Letní hlávkový salát s meduňkou a koprem
Recept ještě nebyl hodnocenListy hlávkového salátu omyjeme, natrháme na kousky, stejně tak omyjeme meduňkové listy a kopr. Kopr nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do misky.V hrnku smícháme vodu, olej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listy hlávkového salátu omyjeme, natrháme na kousky, stejně tak omyjeme meduňkové listy a kopr. Kopr nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do misky.V hrnku smícháme vodu, olej…
Do spodní misky poklademe kuřecí prsní plátky, lehce posypeme z horní strany kořením od Vitany, na ně poklademe plátky rajčat a ně teprve snítky čerstvého kopru. Do…
V pánvi rozpustíme na střední teplotě máslo. Řízky osolíme, opepříme a opečeme dozlatova, což trvá tak 6 minut z každé strany. Řízky vyjmeme z pánve a dáme stranou.…
Řepu upeču v troubě nebo uvařím v celku. Oloupu a nastrouhám a krátce povařím ve vývaru. Nechám vychladnout. Pokrájím okurky, ředkvičky, kopr a vložím do vychladlého…
Nejprve připravíme knedlíčky. Předem nakrájíme pečivo na kostičky a ty nasucho opečeme. Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu,…
Maso naklepeme, trochu na okrajích nařízneme, aby se nekroutilo, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji s máslem.Měkké maso vyjmeme a přikryjeme alobalem…
V hrnci rozpustíme na středním ohni máslo, přidáme bobkové listy a cibulku, necháme jí zesklovatět, cca 6-8 minut. Přidáme vývar, přisypeme sůl, pepř a přivedeme za…
Cibuli rozkrojíme na půlky a pak na tenké plátky. Mrkev nastrouháme nahrubo.Přidáme šťávu z limetek, cukr, smetanu, sůl, pepř a nasekaný čerstvý kopr.Vše promícháme a…
Placky libanonského chleba položíme na pánev a chvilku je zahřejeme. Pak placky rozřízneme napůl a nožem je rozevřeme. Vznikne nám kapsa, kterou budeme plnit.Dresing si…
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a provaříme. Pokud nemáme vývar, zalijeme vodou a přidáme gelový bujon.Přidáme sůl, pepř, smetanu a…
Na másle necháme rozvonět kmín, nové koření a dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na kostky nakrájený celer, který osmažíme dozlatova.Vše…
Na kousku másla v kastrolu zesklovatíme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme očištěné lištičky, přiklopíme a dusíme doměkka - občas zkontrolujeme a podlijeme trochou…
Pruhy čerstvého lososa z břišní části zbavíme kůže a nakrájíme na stejně velké kostky.Maso lehce osolíme a vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Kostky rybího masa lehce…
Tato polévka z vepřových žeber a kořenové zeleniny vás během sychravého počasí příjemně zahřeje. Vývar s masem a mrkví servírujeme na talíři ozdobeném šunkou, přidáme…
Klasickou kulajdu tentokrát připravíme trochu jinak. Polévku z restovaných lišek a brambor zjemníme smetanou a podáváme se ztraceným vejcem, posypanou křupavými plátky…
Frittata vděčí za svůj původ slunné Itálii. Jde o lehkou vaječnou omeletu, o kterou se mohou podělit prakticky všichni u stolu. V tomto receptu je doplněna uzeným…
Mořan zlatý, zvaný též pražma královská je ostnoploutvá ryba, žijící ve Středozemním moři. Staří Řekové tuto rybu zasvětili bohyni lásky Afroditě. Vy si z této…
Kulajda je velmi oblíbenou a tradiční polévkou naší kuchyně. Snoubí se v ní chutě aromatického kopru, jemné smetany, brambor a vajíček. V zimě zahřeje a v létě osvěží,…
Vyzkoušejte další chutnou variantu zelného salátu. S rafinovaně dochuceným nálevem, kuřecím masem, voňavou uzenou slaninou a cibulkou vám určitě zachutná. Může být jak…
Tato kedlubnová omáčka má dvě varianty. Jednu jemnější, se smetanou ke šlehání, která se přidává do pokrmu ještě před koncem vaření. A druhou výraznější s hustou…
Pokud jste příznivci veganské stravy, tento recept je právě pro vás. Koprová náplň s bílého tofu je dokonale ochucená a spolu s mrkví a polníčkem tvoří výbornou…
Brambory s cizrnou a koprovým olejem jsou lahodným vegetariánským pokrmem, který spojuje jemnou chuť brambor, krémovou chuť cizrny a svěžest aromatického kopru. Tento…
Rychlá letní úprava cukety na způsob smetanové omáčky s koprem a pažitkou. Vychutnejte si lahodnou cuketu s těstovinami a sýrem nebo jen samotnou jako lehké bezmasé…
Jemný salát z tenkých plátků cukety, zakysané smetany a čerstvého kopru. Osvěžující, lehce nakyslý a ideální jako letní příloha k masu i samostatné lehké jídlo.…