bude skvělý…
Období sklizně cuket bývá intenzivní, proto se hodí každý recept na jejich rychlé zužitkování. Úspěch u strávníků zaručeně sklidíte s dokřupava usmaženými placičkami,…
Šťavnaté maso z trouby, provoněné kořením, pomalu pečené, podávané s domácími bramborovými knedlíky a cuketovým zelím – přesně tak chutná poctivý nedělní oběd. Příprava…
Šťavnaté maso z trouby, provoněné kořením, pomalu pečené, podávané s domácími bramborovými knedlíky a cuketovým zelím – přesně tak chutná poctivý nedělní oběd. Příprava…
Naházet v pořadí do pekárny, dát těsto a po vykynutí zpracovat. Těsto má tendeci být lepivé, takže dopracovat podsypáním. Je křehčí konzistence. Já udělala takové…
Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do vody se solí a kmínem. Zelí překrájíme na menší kousky. Dáme vařit i s nálevem a kořením do měkka. Necháme…
Maso nakrájíme na větší kostky a poprášíme moukou. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky a mrkev na kolečka. Na sádle opečeme cibuli s česnekem. Když začne cibule…
Naporcujeme kachnu (stehna, křídla jako paličky, vyloupneme prsa od kosti i s kůží ).Kůži na prsou mírně nařízneme, ale neprořízneme a vše důkladně nakořeníme solí,…
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, ololíme, okoreníme, každý rezeň z oboch strán posypeme mletým kmínom, obalíme v múke a opražíme. Vo výpeku speníme nadrobno…
Cibule nakrájíme nahrubo a půlku dáme na dno pekáče. Oloupeme, nakrájíme a rozetřeme všechen česnek. Kolena si nařízneme na několika místech až ke kosti, prosolíme a…
Zelí a slaninu nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno.Rozmrazené žlázy opláchneme, rozřízneme a nakrájíme na nudličky.V širším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, jen opepříme a nakrájíme spolu s ostatními ingrediencemi na čtverce jako na špízy, brambory a větší žampiony na půl, malé necháme…
Kotlety nejdřív z obou stran naklepejte, osolte a okořeňte. Já jsem použila černý mletý pepř, skvěle se ale hodí určitě i sladká paprika, grilovací koření nebo směs na…
Játra umyjeme, nakrájíme. Cibuli a kapii taky nakrájíme. Rozpálíme pánev, dáme sádlo, přidáme cibuli a kapii a játra. Dělejte to opravdu na sádle a jenom chvíli, asi…
Propláchneme pohanku a zpaříme (zalejeme vroucí vodou a necháme pod pokličkou nabobtnat). Na pánvi rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zlehka…
Zaděláme kynuté těsto, do kterého vmícháme 2/3 nastrouhaného sýra a necháme vykynout.Potom tvoříme malé bochánky, které dáme na plech a ještě je necháme krátce vykynout…