Bramboráky s koprovým salátem z kysaného zelí (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Suroviny

Bramboráky :
1 kg syrových brambor
1 PL hladké špaldové mouky
3 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
drcený kmín
řepkový olej na smažení
Salát :
2 hrsti kysaného zelí
3 mrkve
cibule
2 lahůdkové cibulky
PL sekaného, nejlépe čerstvého kopru
sůl
pepř
citronová šťáva
vrchovatá KL fruktózy nebo jiného povoleného sladidla
PL olivového nebo řepkového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív se pustíme do salátu, ať se v mezičase uleží v lednici. Zelí lehce vymačkáme, pokrájíme nadrobno a dáme do připravené vhodné misky. Přidáme k němu strouhanou mrkev, pokrájenou cibuli i cibulku a kopr. Promícháme, zastříkneme citronovou šťávou, posypeme solí, pepřem, osladíme, přikápneme olej. Pečlivě promícháme, ochutnáme, doladíme a dáme rozležet do chladu.

  2. Brambory oloupeme, jemně nastrouháme, lehce osolíme, vypotíme, slijeme vodu. Posypeme moukou a kořením, nezapomeneme na prolisovaný česnek, ochutnáme a případně dosolíme. Pečlivě promícháme a smažíme z obou stran na střední teplotě v pánvi, lehce vymáznuté olejem. První stranu smažíme pomaleji, aby těsto ztuhlo a bramborák bez vejce se netrhal při obracení.

Poznámka od kuchařky

Čerpáno z internetu.

Komentáře k receptu Bramboráky s koprovým salátem z kysaného zelí (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty