Rizoto s rybím filé
Recept ještě nebyl hodnocenRýži uvaříme klasicky dle návodu na obalu.Mezitím si na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a pórek. Osolíme, přidáme rozmarýn a poté na kostičky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýži uvaříme klasicky dle návodu na obalu.Mezitím si na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a pórek. Osolíme, přidáme rozmarýn a poté na kostičky…
Rozhodl jsem se poprvé udělat domácí kysané zelí. A při hledání receptů jsem narazil na poptávku receptů z něj. Rozhodl jsem se tedy uvést jeden velmi tradiční z…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme papriku a po zamíchání mouku. Restujeme pár minut a zalijeme větší části vývaru. Přivedeme k varu a vsypeme nakrájené…
Klobásu rozdělte na 3 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a propíchejte špejlí. V remosce nechte rozpálit sádlo, na kterém osmahnete klobásy z každé strany 3…
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy. Na maso si dáme koření - sůl, pepř, grilovací koření, 3 lžíce oleje a promícháme. Nudličky obalíme v hladké mouce.Na oleji…
Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce. Část vývaru použijeme do zelí zbytek na polévku. Takže si do tlakového hrnce můžeme přidat koření i zeleninu na polévku.Po…
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.Kýtu nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a chilli koření. Necháme cca 2 hodiny odležet.Na pánev, kde…
Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Celozrnný (s delším kynutím). Při prvním pokusu jsem použila jen Základní program a chleba byl o dost nižší.
Části králíka vykostíme a nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme, uložíme do lednice přes noc.Zatím z kostí uvaříme vývar, do kterého přidáme sůl, cibuli, bobkový…
Pokud už jste z vánočního mlsání přeslazení, jistě oceníte toto drobné slané pohoštění, které se skvěle hodí k vínu i pivu. Těsto ochutíme sýrem a vlašskými ořechy,…
Aromatický slaný závin, který při každém soustu křupne. Tukové těsto je zaděláno se světlým pivem a plněno skvělou náplní. Na tu podusíme hlávkové zelí a spolu se…
Brambory připomínající harmoniku můžeme podávat jako přílohu nebo i jako samostatný bramborový pokrm třeba u grilování. Do zářezů skládáme klobásu, špek, cibuli, česnek…
Škvarkové placky jsou skvělým způsobem, jak využít domácí škvarky. Hodí se k pivu či vínu, nebo je můžeme přikusovat k dobré polévce. Jednoduché těsto ochucené škvarky…
Tato dušená kedlubna si vás určitě získá! Je chuťově výrazná, stejně lahodná jako klasické dušené zelí, a v kombinaci s vařeným hovězím masem potěší každého, kdo dbá na…
Jednoduché placičky z podušených hub, cibule, slaniny a namočeného pečiva mají výraznou chuť a příjemnou strukturu. Směs se spojí vejci, ochutí kořením a zvolna opeče na…
Mäso rozrežeme na plát a naklepeme. Potrieme 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, osolíme, okoreníme a zľahka posypeme mletou paprikou. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na…
Do hrnce dáme olej a vložíme pokrájenou cibulku, opečeme do skoro hněda a přidáme na půl kolečka pokrájené klobásky. Orestujeme tak, aby klobásky opustil v nich ukrytý…
Řízky si naklepeme, osolíme a na jednu polovinu naložíme podušené houby s kmínem a trochou soli, přidáme vyškvařené škvarky, přeložíme, sepneme, obalíme v trojobalu a…
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, kmín, prolisovaný česnek a necháme povařit. Na trošce sádla osmahneme chléb nakrájený na kostičky a dáme na dno talíře,…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme jen asi 20-30 minut vykynout.Těsto rozdělíme na 8 kousků, z každého uděláme bulku a než…
Brambory dobře omyjeme, rozpůlíme a uložíme na suchý plech řeznou plochou nahoru. Pokmínujeme je a pečeme při teplotě 180-200°C do doby, než jim na řezné ploše naskáčou…
Zaděláme maso a vložíme do lehce vymaštěného pekáče. Přidáme cibuli, slaninu a česnek. Sekanou můžeme ještě posypat kořením na okrasu. Pečeme bez přikrytí 10 min na…
Maso pokrájíme na kostičky a obalíme v kmínu. Na troše oleje opečeme ze všech stran. Podlijeme trochou vody, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a dusíme. Než je maso…
Vyválíme si tence listové těsto a nakrájíme rádýlkem na proužky, dáme na plech s pečícím papírem pomašlujeme žloutkem a posolíme, pokmínujeme, popaprikujeme. Chuti se…