Pražský guláš
Recept ještě nebyl hodnocenJemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světle zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, přidáme hladkou mouku a opět osmahneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světle zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, přidáme hladkou mouku a opět osmahneme…
Na oleji usmažíme cibulku dozlatova, přidáme mrkev nastrouhanou na kolečka, vodu, aby byla mrkev celá pod vodou, Aromat místo soli, špetku kmínu. Vaříme pod pokličkou do…
K přípravě zapečeného květáku podle tohoto receptu nám stačí jen několik surovin. Předvařený a rozmačkaný květák smícháme s ostatními přísadami a zapečeme dorůžova.…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první dáme do nádoby vlažné mléko, rozpuštěné, ale vlahé sádlo, vejce a žloutek. Pak…
Paličky umyjeme, mírně osolíme, obalíme v anglické slanině a posypeme kmínem.Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na měsíčky, vsypeme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem,…
Z trochy mléka, droždí a cukru vypracujeme kvásek a necháme ho vykynout.Po vykynutí ho přidáme k ostatním ingrediencím. Vymícháme těsto (ideálně v pekárně) a necháme v…
Chlebová polévka aneb dříve polévka chudých. V tomto receptu je to ale spíše lahůdková zeleninová polévka s jemně nakyslým tónem využitého chleba. Poslouží jako sytá…
Kuře, zelí a anglická slanina - tyto suroviny stačí k tomu, abyste si připravili výborný oběd. Stačí do pekáčku vyskládat nakrájené zelí, cibuli, slaninu, kuřecí maso a…
Osmažíme špek nakrájený na kostičky spolu s cibulkou.Játra nakrájíme, obalíme v hladké mouce, vhodíme ke špeku a cibulce, přidáme kmín, pepř a orestujeme.Po orestování…
Kuřecí paličky jsou báječnou volbou. Jde o jednu z nejšťavnatějších částí kuřete, která se ani při delší tepelné úpravě nevysuší. Chuť masa od kosti skvěle doplní…
Díky tlakovému hrnci připravíme z krůtích křídel a zeleniny výborné jídlo během chvíle. Křídla opečeme, pak podusíme v tlakovém hrnci spolu s cibulí, česnekem a…
Tvarůžkový koláč je skvělou volbou pro ty, kteří rádi experimentují s netradičními recepty a mají rádi silnější sýry. Jeho příprava je velice jednoduchá a rychlá. Můžete…
Pokud milujete česnek, pak musíte vyzkoušet tyto kynuté chlebové placky, které po česneku krásně voní a i chutnají. Na povrchu jsou posypané hrubozrnnou solí a kmínem.…
Pokud máte v plánu filmový večer, nebo posezení u piva, pak nesmí chybět slané pohoštění. Třeba dlouhé tyčinky z kynutého těsta, které jsou krásně křupavé a křehké.…
Troubu dáme předehřát na 200 °C.Pokud máme hezké brambory, nemusíme je oloupat. Postačí, když je ve vodě kartáčkem důkladně očistíme, opláchneme a poté nakrájíme na…
Tato výborná polévka krásně voní po výrazném kopru. Připravit ji je velmi snadné a stačí nám k tomu jen pár surovin. K dochucení použijeme trochu kmínu. Podáváme ji s…
Cizrna je skvělá luštěnina s lehce oříškovou chutí. Určitě se pokuste zařadit ji do svého jídelníčku. Třeba v polévce podle našeho osvědčeného receptu.
V této polévce vynikne zajímavé spojení květáku, řapíkatého celeru a červené čočky. Díky němu také dobře zasytí. Jemnou krémovou polévku podáváme ozdobenou plátky…
Připravte si domácí paštiku z vepřového boku a drůbežích jater. Trochu zdlouhavá příprava se vám zúročí přesně v okamžiku, kdy hotový výrobek ochutnáte na kousku…
Guláš je oblíbenou omáčkou plnou masa a dalších přísad. V tomto receptu najdete návod na přípravu guláše z hovězího masa, které doplní kousky brambor, čerstvé houby a…
Pokud máte rádi houby, jistě vám přijde k chuti tento snadný a chutný recept. Staročeský houbový guláš krásně ovoněný slaninou, česnekem a houbovým kořením má výraznou…
Saláty z čerstvého zelí jsou super. Suroviny na ně jsou levné, dostupné po většinu roku, chuťově je lze přizpůsobit a zelí má navíc i zdravotní benefity. Příprava je…
Malé plněné rohlíčky, připravované bez kynutí, můžete upéct jak ve sladké, tak ve slané variantě. Je jen na vás, jestli zvolíte, šunkovou, sýrovou, nebo makovou náplň.…
Tato polévka je ideálním jídlem pro chladné dny, kdy potřebujete zahřát a dodat energii. Kombinace brambor, kořenové zeleniny, hub a výživných krup nebo pohanky a…